Livigno, de droomplek voor families

gesponsord op 20 januari 2020· 9 reacties

Livigno staat bekend om de geweldige sneeuw. Beeld: VisualWorking
Livigno staat bekend om de geweldige sneeuw. Beeld: VisualWorking

Veel mensen denken bij Livigno, ook wel bekend als Klein Tibet, aan goede sneeuw en heerlijk shoppen! Dat is niet voor niets want met 115 kilometer aan mooie pistes en een ongekende hoeveelheid geweldige off-piste afdalingen is dit een skigebied waar elke wintersporter eens geweest moet zijn. Als je van winkelen houdt dan zit je in deze belastingvrije-zone ook echt ontzettend goed. Maar dit is lang niet alles, er zijn veel redenen om naar Livigno te reizen! Zo heeft Livigno bijvoorbeeld kinderen en families ontzettend veel te bieden!

Plastic-vrij Livigno: Met een gemeentelijke wet wil Livigno zich ertoe verplichten alle soorten plastic wegwerpobjecten te vervangen door alternatieven zoals biologisch afbreekbare en / of composteerbare materialen. Livigno denkt ook na over de toekomst van kinderen!

Op en top voor families

Livigno, gelegen in een buitengewone natuurlijke omgeving, biedt de mogelijkheid om ontspanning te combineren met sportief bezig zijn in een veilige, kindvriendelijke omgeving. Er is een breed scala aan activiteiten voor gezinnen en kinderen, zowel binnen als buiten in de sneeuw.

Een warm welkom in Klein Tibet

Alle gezinnen die aankomen in Livigno ontvangen een warm, huiselijk welkom. Er zijn steeds meer Family Hotels & Apartementen. Deze accommodaties zijn zorgvuldig ontworpen om aan alle behoeften van een gezinsvakantie te voldoen en bieden onder andere babysitservice, kinderopvang, wasservice, kindermenu’s, speelplaatsen, kinderwagens, kinderdragers en sledes.

Een gezellig en mooi centrum! Beeld: Roby Trabucchi
Een gezellig en mooi centrum! Beeld: Roby Trabucchi

Onvergetelijke vakantie voor de kleintjes

Naast deze hotels en appartementen hebben ouders nog veel meer mogelijkheden om de vakantie van hun kleintjes onvergetelijk te maken. In Kinder Park Lupigno, in de buurt van de Scuola di SciCentrale, kunnen kinderen genieten van een geweldige speelruimte. Het is een veilige plek waar kinderen enorm veel plezier kunnen beleven op glijbanen, trampolines en springkussens. Samen met gekwalificeerd personeel en de mascotte Lupigno, de aardige wolf van Livigno. Het personeel van Kinder Park Lupigno kan ook voor kinderen zorgen tijdens de lunchpauze, waardoor ouders heerlijk samen kunnen genieten van een zorgeloze dag op de pistes van Livigno. Naast het kinderpark vind je de Kinder Club Lupigno; een ski-winterwonderland waar kinderen vertrouwd kunnen raken met het skiën met behulp van avontuurlijke paden, een loopband, een racebaan, opblaasbare glijbanen en speciale kinderpistes. Kortom alles om veilig en zorgeloos te leren skiën. Het Slide & Fun-gebied bij de Aquagranda Active You centrum is dus ook zeker een bezoek waard voor jonge gezinnen! Kinderen van 0 tot 3 zullen zeker genieten van het babyzwembad, terwijl kinderen van 3 tot 14 jaar zich kunnen uitleven in het Magic Castle, een kleurrijke structuur met glijbanen, watersproeiers en watervallen.

AQUAGRANDA ACTIVE YOU! Maak kennis met één van de hoogste sportcentra in Europa waar plezier, sport, ontspanning en een goede levensstijl samenkomen. Hier vind je een sportterrein en heerlijk zwembad van een totale grootte van10.000m2. Een geavanceerd sport- en wellnesscentrum dat alle diensten biedt die sportliefhebbers en bezoekers nodig hebben in één complex. Aquagranda Active You!

Geweldige deals voor families met kinderen

De weken van 25 januari tot 1 februari en 28 maart tot 4 april 2020 zijn specifiek gewijd aan gezinnen. Met het Family Week Winter-pakket is hotelaccommodatie gratis voor het eerste kind onder de 12 jaar vergezeld door twee betalende volwassenen. Zit je liever in een appartement dan geldt daar een korting van 15% op de huurprijs. Een skipas, materiaalverhuur en skischool zijn ook gratis voor het eerste kind. Andere kinderen in het gezin (geboren vanaf 2008) krijgen 50% korting op de kindertarieven en speciale kortingen bij Aquagranda Active You centrum.
Bovendien biedt het winterseizoen 2019/2020 een volledig nieuwe 50% junior korting. Dit speciale tarief is het gehele seizoen geldig voor alle kinderen en tieners geboren vanaf 2004. Deze betalen de halve prijs voor skipassen.

Geweldige pistes en uitmuntende snowparks!
Geweldige pistes en uitmuntende snowparks!

UItgebreid skigebied

Een van de vele voordelen van Livigno is de locatie van de 115 km pistes. De pistes komen in het dorp aan, in het centrum, vlakbij de meeste hotels en appartementen. Hiermee slingeren ze van 2900 meter helemaal naar beneden tot een hoogte van 1816 meter. Je vindt hier 12 zwarte, 37 rode en 27 blauwe pistes bediend. Hierdoor vindt iedereen genoeg pistes naar zijn gading, of je een crack bent of een beginner. Naast de pistes is Livigno bekend vanwege de geweldige snowparks en de ongekende off-piste mogelijkheden. Er is wat te vinden voor letterlijk elke wintersporter! Dat maakt dit gebied zo geweldig voor families, want er is echt voor iedereen genoeg te beleven!

Top skileraren

Meer dan 150 skileraren staan klaar in Livigno, werkzaam bij acht verschillende scholen. Allemaal gediplomeerd door de hoogstaande Italiaanse Ski School. Veel instructeurs zijn voormalige professionele atleten. Het technische maar ook educatieve niveau van de skileraren is ontzettend hoog! De skischolen van Livigno staan klaar voor kinderen, beginners, gevorderden, vergevorderden en freeriders. Dat natuurlijk op de ski’s maar evengoed op snowboards. Iedereen kan hier nog genoeg bijleren!

Sportief genieten op de Fatbike!
Sportief genieten op de Fatbike!

Leuke winterse activiteiten

Met al die mooie pistes zou je het bijna vergeten, maar je kunt in Livigno niet alleen op ski’s of het snowboard genieten van het heerlijke winterse landschap. Probeer ook eens een van de volgende activiteiten:

  • Fatbike tochten: sportief en speels;
  • Paardrijden: beginners en gevorderden kunnen zich inschrijven voor een mooie tocht;
  • Schaatsen: ga schaatsen op de grote ijshockey-ijsbaan van Livigno;
  • Ijsklimmen: midden in Livigno staat een geweldig mooie ijstoren waar je tegenop kunt klimmen, durf jij de uitdaging aan?;
  • Paragliden: vlieg over de besneeuwde bergen van Livigno heen. Een onvergetelijke ervaring;
  • Hondensledetochten: over onvergetelijke ervaringen gesproken.

Plaats een reactie

Ben heel benieuwd. We gaan er van 29/2 tm 8/3 voor het eerst naartoe en hebben er enorm veel zin in. Twee gezinnen, met kinderen in de leeftijd van 1 t/m 12 jaar, waarbij de 2 oudste kinderen (8 en 12) al enorm goed kunnen skiën. Zeker mijn zoon van 12 is al gek op off piste skiën, dus ik hoop dat we een paar mooie afdalingen en tochten kunnen maken.

4x geweest zowel in de zomer als in de winter. Ik ben op veel plekken geweest maar deze staat zeker in mijn top 3 wintersportgebieden.

@thesmitkid op plek 3? 😉

Wij gaan op 14 maart twee weken 🎉. Met kind van vier. Heel veel zin in! En ook in die andere activiteiten. Fatbiken staat op de lijst!

Bergen + Sneeuw = ❤

@nelis
Wij zijn helemaal fan van Italië dus Breuil-Cervinia staat ook in de top 3 😉

Wij skiën voornamelijk in Italië (meestal Valtournenche/Cervinia, al jaren), maar ik zit erover te denken om volgend jaar Kerst naar Livigno te gaan. Staat al langer op mijn verlanglijstje. De bereikbaarheid houdt me alleen tegen. Ik heb niet de beschikking over een auto…En met Kerst zou het fijn zijn als er (flink) wat ligt!

*bericht bewerkt door mukkie op 24 jan 2020 09:50

Ik vond het tegenvallen. Verbinding tussen de twee gebieden is niet ideaal en na een weekje hadden we het wel gezien. Ik was met mijn twee zonen (10 en 12, goede skiers) en die vonden allebei de funparks geweldig (en dat waren ze ook). Motolino is wat mij betreft het leukste deel gebied. In het andere deelgebied (Caroselo) is de aansluiting met lift 28 een echte bottleneck. Pistes aan deze kant lijken veel op elkaar.
Er naar toe rijden is even een dingetje, let op de openingstijden van de tunnel (https://www.livigno.eu/en/tunnel-munt-la-schera-landing…), maar mag op zich geen belemmering zijn. Wij vonden hetzelfs een geweldige rit via Klosters en met treinrit via de VerenaAutoverlad.
Erwordt vaak het argument naar voren gebracht dat winkelen goedkoop is, maar dat vond ik tegenvallen. Zeker tijdens het skiseizoen. In het naseizoen kun je wel geweldige sportspullen op de kop tikken voor een zacht prijsje. Een liter diesel is dan wel weer goedkoop,ook in de winter.
Wij hadden een hotel in het centrum, met een kamer aan de straatkant (de hoofdstraat) en dat was zeer lawaaierig. Tot twee of drie 's nachts lallende mensen die onder je balkon doorlopen.
Dat merk je vooral qua eten op de piste. Het trekt ook een speciaal publiek aan. Er werd agressief geskied en mesen gedroegen zich zo op de pistes. Al met al, leuk om er een keer geweest te zijn - ik kende het al van het fietsen, maar ik ga liever ergens naders naar toe. Als ik de keuze had tussen Cervinia en Livigno, wist ik het wel. Livigno is ook lang zo Italiaans niet.

@mukkie
Qua skigebied vind ik persoonlijk cervinia beter.
Maar met de familie vind ik Livigno leuker, er word hier zo veel georganiseerd door de inwoners.
Over sneeuwzekerheid tijdens kerst hoef je je geen zorgen te maken.
Het is hier gemiddeld kouder als in andere gebieden de sneeuw die valt blijft dus wel liggen.
De bereikbaarheid zonder auto lijkt me misschien wel een dingetje.
Mocht je toch wel over een auto beschikken laat je dan niet afschrikken.
Ik vind het reuze meevallen.
Wij zijn over Oostenrijk gereden via Nauders, Reschen, Mals, Tschierv, Zernez, tunnel, Livigno (schtitterend mooie route over de pas!) zo sla je de trein over en heb je alleen een vignet van Oostenrijk nodig. is half uurtje meer reistijd maar je hoeft geen kaartje voor de trein te kopen.

Kortom, ga je met vrienden voor de apresski of met je familie dan zou ik voor Livigno kiezen.
Ga je voor echt sportieve vakantie dan zou ik Cervinia nemen.
Alhoewel Livigno ook een mooi off piste gebied heeft.

Duidelijk! Bedankt voor je uitgebreide reactie!

Een auto is helaas echt geen optie…We gaan waarschijnlijk eerstvolgende kerstvakantie en dan de eerste week, dus een sneeuwzekere bestemming is wel van belang. We gaan al jaren naar Valtournenche, dus willen we voor de Kerst iets anders, maar liefst wel in Italië 😉 Ik ga nog eens kijken naar de mogelijkheden zonder auto. We hebben nog wel even om dit uit te zoeken 🤗

Goed verhaal herkennen wel wat zaken die ons aanspreken.
Komen hier nu 10 jaar achter elkaar en elke keer ervaren wij het als thuis komen. Afwisselend in het voorjaar en kerst periode. Laatste 4 jaar zitten wij met Kerst ergens ander, groot skigebied om veel kilometers te maken.
Zeker geen uitdagend en groot skigebied maar combi van skiën, mooi dorp en belastingvrij, maar niet alles is goedkoper.
Rijden de route vaak via Zwitserland bij slecht weer met de trein anders over de pas. Route Bregrenz en/of Fernpass ook wel eens gereden vaak op de terug weg.
Als je de tijden van de munt la cherry tunnel kent dan is route prima te plannen.

Kortom voor elk wat wils, prima voor de familie, maar kilometer vreters komen bedrogen uit.

Voor ons nog 20 dagen en dat zitten wij er weer. Het aftellen is begonnen.

Groeten, Harald
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie