Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Op wintersport met corona in 2020-2021

Roel op 18 juni 2020· 41 reacties

Kunnen we straks nog met z’n allen in de stoeltjeslift?

Het coronavirus houdt de reiswereld stevig in zijn greep. Ook de wintersportbranche. Veel mensen moesten hun wintersportvakantie afbreken of zelfs annuleren waardoor de skivakantie voor veel mensen in het water viel. Maar hoe zit het voor aankomend jaar? Kunnen we in de winter 2020-2021 weer veilig op wintersport? Hoewel er nog veel onzekerheid is schetsen we de ontwikkelingen omtrent corona en de wintersportvakantie.

Wat zijn de coronaregels in de Alpen?

Op de vraag of we weer zorgeloos op wintersport kunt, is nog moeilijk antwoord te geven. Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië zijn sinds 16 juni weer open voor toeristen, maar de precieze regels verschillen per land en de ontwikkelingen gaan soms razendsnel.

Voor de belangrijkste coronaregels die op dit moment in de Alpen gelden, adviseren we Nederland wereldwijd in de gaten te houden. Hier vind je het officiële reisadvies per land. Verder hebben de Alpenlanden hun eigen officiële kanalen met regels omtrent corona:

Zo gauw er concreet zaken bekend zijn voor het wintersportseizoen 2020-2021 zullen we hier dieper op ingaan.

Liveblog:

4-8-2020:

In steeds meer Franse skidorpen zijn mondkapjes in de drukkere straten verplicht. Ondere andere Chamonix en Valloire verplichten mondkapjes op straat in het centrum. In Franse winkels en in het openbaar vervoer zijn mondkapjes al verplicht. Deze verplichting breidt zich steeds verder uit.

25-6-2020:

Uit onderzoek van de Medische Universiteit van Innsbruck blijkt dat ruim 42% van de inwoners van Ischgl antistoffen tegen corona in het bloed heeft. Van de positief-geteste personen wist maar liefst 85% niet dat ze besmet waren (geweest)! Tussen 21 en 27 april zijn een kleine 1500 personen getest, ongeveer 80% van het totale aantal inwoners.

17-6-2020:

Luchtvaartmaatschappij Level heeft het faillissement aangevraagd. De airline verzorgt 's winters vluchten op onder andere Milaan en Barcelona, twee luchthavens die ook door wintersporters gebruikt worden. Het bedrijf zegt ongekend hard getroffen te zijn door de coronacrisis waardoor het per direct alle activiteiten staakt. In het artikel Vliegen naar de wintersport in 2021 zijn de boekopties van Level inmiddels geschrapt.

16-6-2020:

Het Oostenrijkse Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau heeft als een van de eerste skigebieden de skipasprijzen voor 2020-2021 bekendgemaakt. Een 6-daagse skipas kost komende winter in het hoogseizoen € 254,50. Afgelopen seizoen was dit € 245,50. Dit is een normale jaarlijkse prijsstijging en lijkt niet extra groot vanwege corona.

De WKO Seilbahnen heeft inmiddels een instructie (voor de zomer) gedeeld hoe men veilig van de liften in Oostenrijk gebruik kan maken.

Skigebieden open onder restricties

De heropening van enkele skigebieden in de lente zou weleens een voorproefje kunnen zijn voor aankomende winter. Diverse gletsjerskigebieden zijn weer geopend (check de lokale websites voor de laatste informatie). Wel gelden er veiligheidsmaatregelen. Les 2 Alpes geeft bijvoorbeeld een beperkt aantal skipassen uit, die alleen online worden verkocht, en er gelden social distancing regels. Of, en hoe, dit soort veiligheidsmaatregelen in een volgeboekt Alpendal gaan werken, is natuurlijk de vraag. Ook is niet duidelijk of skipassen als gevolg van corona flink duurder gaan worden.

Gratis annuleren van je wintersport

Voor komende winter bleek uit onze enquête in ieder geval dat we ons beslismoment om te boeken naar achteren hebben geschoven. We zoeken een vorm van zekerheid, en voor de zomervakantie spelen veel Alpenbestemmingen (bv. Serfaus - Fiss - Ladis) hier al op in door een mogelijkheid van gratis annuleren aan te bieden. Het is denkbaar dat dit beleid wordt doorgetrokken naar de winter. Summit Travel heeft de eerste stap gezet, waarbij consumenten bij veel arrangementen gratis kunnen annuleren tot 6 weken voor vertrek. Ook Booking.com biedt een optie tot gratis annuleren.

Rechten bij annulering van een reis

De afgelopen maanden is er veel discussie geweest over geannuleerde reizen en de rechten die je als consument hebt. Van een reis- of annuleringsverzekering moet je met betrekking tot corona niet teveel verwachten. Reisverzekeringen bieden meestal geen dekking in het geval van een pandemie, dus je verzoek tot vergoeding zal worden afgewezen.

Formeel is er het recht om je geld terug te vragen maar reisorganisaties geven liever vouchers uit om te voorkomen dat ze failliet gaan. Bovendien is er een onderscheid tussen zelf annuleren of een annulering door de reisorganisatie, en of je een pakketreis koopt of losse vliegtickets (Transavia en easyJet hadden al vroeg aanbiedingen voor komende winter). Voor alle rechten en plichten verwijzen we graag naar de website van de Consumentenbond die alles op een rijtje heeft gezet. Ook wij hebben de meestgestelde vragen met betrekking tot de reisverzekering in een handig artikel gezet.

Appartementen zijn gewild komende winter, zoals hier in het Franse Puy Saint Vincent

Advies

Wil je je wintersport toch alvast gaan boeken? Dan adviseren we een reis te boeken met een optie tot gratis annuleren/omboeken. Betaal je met creditcard dan ben je in sommige gevallen verzekerd voor het geval dat de reisorganisatie of vliegmaatschappij failliet gaat. Check hiervoor de voorwaarden bij je creditcardmaatschappij. Ook zijn pakketreizen bij een touroperator tegen faillissement verzekerd via SGR. Lees hier meer.

De anderhalvemeter-samenleving - in sommige landen wijkt de voorgeschreven afstand iets af - leidt waarschijnlijk ook tot ander boekingsgedrag. Uit de enquête bleek al dat we eerder een appartement of chalet boeken. Wil je het makkelijkst afstand tot anderen kunnen bewaren dan is een appartement of chalet inderdaad de logische keuze.

Meer lezen:

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

monoskito22 mei 2020 · 14:55

In de voorwaarden van Sunweb staat letterlijk dat dit niet telt voor wintersportvakanties

Edwin.22 mei 2020 · 16:45

Naast dat “De anderhalvemeter-samenleving” een debiel woord is denk ik ook dat dat gewoon op veel plekken niet gaat werken. Ik hoop het ook niet trouwens.

Betreft vakanties, of dat nou wintersport of op een andere manier is, zal veel afhangen van de maanden juli t/m september, denk ik. In steeds meer landen in Europa volgen versoepelingen en minder restricties/regels met alles. Dat zal daarna ook wel in de VS en omringende landen gaan gebeuren.

Ik denk zelf dat het afwachten is hoe we die tijd doorkomen en of daar dan een reactie op volgt. Ik denk dat veel landen zo’n lockdown niet nog een keer aankunnen, los van het niet willen, maar komt het virus weer terug -en hoe hevig- wat zullen ze dan gaan doen? Krijg je weer lockdowns en restricties, dan kan je je vakantie (wintersport) wel vergeten, denk ik.

Eerst maar eens even de zomer door. Hopen dat er snel genoeg een medicijn is, maar blijf vooral leven, niet te angstig, maar doe wel normaal en houd een beetje rekening met elkaar ;). Uiteindelijk komt het dan allemaal wel weer goed…hoop ik.

Not all who wander are lost
Roy8322 mei 2020 · 17:30

Er zijn een paar dingen fundamenteel anders dan een paar maanden geleden: we weten dat het virus overal is.

De manier waarop we in februari en maart verrast zijn, zal nooit meer gebeuren. De kans dat er zoveel plekken besmettingshaarden zijn, zonder dat we het doorhebben, is veel kleiner.

Veel lijkt erop te wijzen dat volle voetbalstadions, apresski en carnaval achtige dingen, waarin ook veel mensen met (milde) klachten zijn, het grootste aandeel hebben.

Als dat klopt, de testcapaciteit gaat omhoog, de bewustwording blijft goed, dan denk ik echt dat er gewoon een relatief normaal skiseizoen komt. Misschien dat grote liften minder vol zijn, dat apresski minder aanwezig gaat zijn of dat je een mondkapje in de skibus op moet, maar geen wintersport lijkt me onwaarschijnlijk.

Wannabe Dolomietenkenner...
Gerardo22 mei 2020 · 17:50

Oostenrijk en in mindere mate Zwitserland zullen er alles aan doen om het door te laten gaan. Het zal afhangen van de komende maanden. Iemand een idee voor een gebied met veel sleepliften? 😉

Roeladmin22 mei 2020 · 18:30

In de voorwaarden van Sunweb staat letterlijk dat dit niet telt voor wintersportvakanties

monoskito op 22 mei 2020 14:55

Die zin gaat over de zomervakantie. Ik maak het nog iets explicieter.

@Gerardo daar heb je een punt met die sleepliften. Die skigebieden hebben vaak minder gastenbedden, anders hadden ze de liften wel gemoderniseerd. Dus minder last van beperkingen. Het wordt wellicht ergst in de megagebieden die voor het aantal gastenbedden compleet afhankelijk zijn van snelle liften. En in familiegebieden waar je vanuit het dal met 1 gondel omhoog moet.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
Leon10022 mei 2020 · 19:03

Afgesloten ruimtes waar veel mensen zingen, tegen de luide muziek op in elkaars gezichten schreeuwen kan je vergeten, zijn grote ‘besmettingshaarden gebleken. Ik schat in dat après-ski zoals we dat kennen er so wie so niet in zit. Dat gaat geen tweede keer fout. Mondkapjes, jawel. Maar nog liever zie ik in cabineliften een spreekverbod, wie niet praat kan (bijna) niks verspreiden. En al die boekingsperikelen? Ik boek laat en alleen als mijn ik mijn geld terug krijg. Omboeken en vouchers, daar moet ik niets van hebben. In de zomer periode minder mensen in de lift zal wel kunnen, in Süd Tirol is dat nu al zo, in de winter moet ik nog zien of dat werkbaar is, of het dan nog te doen is en leuk blijft. Een skivakantie moet ontspannen en een obstakelrace worden. We gaan het zien. Een vaccin is er echt niet voor het volgende seizoen, dus het wordt ‘rekening-houden-met.

Roy8322 mei 2020 · 19:31

Het wordt sowieso rekening houden met. Buiten het hoogseizoen is dat ook allemaal weer net wat makkelijker:

 • Het is makkelijker om laat of flexibel te reserveren
 • Het is veel rustiger, dus als je alleen met je eigen gezin in een stoeltje mag of er moeten stoeltjes leeg blijven, dan maakt dat niet zoveel uit qua wachttijd

Hoe het in de meer massale gebieden gaat zijn, vind ik lastiger. Liften hebben daar vaak de max capaciteit nodig om de wachtrijen te beperken, je moet daar in de vakanties vaak wel vooruit boeken voor een fatsoenlijke accomodatie, je hebt veel massalere restaurants die vaak heel vol zitten…

Andere kant is dat het natuurlijk rustiger gaat worden. Voor heel veel mensen is wintersport het eerste dat geschrapt gaat worden als het financieel iets minder gaat.

Sowieso: er kan nog een hoop gebeuren. Met de signalen die we nu hebben, zie ik het niet zo somber in. Ik denk wel dat als je wintersport in het hoogseizoen valt en om apresski draait, de impact wel iets groter kan gaan zijn…

Wannabe Dolomietenkenner...
Gerben.t.Z22 mei 2020 · 21:12

Ik zie het niet zo somber in. Wat @Roy83 ook zegt, Veel zal anders zijn. Denk dat een tweede lockdown in landen ook niet komt, omdat landen het zich simpelweg niet kunnen veroorloven. Maar vooral omdat er veel meer getest zal worden, nieuwe besmettingen direct, snel traceren en isoleren. Een vaccin zal er nog niet zijn, maar wellicht heeft iedereen standaard een sneltest bij zich, waarmee je je vrij mag bewegen zonder klachten. Desnoods met een mondkapje op, en wat aanvullende maatregelen. Restaurants zullen ruimer opgezet zijn, of meer grap a Go, bankjes, grills langs de piste. Hier komen vast creatieve oplossingen voor. Alles om de gebieden goed te kunnen draaien. Apres ski wordt denk ik lastiger, maar dat doe ik zelf dan weer niet. Misschien is dit alles een klein beetje whisfull thinking, heb ook al geboekt. Maar ik denk dat we steeds meer leren van dit virus en daar steeds sneller en op slimmere manieren op zullen anticiperen.

Sneeuwbaard23 mei 2020 · 03:28

We wachten aankomend seizoen waarschijnlijk tot het allerlaatste moment met boeken en laten de vakantie vooral afhangen van de ‘gekte’ en de maatregelen die dan nog in de wintersportgebieden gelden. Ik zie het niet zo zitten om m’n vakantie door te brengen tussen gespannen mensen met mondkapjes en plastic handschoentjes…

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7
Denktank23 mei 2020 · 21:18

Wij hebben vandaag gewoon weer geboekt bij hetzelfde appartementencomplex in de Riederalp.

Nb Was al nagenoeg volgeboekt voor het komende winterseizoen.

Paul
Matthias12324 mei 2020 · 08:47

@Gerardo ik zit te denken aan Arolla. Klein dorpje, zeer sfeervol, hoog gelegen, lange pistes en alleen maar sleepliften. Dit gebied heeft trouwens een skipasverbond met Evolene en Forclaz. Ook erg mooie en rustige gebiedjes. Evolene heeft als enige gebied 1 stoeltjeslift die je vanuit het dal de berg op brengt. Hier zouden eventueel wat wachttijden kunnen ontstaan met extra coronamaatregelen. Op een half uurtje rijden ongeveer heb je ook nog het leuke skigebiedje van Nax- mt Noble. Ook erg rustig en leuk voor 1 of 2 dagen.

*bericht bewerkt door Matthias123 op 24 mei 2020 08:58 (64% bewerkt)

Born to Ride
CJAHulskamp24 mei 2020 · 15:42

@Gerardo ik zit te denken aan Arolla. Klein dorpje, zeer sfeervol, hoog gelegen, lange pistes en alleen maar sleepliften. Dit gebied heeft trouwens een skipasverbond met Evolene en Forclaz. Ook erg mooie en rustige gebiedjes. Evolene heeft als enige gebied 1 stoeltjeslift die je vanuit het dal de berg op brengt. Hier zouden eventueel wat wachttijden kunnen ontstaan met extra coronamaatregelen. Op een half uurtje rijden ongeveer heb je ook nog het leuke skigebiedje van Nax- mt Noble. Ook erg rustig en leuk voor 1 of 2 dagen.

Matthias123 op 24 mei 2020 08:47

Erg leuk gebied. De sleepliften zijn echt behoorlijk lang. Mischien weer eens terug gaan komende winter.

*bericht bewerkt door CJAHulskamp op 24 mei 2020 15:43 (5% bewerkt)

May the ski force be with you !!
Togi25 mei 2020 · 00:43

Hier ook gewoon voor de voorjaarsvakantie geboekt. Dit ivm eisen kwa locatie en grote van het appartement ivm een grote groep. De short ski trips worden wel pas last minute en kerst een twijfel. En we gaan het verder wel zien. De hoop op een zomer vakantie heb ik wel opgegeven en besloten om er gewoon thuis een leuke tijd van te maken (of evt een short tripje ergens heen als er toch al wat mogelijk is). Het geld wat ik nu bespaar in de zomer ga ik denk ik maar weg zetten voor de ooit geplande droom skitrip naar Canada of Japan (als de kids wat groter zijn). Zoals Johan ooit zei “elk nadeel…”

Waah25 mei 2020 · 09:19

Afgesloten ruimtes waar veel mensen zingen, tegen de luide muziek op in elkaars gezichten schreeuwen kan je vergeten, zijn grote ‘besmettingshaarden gebleken. Ik schat in dat après-ski zoals we dat kennen er so wie so niet in zit. Dat gaat geen tweede keer fout. Mondkapjes, jawel. Maar nog liever zie ik in cabineliften een spreekverbod, wie niet praat kan (bijna) niks verspreiden. En al die boekingsperikelen? Ik boek laat en alleen als mijn ik mijn geld terug krijg. Omboeken en vouchers, daar moet ik niets van hebben. In de zomer periode minder mensen in de lift zal wel kunnen, in Süd Tirol is dat nu al zo, in de winter moet ik nog zien of dat werkbaar is, of het dan nog te doen is en leuk blijft. Een skivakantie moet ontspannen en een obstakelrace worden. We gaan het zien. Een vaccin is er echt niet voor het volgende seizoen, dus het wordt ‘rekening-houden-met.

Leon100 op 22 mei 2020 19:03

Ach, kerkdiensten worden in Nederland ook nog gehouden. Is ook heel hard zingen met elkaar in een gesloten ruimte. ;-) hoezo kerk en staat gescheiden :-p

Maar ben het met je eens. De ouderwetse apres-ski zal pas weer komen als een vaccin om de hoek lijkt. De Franse Folie Douce met grote buitenterrassen zal eerder werken.

Zelf zou ik het overigens niet erg vinden. Sport en drank gaat sowieso niet samen IMHO. Maar ik gun jullie natuurlijk je apres ski momentjes en hoop dat men een mouw aan de situatie kan passen.

michelr27 mei 2020 · 12:55

Ik heb ook voor de voorjaarsvakantie geboekt, ga er van uit als ik verschillende media mag geloven dat er eind dit jaar een vaccin en/of een medicijn op de markt is.

November ga ik zoals het er nu uit ziet ook naar Sölden, dus we gaan het zien.

Marijnt28 mei 2020 · 09:34

Wij hebben ook al geboekt voor komende winter, meer om de voucher gelijk te verzilveren en daar mijn vrouw persé naar een specifiek hotel wilde gaan. Hotels en andere accomodaties zullen zich aanpassen, ze zullen wel moeten om voldoende gasten te kunnen trekken. En mocht er weer een uitbraak van dit virus, of nieuw virus, komen, dan zullen de landen, deelstaten, provincies en gemeentes er sneller en adequater op inspringen is mijn verwachting. Er hoeft niet meer een heel land in smart lock-down, maar dit kun je ook per gemeente, of provincie doen. Duitsland heeft dat dacht ik al ingesteld dat zij per regio een volgende lock-down instellen, mocht dat nodig zijn

Gerben19796 juni 2020 · 17:50

Demaclenko, producent van sneeuwkanonnen heeft een desinfectie apparaat voor gondels ontwikkelt. Zie: https://www.facebook.com/105346437002/posts/1015684337836200…

*bericht bewerkt door Gerben1979 op 06 jun 2020 17:53 (1% bewerkt)

Elly36 juni 2020 · 22:19

Zou het nu niet echt fijn vinden om daar in te stappen, je weet maar nooit wat ze erin spuiten :( Alle ramen maar open houden.

Dienten Die Alte schule
Gerben19797 juni 2020 · 10:31

Zou het nu niet echt fijn vinden om daar in te stappen, je weet maar nooit wat ze erin spuiten :( Alle ramen maar open houden.

Elly3 op 6 jun 2020 22:19

Ik lees dat het een middel is met waterstofperoxide.

bartvwg7 juni 2020 · 12:57

Meestal gebruiken ze alcohol/ethanol, al dan niet in een verdunning. Scheelt in de après ski. 😁 Voorzie wel wat pijnstillers, koppijn gegarandeerd. 😜

Without deviation from the norm, progress is not possible.
Reussie7 juni 2020 · 13:51

In de liften moeten we toch mondkapjes/buff op. Dus dat zal vast schelen in de dampen die je binnen krijgt. Maar ik ben benieuwd hoe de ervaringen zijn van mensen die de komende tijd in de gebieden komen nu echt zijn.

Elly37 juni 2020 · 17:13

Zou het nu niet echt fijn vinden om daar in te stappen, je weet maar nooit wat ze erin spuiten :( Alle ramen maar open houden.

Elly3 op 6 jun 2020 22:19

Ik lees dat het een middel is met waterstofperoxide.

Gerben1979 op 7 jun 2020 10:31

Oh ben benieuwd dan hoe blond mij staat :D

Dienten Die Alte schule
Vivace8 juni 2020 · 12:32

Als de desinfectie nu eens in het bergstation uitvoeren en de gondel op de rit naar beneden grondig luchten zal het met die dampen wel meevallen. De deurtjes open laten (op de weg naar beneden) zal misschien geen goed idee zijn, maar raampjes open zou toch moeten kunnen. Waterstofperoxide is trouwens redelijk onstabiel en zal dus ook snel uiteenvallen in water en zuurstof (en daar kunnen we allemaal best tegen).

Hoe ze de binnenkant van de deuren ontsmetten is mij niet duidelijk. Het lijkt me vooral een middel om het veiligheidsgevoel te verhogen, maar ja alle beetjes zullen wel iets helpen (als de skigebieden maar open mogen gaan).

Nu nog iets vinden om afstand te houden tijdens het aanschuiven aan de lift (of in die overvolle berg-supermarktjes).

kevin19839 juni 2020 · 14:03

Net een appartement geboekt voor 4 personen in het gebied Gitsberg Jochtal (Meransen), Zuid Tirol, Italie. 85 euro per nacht, tijdens de voorjaarsvakantie. Kijk er ontzettend naar uit. Hoop dat alles in orde komt, al zijn de geluiden uit Italie nog niet heel erg positief!

fvanveer15 juni 2020 · 17:25

Wij kijken het nog even aan, heb nog niks geboekt maar ik hoop dat ik bij de opening van het seizoen gewoon op de ski’s sta in Ischgl ;-)

Pieter8617 juni 2020 · 21:45

Wij gaan ook gewoon boeken, alleen zoeken we wel iets waar we tot 1-3 weken voor aankomst kosteloos kunnen annuleren.

Droppy23 juni 2020 · 20:19

Deze week vertoef ik in het Oostenrijke Mayrhofen. Vandaag, voor het écht warm wordt de komende dagen, heb ik de latten aangetrokken en ben ik voor het eerst gaan 'zomer-skieën' op de Hintertux.

kort samengevat:

 • €49 dagpas , €40 huren materiaal
 • Ik stond helemaal boven (3200m) omstreeks 8u45. (liften gingen open om 8u15) – TIP: hoe vroeger, hoe beter!
 • Meteen was duidelijk de schaduwzijde behoorlijk goed lag, de zonnekant daarin tegen vertoonde al redelijk wat 'pap'
 • 2 uur later was ook de schaduwkant intussen voorzien van een bijna gesmolten bovenlaag. (het was intussen 12 graden)
 • Slechts 7 pistes waren open, 3 liften. (dan ben je dus wel snel rond)
 • Rond 11u30 gaf ik de strijd op, had geen zin om nog verder te harken in de namiddag.

Zomerskieën: Een leuke en unieke ervaring, maar voor de kwaliteit en duur moet je het niet doen (al zeker niet als je kostrpijs bekijkt. €89 voor 3 uurtjes)

Maar, ik heb het gedaan en heb de ervaring. Doe ik het volgend jaar opnieuw? Vandaag zeg ik: Neen.

Deze week verder genieten van dat andere mooie die de bergen ons geeft: Hiken. Adios!

*bericht bewerkt door Droppy op 23 jun 2020 20:20 (3% bewerkt)

Pieter23097623 juni 2020 · 21:00

Iemand ervaring met sölden , waarom word op de gletsjer al de sneeuw bij elkaar geduwd

Pieter23097623 juni 2020 · 21:10

Deze week vertoef ik in het Oostenrijke Mayrhofen. Vandaag, voor het écht warm wordt de komende dagen, heb ik de latten aangetrokken en ben ik voor het eerst gaan 'zomer-skieën' op de Hintertux.

kort samengevat:

 • €49 dagpas , €40 huren materiaal
 • Ik stond helemaal boven (3200m) omstreeks 8u45. (liften gingen open om 8u15) – TIP: hoe vroeger, hoe beter!
 • Meteen was duidelijk de schaduwzijde behoorlijk goed lag, de zonnekant daarin tegen vertoonde al redelijk wat 'pap'
 • 2 uur later was ook de schaduwkant intussen voorzien van een bijna gesmolten bovenlaag. (het was intussen 12 graden)
 • Slechts 7 pistes waren open, 3 liften. (dan ben je dus wel snel rond)
 • Rond 11u30 gaf ik de strijd op, had geen zin om nog verder te harken in de namiddag.

Zomerskieën: Een leuke en unieke ervaring, maar voor de kwaliteit en duur moet je het niet doen (al zeker niet als je kostrpijs bekijkt. €89 voor 3 uurtjes)

Maar, ik heb het gedaan en heb de ervaring. Doe ik het volgend jaar opnieuw? Vandaag zeg ik: Neen.

Deze week verder genieten van dat andere mooie die de bergen ons geeft: Hiken. Adios!

Droppy op 23 jun 2020 20:19

Ligt er nu meer of minder sneeuw dan anders

Tsjoecha26 juni 2020 · 12:03

Wij hebben enkele weken voor onze wintersport van dit jaar de keuze gekregen : terugbetaling, of doorschuiven naar een volgend verblijf. We hebben het voorschot gelaten voor wat het was, en onze reis geboekt voor komend Paasverlof. (Samnaun)

Over 2 weken gaan we voor een wandelvakantie naar Nauders. We zullen zeker een daguitstap doen naar Samnaun - kunnen we eindelijk het dorp eens verkennen zodat we komende wintersport wat beter onze weg zullen vinden.

Zijn we bang? Nee. Zijn we waakzaam? Zeker! We willen allen geen onnodige risico’s lopen en zullen ons mondkapje constant bij de hand hebben.

Plaats een reactie