Op weg naar de Dutchweek Zell am See - Kaprun

Rick op 18 januari 2020· 13 reacties

Dutchweek Zell am See - Kaprun
Dutchweek Zell am See - Kaprun

Je ziet ze tegenwoordig overal oppoppen: “Dutchweeks”. Wat ooit begon als een poging om wat extra sfeer te geven aan de slotweek van het wintersportseizoen in Val Thorens, heeft zich inmiddels uitgebreid naar andere plaatsen verspreid over de Alpen en zelfs Noorwegen. Zelf ben ik er echter nooit geweest, maar dat gaat veranderen.

Dutchweek Zell am See - Kaprun

De Dutchweek is al lang niet meer alleen een begrip in Val Thorens. Tegenwoordig vind je dit evenement in Kirchberg, Zell am See - Kaprun, Saalbach, Gerlos, Sauze d’Oulx en Myrkdalen. Van 22 t/m 25 januari is het de beurt aan Zell am See - Kaprun en ik ben een aantal dagen te gast bij dit Nederlandse feestje in Oostenrijk.

Nu zijn de beide skigebieden op de Schmittenhohe en de Kitzsteinhorn natuurlijk op zichzelf al reden genoeg voor een bezoekje, maar eind volgende week komen daar nog allerlei festiviteiten zoals een Fun race en een Early Birds Tour bij. Ook na het skiën maken bekende en minder bekende DJ’s er op verschillende locaties een bijzondere apres-ski van. Ik ben nooit bij dit evenement geweest dus ik ben erg benieuwd.

Zell am See
Zell am See

Wordt vervolgd

Voor meer informatie zie de website of Facebookpagina van de Dutchweek zelf, of houd onze social media en website in de gaten voor live updates en mijn verslag van dit Hollandse feest in de Oostenrijkse Alpen.

Rick
Heeft een passie voor alles wat met bergen, sneeuw, skiliften en wintersport in het algemeen te maken heeft en deelt hierover graag zijn kennis.

Plaats een reactie

Tijdens de kerstvakantie vanuit Hinterglemm via Viehhofen even tot aan de voet van de Cityxpress
Zell Am See geweest, zeer leuke piste daar.
Tijdens de krokus graag even naar de Gipfelwelt 3 029 m van Hinterglemm.
Zou dit te doen zijn vanuit Hinterglemm ? Moeten toch een stukje met de bus niet ?
We zien wel !

null

😁

Bla, bla, bla.

@bartvwg

😃😄😅😆😛

Born to run. B.S.

@Goasstall Vanaf de Areit Xpress moet je met de skibus naar Kaprun. Kun je op de Gipfel lunchen, weer afdalen en terug naar Zell am See. Kan allemaal precies, maar je moet van de eerste lift tot de laatste door.

In Oostenrijk is het toch bijna overal Dutchweek, zeker tijdens de voorjaarvakantie?

@bartvwg ik had het niet beter kunnen verwoorden. Kluiten landgenoten in het buitenland zijn zelden iets waar ik positieve associaties bij heb.

Ik heb dat après-ski gehos nooit zo begrepen. Ik ben gek op stappen maar met skischoenen op de bar staan hoeft van mij niet zo.

Veel plezier, hoop ik haha.

Stormchasen is mijn grote passie. Happystormchaser op facebook. 😄 Fan van Valloire. 😄

Pff

Dutchweek, dat was voor ons de reden om deze week eens niet naar kircberg te gaan.

Ik vind een klein (hollands) apres ski feestje echt nog niet zo vervelend , maar met zoveel bombarie proberen zoveel mogelijk foute nederlanders op 1 plek te krijgen om zeer commerciele redenen was voor ons de druppel, en reden om ergens anders heen te gaan, waar we normaal gesproken toch meestal wel naar kirchberg te gaan in deze week.

En nee we hadden even geen mogelijkheid om een weekje eerder of later te gaan .

Dutchweek in Gerlos? Serieus?

Annoying skiers since 2003

Proost! 🍻

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿

Heel vroeger (1988) 's avonds naar de disco in Galtür waar de (jonge) skileraar 's avonds DJ was en leuke plaatjes draaide. En dat je dan een groepje studentes uit West-Berlijn tegenkwam die met een Volkswagenbusje door het IJzeren Gordijn helemaal naar Ischgl/Galtür waren gereden. Dat was leuk. Andere mensen leren kennen en af en toe een Schlager er tussen door. Of in de Dolomieten met de hippe Italiaanse mannetjes in de disco van Campitello. Maar waarom naar een Dutchweek met alleen maar Nederlanders? Feesten en veel drinken met eigen volk dat kan thuis toch ook? En dan ga je naar Voss/Noorwegen en dan blijk je per ongeluk in de Dutchweek geboekt te hebben. Kom je Gerard Joling en Dries Roelvink weer tegen. Biertje? Wat een nachtmerrie.

*bericht bewerkt door MaartenAmsterdam op 20 jan 2020 02:21

Ik dacht dat het idee achter Dutchweek was dat de fusten en flessen leeg moesten, omdat er in Valtho in de zomer geen hond te vinden is en de overgebleven drankjes dan weggegooid zouden worden.
En waarom dan “Dutch”? Omdat de drank voor halve prijzen verkocht werd, iets waar uiteraard veel Nederlanders op af komen.

fijne site hè, dat wintersport.nl?
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie