5 redenen om de eerste lift te nemen

Lisanne op 29 januari 2015· 16 reacties

Het uitzicht is geweldig
Het uitzicht is geweldig

Op vakantie hangt er altijd een spanning tussen de wens uit te slapen en de wil met de eerste lift naar boven te gaan – allebei is het belangrijk. In mijn beleving lukt het vaak nog wel om de eerste dagen vroeg op te staan, later in de week wordt het moeilijker. Maar ik denk dat wij allemaal onze redenen hebben om als eerste naar boven te willen vertrekken.

De pistes liggen er prachtig bij
Je weet wel, dat gevoel dat je de eerste bent om de ribbeltjes van de pistenbully te doorbreken. Misschien zit het tussen onze oren, net zoals dat ribbelchips ook lekkerder lijkt dan normale chips, maar ook ribbel-pistes zijn nou eenmaal echt de lekkerste.

Het is koud
Voor niet alle wintersporters is kou een argument vóór het nemen van de eerste skilift. Maar juist die kou tegen je rode wangen, en het feit dat de sneeuw in een veel betere conditie verkeerd dan bij vijf graden warmer, maken de kou voor mij een belangrijke reden om ’s morgens vroeg te gaan. Bevroren ijsvlaktes daargelaten.

Het is koud
Het is koud

Je hoeft niet te wachten
Als je écht de eerste lift neemt, weet je zeker dat er nog geen andere mensen op de pistes zijn. Zo ook bij de volgende lift, en misschien zelfs bij de derde lift die je neemt, hoef je nog niet in de rij te staan. Op de pistes kun je in één keer naar beneden knallen. Jij hoeft niet te wachten, de pistes wachten op jou!

Het uitzicht is geweldig
Nog wat mist sluimerend in het dal of de zon die over een kam piept. Een fotograaf zei ooit tegen me: ‘schaduwen maken het landschap’, en zeker in de bergen gaat die uitspraak op. Bij een lage zon wordt het landschap veel sprekender dan tijdens de middaguren.

null

Je voelt je de hele dag voldaan
En alsof het dan nog niet genoeg is, voel je je de hele dag voldaan omdat jij die eerste lift genomen hebt. Zelfs als je om half drie stopt, heb je nog het gevoel de dag volledig benut te hebben.

Hier in St. Moritz nemen ze ‘de eerste lift’ trouwens aardig serieus: de twee grote liften die je vanuit het dal omhoog brengen, gaan allebei vanaf 7:50. Het vergt wat discipline, maar telkens als ik om acht uur op de piste sta, vind ik het adembenemend mooi. Geniet er van!

Lisanne
gaat deze winter haar droom achterna, een winter in de sneeuw! Ze houdt ons op de hoogte vanuit Sankt Moritz.

Plaats een reactie

De eerst lift pakken, is bijna net zo leuk als de eerste reactie plaatsen :)

Voor iedereen die dol is op de eerste lift: early-bird-skiën in de Zillertal Arena!!! om 6:50 gaat de eerste lift omhoog, dan kom je tegelijk met de zon op de piste, echt fantastisch! In het naastgelegen HochZillertal gaat de lift sowieso al om 7:30, 2 x de dalafdaling naar beneden knallen en dan alsnog als eerste richting HochFügen!

Uitslapen kunnen we vanwege onze vroege koters nooit dus die vlieger gaat sowieso niet op :-)
Dit jaar slapen we in een berghut halverwege de berg waar je niet eens met de auto kunt komen. Wij starten dus elke ochtend op een versgeprepareerde piste. Ik ben erg benieuwd hoe dat zal zijn.

helaas nog nooit gelukt om met openen bij de lift te staan. Met een busreis is dat logisch, met eigen vervoer was in het verleden vrouwlief altijd wat trager (“dit moet nog mee. en dat. en we moeten nog…” Enfin, het bekende riedeltje). Komende maand zal het niet anders zijn, alleen is dan mijn kleine vent van 4 maanden wellicht de oorzaak van een liftje later. Tenzij mama zegt dat ik die ochtend alleen mag gaan…

Don't eat yellow snow

Altijd voor opening al voor het poortje staan. Vooral op poederdagen…
De mooiste uren van een dag zijn van opening tot een uur of 10. Echte enorm knallen in deze uren.
Beneden de eerste lift en dan zo ver mogelijk het gebied in gaan zodat je tot 10 uur echt bijna niemand tegenkomt.

En… Je hebt nog meer te vertellen tijdens de apres-ski!

Op 1 januari om als áller-állereerste de dalafdaling naar Samnaun skiën nadat we vanuit Ischgl de eerste gondel omhoog hadden, dát is pas een mooie ervaring!!!

Oeps, typo…: <del> om </del> ;-)

Early bird in Zillertal is inderdaad een beleving, vorig jaar gedaan het was erg vroeg maar erg mooi en erg rustig…
Ik had alleen 2 vrienden die vergeten waren dat er slechts een aantal liften open waren, die waren afgedaald waar de liften nog niet draaiden.

Helaas lukt het me nooit, eerst ontbijten dan kids naar klasje ja en voordat je dan bovenstaat is het al 10.15 uur. grrr

De kou zou voor mij echt iets zijn om inderdaad vroeg de berg op te gaan. Ben gek op de winter en op de kou. Heerlijk.

Maakt vaak 's-ochtends ter opwarming voor het ontbijt nog wel even een lekkere wandeling.

Hoe laat gaan jullie eigenlijk slapen op de wintersport? Meestal ga ik tussen 21.00 uur en 21.30 al op een oor.

ik neem zeker altijd de eerste lift lekker hoor en dan de hele dag knallen en ga op wintersport meestal on 12 uur 1 uur naar bed en om 7 uur kwart voor 7 er weer uit maar in het dagelijks leven werk ik ook altijd buiten als stratenmaker en normaal rond half5 5 uur eruit dus op wintersport is uitslapen voor mij

Nog nooit gelukt… op z’n vroegst een half uur na opening van de liften daar gestaan. Om vervolgens dik in de rij te staan. Dat gaan we komend jaar dus anders regelen :P

Nooit bij stil gestaan maar ribbel pistes zijn inderdaad de lekkerste!! :)

Ski: 25 jaar -|- Snowboard: 6 jaar -|- Respect the Mountains

5 redenen om niet de 1e lift te pakken

  • Vroeg op staan…
  • Het is koud
  • Het uitzicht blijft hetzelfde
  • Ongezellig in je eentje op de berg
  • Je bent de hele dag moe

Met een knipoog ;)

Ski good, or eat wood!

Jahaa. In Kaprun ook een paar keer de eerste gondel omhoog gepakt. Dan is de hele gletscher eventjes voor jezelf :). Heerlijk!

Bergen + Sneeuw = ❤
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie