Voor mij is Les Gets een soort Oostenrijk in Frankrijk en dat is een compliment. Een mooi en gezellig dorpje, een gezellige après-ski, mooie bebosde hellingen en een vriendelijke sfeer. Heel wat anders dan de ski-industrie waar (vaak ten onrechte) Frankrijk om bekend staat. Dit dorpje heeft samen met Morzine genoeg pistes voor een week lange vakantie, maar als je meer wilt ligt de hele Portes du Soleil voor je open. Het gebied kenmerkt zich als geweldig familiegebied met niet al te moeilijke pistes en mooie delen gereserveerd voor de kleintjes. Omdat het gebied zo groot is, per slot van rekening heb je de hele Portes du Soleil, kan echt iedereen genoeg naar zijn gading vinden. Wat vinden jullie van Les Gets?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Iemand ervaring met Les Chavannes? Is daar 's avonds iets te doen? En is het mogelijk om in Les Gets te komen (zonder dat je de ski’s hoeft onder te binden)?

@Eelko daar is een bar waar veel skileraren komen maar je zit wel zon 100 meter boven les gets dus dat is of lopen/skiën of met de auto…

Click. Click. Peace

@rogier dank voor je reactie! Die 100 meter, is dat inderdaad een beetje te lopen 's avonds?

@eelko tsja eerlijk gezegd niet echt. Best wel een flinke tocht

Click. Click. Peace

@rogier Thanks, dan toch maar iets leuks zoeken in Les Gets zelf :)

net terug van een weekje PDS, wij verbleven in Morzine maar zijn een aantal keer richting Les Gets geboard. Leuk en gemoedelijk skigebied ook met slecht zicht goed te doen ivm de vele bomen, daarnaast viel het me op dat het aan de kant van Les Gets veel rustiger is dan de andere kant van PDS zoals Avoriaz.
Niet heel moeilijk maar wel leuk en uitdagend zat! lekker knallen!

aanrader!

"respect the mountains"

Vorige week verbleef ik in Chatel. Ook 2 dagen geskied in Les Gets. Deed on-Frans aan. Enerzijds door de mooie dorpjes Morzine en Les Gets, anderzijds door het ontbreken van echt grote bergen in dit deel van het skigebied zelf. Het zijn veel lieflijke glooiende heuvels waar je over skiet in Les Gets (uitzondering Pointe Nyon en Chamossiere). Les Gets kwam zeer goed georganiseerd over. Indianenpiste incl. mini-boardercross ook gedaan, erg leuk. Ook voor volwassenen :)

''Powder to the people''

Ook top hoe er meerdere keren in de video mensen stilstaan midden op de piste :P
Waren jullie vorig jaar ook al niet op verkenning in Les Gets? Of verbeeld ik me nu dingen?

Gang is alles
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie