Het Zillertal de perfecte bestemming voor families!

gesponsord op 01 januari 2020

De perfecte regio voor de gehele familie, © Zillertal Tourismus GmbH Tom Klocker
De perfecte regio voor de gehele familie, © Zillertal Tourismus GmbH Tom Klocker

Het Zillertal is de perfecte regio voor wintersportende families. Ten eerste is het Zillertal absoluut (natuur)sneeuwzeker, waardoor je zeker bent van perfecte sneeuw voor de kleintjes en dat is wel zo fijn. Dat is natuurlijk lang niet alles, hier vind je ook speciaal op kinderen ingestelde skischolen met Nederlandstalige les, geweldige kinderparken en mooie glooiende pistes om samen met de hele familie vanaf te cruisen. En dan hebben we het nog niet eens over de ijsmagie gehad!

Perfecte skigebieden voor jong en oud

Met 535 kilometer pistes in alle moeilijkheidsgradaties kunnen jong en oud zich vermaken. Voorzichtig de eerste bochtjes maken in de grootse kindertuinen, steeds zekerder op de blauwe pistes glijden, en papa en mama voorbij knallen op de rode en zwarte pistes na een aantal jaar les! Je gehele skiloopbaan raak je niet uitgekeken in het Zillertal! Je kunt hier eveneens je gehele skileven terecht voor passende skilessen van zeer goede skileraren. Voor voor de jonge (en minder jonge) durfals staat het Zillertal bekend om de freestyle parks! Hier is voor iedereen en elke leeftijd genoeg te vinden!

Perfecte skipas! In het Zillertal hoef je niet lang na te denken over welke skipas je koopt. De Zillertal Super Ski Pass verenigt de vier grote skigebieden en biedt onbeperkt plezier op de pistes.

De juiste sfeer voor een heerlijke pauze

In het Zillertal heb je de keuze waar je stopt naast de piste! Heerlijke plekken om met elkaar je laatste vorderingen op de pistes te bespreken of je meest gênante val. Onder het genot van een kop glühwein of een ‘heisse choco’ is het heerlijk bijkletsen in één van de 80 berghutten. Tijdens de lunch ben je hier ook op het goede adres. Een heerlijke Kaiserschmarrn of Knödel moet je geprobeerd hebben.

Voor een dag slecht weer zijn er genoeg mooie zwembaden, zoals hier in Fügen, © Ebenbichler
Voor een dag slecht weer zijn er genoeg mooie zwembaden, zoals hier in Fügen, © Ebenbichler

Geweldig rodelen

Wat is er leuker dat met je gehele familie op sleetjes van de berg glijden? Met maar liefst 46 kilometer aan rodelpistes, verdeeld over 14 banen waarvan 28 kilometer 's nachts verlicht, heb je genoeg keuze. Je weet een ding zeker. Na deze afdalingen willen de jonge en oude kinderen maar één ding: “Nóg een keer!”. En is het een dag slecht weer dan kun je terecht in een van de mooie (thermale) zwembaden of in de klim- en boulderhallen. Succes gegarandeerd. En hebben we nog niet de ijsbanen genoemd.

Ongekend mooie ijswereld onder de gletsjer © Bildarchiv Hintertuxer Gletscher
Ongekend mooie ijswereld onder de gletsjer © Bildarchiv Hintertuxer Gletscher

De andere kant van het Zillertal

Er zijn ook meer dan 460 km aan wandelpaden die door een schitterend landschap lopen. Tijdens het sneeuwschoenwandelen kun je je voorstellen hoe de winter honderden jaren geleden in de vallei was. Elke stap gaat gepaard met het gekraak van verse sneeuw, je eigen adem stijgt als een wolk voor je op en wanneer je heel stil bent, voel je je eigen hartslag en merk je het kalmerende effect van de natuur. Net zo idyllisch als een rit op een van de romantische paardenkoetsen die je hier kunt maken.

IJsmagie recht onder de skipiste

Wil je de diepte in gaan? Dat kan onder de Hintertuxer Gletscher die tot 120 meter dik is. Een natuurlijk ijspaleis kan het hele jaar door verkend worden, je loopt door tunnels 25 meter onder het ijsoppervlakte. Deze beloopbare kloof is uniek en compleet natuurlijk! Verken deze grot met sprankelende ijskristallen, een kristalhelder ijsmeer en legendes over reuzen: meer ijsmagie kun je niet krijgen!

Zillertal Tourismus GmbH, Andre Schönherr
Zillertal Tourismus GmbH, Andre Schönherr

Echt even weg en toch zo dichtbij

Het Zillertal in het westen van Oostenrijk is vanuit verschillende Europese steden in een paar uur te bereiken. Zowel de luchthaven van Innsbruck (1 uur) als die van München (2 uur) en Salzburg (2 uur) liggen dichtbij. Leun achterover en ontspan met de luchthaven shuttleservice Four Seasons. Deze zorgt voor een rechtstreekse transfer van de luchthaven naar de accommodatie en terug.

Je kunt ook met de trein vanuit Berlijn, Hamburg en andere grote Duitse steden reizen. Via München en Jenbach komt u bij de Zillertalbahn, die de laatste kilometers aflegt. Het is nog eenvoudiger met de ÖBB Nightjet. Met de slaaptrein kom je vanuit Hamburg en Düsseldorf via Neurenberg en München rechtstreeks naar Mayrhofen in het Zillertal. Als je ervoor kiest om met de auto te reizen, volg je de A12 vanuit het westen via Innsbruck en vanuit het oosten via Kufstein naar de afrit Zillertal, en vervolgens langs de B169.

Met alle mogelijke activiteiten, ontspannende momenten en typische Tiroolse lekkernijen, kun je niet om het Zillertal heen. Voor een voorproefje, kijk op: www.zillertal.at.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.