Seefeld is een leuk skigebied, daar waren we vorige keer al achter. Maar dit gebiedje staat voornamelijk bekend als langlaufgebied. Dat zijn wij dus ook maar gaan proberen. Ik had nog nooit op de langlauf ski’s gestaan. Langlaufen is verre van een saaie sport. Hier in Seefeld wordt er keihard getraind en goed langlaufen is helemaal niet zo makkelijk. Maar het is echt wel leuk, ondanks het suffe imago is langlaufen echt wel cool! Ik zou zeggen probeer het eens! Wie van jullie heeft er weleens gelanglauft?

DannydM
Danny verblijft het hele seizoen in Tirol. Hij heeft jarenlang les gegeven in Scheffau en is gek op tourskiën.

Plaats een reactie

Langlaufen is absoluut geen saaie sport. Vooral het skaten is leuk om te doen en conditioneel ook echt pittig.

Maar skiën is leuker!

Een aanrader voor groot en klein! Wat fijn is met deze sport is dat je het zo intensief kan doen als jij wilt en het een heel goed alternatief is mocht je wegens blessure niet kunnen skien/boarden. En zoals Danny zei je komt vaak door fantastich mooie gebieden.

En voor diegene die denken dat het een suffe sport is, kijk eens naar een biathlon wedstrijd en hoe die jongens/meiden over de finish komen

Ik langlauf best vaak en zeker als de skipistes er niet al te goed bijliggen zijn de langlaufloipes vaak geweldig. En ik vind het echt een gave sport. Het enige nadeel is, is dat ik altijd helemaal door Sandra word ingemaakt… :-(

Click. Click. Peace

Biathlon is 1 van mijn favoriete sporten om naar te kijken, groot respect voor deze mensen! Zelf beoefenen nog nooit gedaan staat wel op de bucketlist. Laatste keer dat ik in Seefeld was lag er lang zoveel sneeuw niet! (2010)

Seriously snow addicted family!

Vanaf mn 5e tm mn 12e was dit de enige vorm van wintersport voor mij (ok ook nog sleeën). Voor mijn ouders toen een betaalbare manier om te wintersporten. Dan wordt je puber en is het niet ‘cool’ meer, dus moest er gesnowboard worden.

Zou het nu eigenlijk best weer eens willen doen en dan vooral de schaats manier. Heb altijd de klassieke manier gedaan.

En inderdaad: biatlon op eurosport FTW.

Eigenlijk een beetje maf: ik kom al heel mijn leven bijna jaarlijks in Seefeld, maar heb nog nooit gelanglauft.
Het ziet er eigenlijk ook nog wel fun uit, maar jammer genoeg niet zo veel fun als skiën ;)

Wel 2 tips:

  • 't Is Möser met ö (met puntjes op) en dus spreek je 't uit als ‘meuzern’ en niet ‘moozern’
  • je zag er met je skipak met wijde broek wel een beetje maf uit, volgende keer misschien toch maar een iets meer aanspannende broek aantrekken?

;)))

Tijdens ons bezoek in Seefeld konden we helaas een gepland item over biathlon niet draaien ivm een wk-wedstrijd. Maar voor de liefhebber onder ons er zijn 30 schietbanen te vinden bij het Nordische Kompetenzzentrum. @jeffery Kennis maken met deze sport is ook mogelijk op donderdag en vrijdag middag tijdens een beginnersworkshop. (meer info Cross Country Academy Seefeld)

lijkt inderdaad mooi om te doen, ware het niet dat skiën nog mooier is…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie