Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Helaas hebben veel mensen problemen met pijnlijke voeten tijdens het skiën. Je herkent het wellicht: pijnlijke voetzool, tintelende tenen of andere klachten. Dan ski je waarschijnlijk op een schoen die niet écht goed past. Dat dit vaak voorkomt is niet gek want het vinden van de perfect passende skischoen is niet eenvoudig. De zoollengte, leestbreedte, wreef, de flex… het gehele plaatje moet kloppen. Middels hoogstaande technologieën en gespecialiseerde bootfitters op de wintersportafdeling van DAKA vind je hier de perfect passende skischoen voor elke skiër. Pijnlijke voeten behoren tot het verleden.

3D Foot Scan een zeer krachtig tool voor bootfitters

Eén van de favoriete tools van de bootfitters bij DAKA is de DAKA 3D Foot Scan. Iedere voet is uniek en middels deze geavanceerde technologie is het mogelijk om elke voet met precisie te meten. Je neemt plaats op de Fischer Foot Scan. Vervolgens wordt je voet gescand en na deze scan ontstaat er een 3D model van je voet. De scan duurt 30 seconden en daarna gaat de zoektocht naar de perfect passende skischoen van start. Vanuit dit 3D model zal één van de DAKA winterspecialisten een analyse maken en gebaseerd daarop een advies uitbrengen welke skischoenen het proberen waard zijn. Dit kan een skischoen zijn van elk willekeurig merk. Hierna zal er gepast en gemeten worden om de juiste skischoen te vinden, rekening houdend met de juiste monopoint maat, leest en flex. Mochten er nog pijnpunten zijn dan zullen deze aangepast worden dankzij bootfitting.

Hoe werkt de DAKA 3D Foot Scan?

De DAKA 3D Foot Scan meet de volledige voet op diverse punten. Dit betekent dat er niet alleen rekening wordt gehouden met de lengte en breedte van de voet, maar ook met de drukpunten rondom de voet:

  • Je trekt speciale Foot Scan sokken aan;
  • Je neemt plaats op de scanner;
  • Je voet wordt volledig gescand en geanalyseerd;
  • Er wordt een virtuele skischoen-matching gemaakt, aangevuld met de kennis van onze bootfitters worden skischoenen gekozen, gematcht en gepast;
  • Onze bootfitter adviseert de best passende skischoen;

Waar is de DAKA 3D Foot Scan te vinden?

De DAKA 3D Foot Scan is te vinden in de DAKA winkels in Amersfoort, Apeldoorn, Alkmaar, Groningen, Harderwijk, Rotterdam Noord, Utrecht en Zwolle.