Langlaufen in Seefeld

DannydM op 21 februari 2015· geen reacties

null

Seefeld behoort tot de exclusieve resorts die zich tot de ‘Best of the Alps’ mogen rekenen. Dit zijn gebieden die zich onder andere onderscheiden door een stuk historie en een mooi divers aanbod. Dat is zeker in Seefeld het geval. Hier vind je zo’n 37 kilometer aan pistes verdeeld over twee bergen. Maar Seefeld is voornamelijk heel populair vanwege de mogelijkheden om te langlaufen.

Walhalla
Seefeld is een echt walhalla als je van langlaufen houdt. Hier vind je maar liefst 279 kilometer aan langlaufloipes! Het netwerk van langlaufloipes ligt tussen de vijf dorpen die de Olympia Regio Seefeld rijk is. De routes lopen afwisselend door de bossen en de mooie open velden en zijn, net zoals de skipistes, verdeeld in moeilijkheidsgraden. Dat ze langlaufen serieus nemen in Seefeld blijkt alleen al uit het feit dat het wereldkampioenschap en de Olympische Spelen hier georganiseerd zijn. Ook in 2019 is Seefeld weer het toneel voor het WK.

Klassiek of skating
Bij het langlaufen heb je twee disciplines. Zo is er de klassieke stijl, waarbij je in de loipes blijft en de meer moderne en sportievere vrije stijl, dat ook wel ‘skating’ genoemd wordt. Voor beide groepen zijn er voldoende loipes te vinden. Zo’n 154,3 km voor de klassieke stijl en 124,7 km voor het skaten. En om het helemaal af te maken vind je ook speciale loipes. Zo zijn sommige loipes ook 's avonds geopend, is er een loipe speciaal voor honden en heb je de mogelijkheid om met de slee te langlaufen!

Biatlon
Biatlon is de combinatie van langlaufen en schieten. Hiervoor is er bij het congrescentrum naast de skispringschans ook een gedeelte ingericht met dertig schietbanen. Rondom de schietbaan ligt er een zowel een klassieke als een skating loipe. Op donderdag en vrijdag middagen is er een speciaal kennismakingsprogramma. In een twee uur durende workshop zul je ervaren dat het nog erg lastig is om na een inspannende ronde langlaufen je te focussen op de schietschijf. Vermoeiend, maar wel heel leuk om te doen.

Heb jij het wel eens gedaan?
Na een dag kennis gemaakt te hebben met het langlaufen ben ik verkocht. Weg zijn mijn vooroordelen dat ik dacht dat alleen wat oudere mensen dit doen. Het is geweldig om lekker actief bezig te zijn in de vrije natuur en je kan helemaal stuk gaan (als je daar zin in hebt althans). Hebben jullie wel eens gelanglauft? Of misschien ga je zelfs wel speciaal voor het langlaufen naar de Alpen. Waar ga je dan precies naar toe?

DannydM
Danny verblijft het hele seizoen in Tirol. Hij heeft jarenlang les gegeven in Scheffau en is gek op tourskiën.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie