In het Pitztal ligt het skigebied van Hochzeiger een gebied dat er door zijn opzet voor zorgt dat je elkaar niet zo snel kwijt kunt raken. Dit gebied heeft een ruime 50 km aan pistes en heeft voor ieder wat wils. Maar met uitzondering van de zwarte 12 zijn de rode en zwarte pistes hier niet al te moeilijk. Het gebied is niet al te groot, maar prijs-kwaliteit zit het wel goed. Het gebied zet zich op de kaart als familiegebied en het kinderland, de skilessen en crèche zijn daar het bewijs voor. Een echt familiegebied!

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Plaats een reactie

Leuk filmpje opnieuw. Hebben jullie al eens een uitstapje op de Nordkette gemaakt. Ben zeer benieuwd naar de skiroutes daar. Ben zelf afgelopen twee seizoenen rond Kerst in Innsbruck geweest. Maar zo vroeg in het seizoen betekende dat tweemaal dichte pistes/routes op de Nordkette.

@Patrick1980 De Nordkette is echt heel gaaf om te skiën!! Die ski routes zijn heel tof. Vooral de 2 routes die helemaal boven in het gebied zitten. Ze zijn wel steil en ik heb nog nooit zulke uitdagende skiroutes geskied… Maar het is echt een aanrader!!

@Kristy Die twee bovenste bedoel ik inderdaad. Heb wel in de sneeuwarme Kerstperiode de moeite genomen om met de gondel omhoog te gaan en een stukje omhoog te lopen op de Klettersteig naar het begin van de routes. Het uitzicht was sowieso de moeite waard, maar ski-en zat er toen vanwege de condities helaas niet in. Steilheid viel me van boven ook al op; zijn beide routes over de volle lengte zo steil en uitdagend? Hebben jullie hier ook beelden geschoten?

weer een top filmpje! informatief sterk en goed beeld materiaal.
Begint meer regel dan uitzondering te worden die reviews!

Ga zo door!

"respect the mountains"

Ben zelf vorig jaar een dagje in het gebied geweest. De zwarte 12 vond ik met de extreme voorjaarscondities (hard opgevroren) een van de lastigste pistes die ik ooit heb gedaan. Het gebied is erg mooi, leuke pistes en een hoogteverschil van 1000 meter.

Als ik dan toch een klein nadeel moet noemen van het gebied: de vele pistekruisingen kunnen volgens mij tijdens de drukte in het hoogseizoen wel wat problemen opleveren. Je moet dan erg goed opletten.

Het gebied heeft mij verder positief verrast en ik kom er zeker nog een keer terug :)

Bekijk je filmpjes altijd met veel plezier. Ga zo door!

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie