Mayrhofen maakt deel uit van het skigebied Zillertal 3000. Dit gebied telt 168 kilometer aan pistes en je kunt hier heerlijke tochten maken. De skipas is ook geldig in het kleine en rustige gebiedje van de Ahorn en op de sneeuwzeker Hintertuxer Gletsjer. Het skigebied is heel gevarieerd, zowel boven als onder de boomgrens vind je heerlijke afdalingen, waarvan de Harakiri de steilst geprepareerde piste van Europa is. Nadeel van het gebied is toch wel het ontbreken van een dalafdaling naar Mayrhofen, waardoor het erg druk kan zijn bij de lift. Met de bouw van de nieuwe Penkenbahn in het seizoen 2015-2016 zal dit hopelijk opgelost zijn.

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Heb me altijd uitstekend vermaakt in Mayrhofen. :) Ben erg benieuwd naar de nieuwe lift en het busstation wat ze erbij aan het bouwen zijn en of het de huidige problemen oplost.

Ehh… De Harakiri is de steilste geprepareerde piste van Europa ? Volgens mij eerder alleen van Oostenrijk toch?
Er staat ook iets dat de skipas ook geldig is op ‘enkele andere bijbehorende gebieden’ Dit geldt dan alleen voor de passen met kortere geldigheid, want vanaf 2 daagse passen, zijn ze overal in het Zillertal geldig.
Dat doet me er gelijk aan denken dat als alle geplande verbindingen tussen de verschillende skigebieden (Fuegen, Hochfuegen, Hochzillertal en Mayrhofen) een feit zijn, je dan zelfs met een 1 daagse pas door al die gebieden kunt cruisen. Dat is dan wel een voordeel.
@EricH Ik ben in mei toen ik in Hintertux ging skien door Mayrhofen heengereden, en het dorp was 1 grote bouwput. Zelfs de Zillertaler Bundesstrasse hadden ze voor de gelegenheid een stukje omgelegd. Ik neem aan dat ze het dan ook meteen helemaal goed gedaan hebben.

Ski or Die

Penken is idd wel chill, vind het leuk om ff te kijken naar het Vans park en het skiën is ook van goed niveau.
Harikiri doen is leuk, maar kies wel het juiste moment uit. Bij slecht zicht is het moeilijk je pad te vinden, bij te warm weer is de piste vaak te kaal geschraapt.

Om drukte te ontlopen 's ochtends is de Ahorn 1 of meerder keren afdalen als warming up goed te doen, vers geprepareerd is de dalafdaling heerlijk.

fijne site hè, dat wintersport.nl?
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie