Het Zillertal, 's werelds meest actieve skidal!

gesponsord op 10 januari 2020

© Zillertal Tourismus GmbH, Andre Schönherr
© Zillertal Tourismus GmbH, Andre Schönherr

Trek 's morgens de eerste sporen over de vers geprepareerde pistes, voel de frisse lucht op je huid en zie een uniek Alpenpanorama… Zo begint de perfecte skidag in het Zillertal. In dit blog vind je inspiratie voor een perfecte wintersportvakantie met jouw dierbaren!

Hintertuxer Gletscher: wat de top van de vallei te bieden heeft

Een vallei met gegarandeerd natuursneeuw op de pistes, het gehele jaar? Het Zillertal maakt het mogelijk: dankzij de Hintertuxer Gletscher. Deze indrukwekkende gletsjer is het enige skigebied van Oostenrijk waar je het gehele jaar terecht kan om te skiën of te snowboarden. Vanaf de top heb je een geweldig uitzicht op de uitgestrekte Tiroolse Alpen, terwijl de 60 kilometer aan pistes ideaal zijn om je benen lekker moe te skiën. De freeride-afdalingen die je hier vindt, van oktober tot mei, zijn internationaal bekend. Ook het Betterpark Hintertux is internationaal bekend, maar dan bij de freestylers. Dit park is open van april tot begin juni en van september tot december.

© Zillertal Tourismus GmbH, Andre Schönherr
© Zillertal Tourismus GmbH, Andre Schönherr

Het Zillertal verbreekt records

Carven, wedelen, door de poeder knallen of hoog door de lucht springen. Alles is mogelijk in het Zillertal. En je hebt keuze te over met in totaal 535 kilometer aan pistes in alle moeilijkheidsgradaties en met verschillende freestyleparks! Er is ook een record te vermelden. De afdaling naar Zell am Ziller is de langste dalafdaling van Oostenrijk. Deze afdaling in het skigebied van de Zillertal Arena is bijna tien kilometer lang!

Perfecte skipas!

In het Zillertal hoef je niet lang na te denken over welke skipas je koopt. De Zillertal Super Ski Pass verenigt de vier grote skigebieden (met sneeuwzeker gletsjer!) en biedt onbeperkt plezier op de pistes.

© Zillertal Tourismus GmbH, Tom Klocker
© Zillertal Tourismus GmbH, Tom Klocker

Exclusieve après-ski

Het Zillertal staat bekend om de geweldige après-ski! Wil je een keer iets bijzonders, denk dan aan de Kristallhütte in het skigebied Hochzillertal. Après-ski met een bepaalde VIP-factor wacht gasten in deze coole en gezellige berghut. Voor liefhebbers van een goede keuken is een bezoek aan een van de tien bekroonde Tiroolse herbergen in het Zillertal ook de moeite waard.

Meer dan alleen skiën

Als je denkt dat wintersporten alleen op ski’s en snowboard gebeurt, dan heb je het mis. In het Zillertal kun je zoveel meer. Denk bijvoorbeeld aan een onvergetelijke paragliderafdaling! Hiervoor moet je wel de nodige moed hebben om zo door de bergen heen te zweven. Het is in ieder geval een ervaring om nooit te vergeten, alleen vanwege het geweldige uitzicht op de omliggende bergen en dalen.

Elke keer wat nieuws proberen?

Blijf je liever met beide benen op de grond? Ga dan eens toerskiën. Zo kun je bergen ook beklimmen op eigen spierkracht. De beloning? Een afdaling ver weg van de drukte in de pure natuur. Of toon je vaardigheden op een van de negen ijsbanen. Werk je liever aan je conditie, geniet dan van de 125 kilometer aan langlaufloipes. Bovendien wachten twee indoor golfbanen, een klimhal, boulderinghallen en een winter alpine parcours op avontuurlijke mensen. Hardcore klimmers kunnen tot het uiterste gaan op een van de vele bevroren watervallen. Gediplomeerden berggidsen nemen je graag mee. Natuurlijk kun je hier ook geweldig rodelen!

© Zillertal Tourismus GmbH
© Zillertal Tourismus GmbH

Echt even weg en toch zo dichtbij

Het Zillertal in het westen van Oostenrijk is vanuit verschillende Europese steden in een paar uur te bereiken. Zowel de luchthaven van Innsbruck (1 uur) als die van München (2 uur) en Salzburg (2 uur) liggen dicht bij het skigebied. Leun achterover en ontspan met de luchthaven shuttleservice Four Seasons. Deze zorgt voor een rechtstreekse transfer van de luchthaven naar de accommodatie en terug.

Je kunt ook met de trein vanuit Berlijn, Hamburg en andere grote Duitse steden. Via München en Jenbach kom je bij de Zillertalbahn, die de laatste kilometers aflegt. Het is nog eenvoudiger met de ÖBB Nightjet. Met de slaaptrein ga je vanuit Hamburg en Düsseldorf via Neurenberg en München rechtstreeks naar Mayrhofen in het Zillertal. Als je ervoor kiest om met de auto te reizen, volg je de A12 vanuit het westen via Innsbruck en vanuit het oosten via Kufstein tot de afrit Zillertal, en vervolgens langs de B169.

Met alle mogelijke activiteiten, ontspannende momenten en typische Tiroolse lekkernijen, kun je niet om het Zillertal heen. Voor een voorproefje, kijk op: www.zillertal.at.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.