Fieberbrunn ligt in het Pillerseetal en is zeer populair bij families. Het dorp is typisch Oostenrijks en het skigebied is overzichtelijk en gevarieerd. In het seizoen 2015/2016 wordt het skigebied verbonden met dat van Saalbach-Hinterglemm, waardoor het vele malen groter wordt en waarschijnlijk nog populairder zal worden. Naast families is het Fieberbrunn ook zeer in trek bij freeriders. Ondanks dat Fieberbrunn niet een heel hoog skigebied is, is het dankzij de ligging behoorlijk sneeuwzeker.

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Plaats een reactie

Wat zie ik die naam laatste maanden veel in picture staan.
Had er nog niet van gehoord tot enkele maanden geleden, omdat de verbinding er kwam met Saalbach/Hinterglemm, en was op zoek naar een accomodatie enkel niets gevonden naar mijn budget enof smaak. Spijtig want dit lijkt mij toch echt is een gebied waar ik heen wil.

Like tourists huffing and puffing to reach the top, while we forgot the view on the way up !

Dag Arno, wij komen er al jaren. Wat zoek je precies (accomodatie op loopafstand van lift zal lastig zijn). Ervaring leert daarbij dat de Fieberbrunners alleen in strikte noodzaak hun accomodatie vrijmelden via de VVV omdat ze behoorlijk veel moeten betalen voor de “bemiddeling”.

@PaddyB : bedankt voor je reactie. Inderdaad is voor mij kortbij piste/lift het belangrijkste. En betaalbaar kon ik ze ook niet vinden kortbij. Maar heb ondertussen al een andere locatie geboekt :)
Maar je ziet dat de publiciteit werkt want vanaf nu zal ik bij mijn zoektocht eens op zoek gaan naar een appartement.

Like tourists huffing and puffing to reach the top, while we forgot the view on the way up !

Fieberbrunn is een heerlijk skigebiedje met voor elk wat wils. Ik zit meestal in de Kaiserwinkl regio, en vanaf daar rijd ik er elk jaar wel een keertje naartoe om er te gaan skien. Aankomende vakantie ga ik dan ook eens van die verbinding gebruikmaken, en een heerlijk tochtje maken door het gehele gebied… Zou ik dat redden op 1 dag? Tuurlijk red ik dat, 't is gewoon een kwestie van er op tijd zijn, en een beetje doorskien. ;-)

Ski or Die

We gaan komende voorjaarsvakantie naar Fieberbrunn. Mede gekozen vanwege de nieuwe verbinding met het Skicircus. Ben benieuwd!

Na de video bekeken te hebben ben ik er niet zo zeker meer van dat ik dit binnen 1 dag zou kunnen redden, als ze echt het grootste zullen zijn… Ik kan me herinneren dat ik er in de Skiwelt ook best enige moeite mee had om het hele gebied te doorkruisen, maar we zullen zien wat er gebeurt straks. :D

Ski or Die

@kokkieAmiga een rondje saalbach vanuit fieberbrunn moet wel lukken in 1 dag, inderdaad vroeg starten en goed doorskieën. Alleen de verbinding Leogang erbij pakken zal een uitdaging worden.
Echter, geen nood. Mocht je blijven steken in Leogang, kan je met de bus gemakkelijk weer terug naar Fieberbrunn…

fijne site hè, dat wintersport.nl?

@Ferdinand

Bedankt voor de tip. Eigenlijk is dat vaak wel het geval, dat wanneer een gebied erg groot is, dat er ook busverbindingen zijn om weer terug te komen bij het begin.

Ski or Die
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie