In de Italiaanse Dolomieten loont het vaak de moeite om gedurende enkele dagen wat kleine skigebiedjes te ontdekken. Die tip kreeg ik enkele maanden geleden door via onze Wintersporters community. We voegden de daad bij het woord en trokken langs Obereggen en Carezza, twee skigebieden van net geen 50 kilometer aan skipistes, perfect voor enkele dagen skiplezier.

Obereggen - Latemar Ski Center
Dit kleinschalige dorp ligt op 1550 meter en is daardoor best sneeuwzeker. Leuk weetje is dat hier de basis werd gelegd voor het bekende bedrijf TechnoAlpin, marktleider in sneeuwkanonnen en herkenbaar in de hele Alpen dankzij hun gele kleur. Over sneeuw hoef je je tot en met Pasen dan ook nooit zorgen te maken. Het dorp behoort tot het gebied Latemar Ski Center, wat op zijn beurt deel uitmaakt van Val di Fiemme (Fleimstal).

Je skiet hier over relatief korte pistes, maar ervaart het zeker niet als een ‘klein’ gebied. Uitgestrekt over drie kleine dorpen Obereggen, Predazzo en Pampeago, vind je hier voornamelijk rode pistes. Voor après-ski moet je er niet zijn, maar voor wellness, rust en lekker eten op én naast de piste, ben je hier aan het goede adres. Wij verbleven in Sporthotel Obereggen, een gemoedelijk hotel vlak aan de piste en voorzien van prachtige wellness faciliteiten.

Genieten op de pistes bij Obereggen, Pampeago en Predazzo
Genieten op de pistes bij Obereggen, Pampeago en Predazzo

Carezza - Karerpas
Nog minder bekend dan Obereggen is het gebied van Carezza (Karerpas). Hier leerde menig Italiaan uit de buurt van Bolzano skiën en dus tref je er veel locals aan. Het gebied is sinds 2013 toegankelijk met een gondellift vanuit Nova Levante. Wachttijden heb je hier al helemaal nergens, en met een prachtige ‘rode rotswand’ op de achtergrond is het hier vooral genieten van de natuur en de rust.

Vroeger was Carezza weinig of niet toegankelijk en had het amper hotels. Voornamelijk vanuit Vigo di Fassa kwamen dagjestoeristen de pas op. In 2007 nam de stichter van TechnoAlpin, Georg Eisath, het heft in handen om het skigebied nieuw leven in te blazen. Intussen is het gebied opnieuw uitgegroeid tot een vaste waarde in Zuid-Tirol en staat zelfs een verbinding met Obereggen in de steigers.

Kristof

Plaats een reactie

Zien eruit als hele mooie gebiedjes, en wat is die karakteristieke achtergrond van de dolomieten toch mooi!
Leuke review, veel interessante achtergrondinformatie @Kristof ! :)

Certified ski-boy, glijbewijs

Ik ben hier in de carnevalsweek geweest (Carezza) en inderdaad nergens wachttijden bij de lift
Omdat er ook nog wat sleepliften zijn is het er ook geschikt voor beginnende zitskiers
Ben nog niet echt het gebied in geweest, hopelijk komt dat komende jaren wel
Kijk alweer uit naar volgend jaar

Carezza is best veelzijdig idd, met zelfs een paar stevige zwarte pistes. En onderaan het dorp een aantal slepers voor de beginners. 42 kilometer pistes maar zoals gezegd genoeg voor een dag of 2-3, iets minder geschikt voor een hele week :)

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

mooie beelden

Een verbinding tussen Obereggen en Carezza is nieuw voor mij. Het zou geweldig zijn…, maar het zou tevens een klein wonder zijn, aangezien beide gebieden niet echt met elkaar op één lijn zitten.

Wel is er sprake van een lift vanuit Moena naar Carezza. Die is er echter ook niet van vandaag op morgen. Wordt al enkele jaren over gesproken en eerlijk gezegd zie ik het liever niet gebeuren. Het zou namelijk veel Oosteuropese gasten naar Carezza brengen.

DSvier, sssst, dat was dan ook een enorme scoop. Moena is op een paar punten en komma’s klaar en ook voor Obereggen - Carezza staat alles in de steigers. Ze hebben enkel nog een politieke OK nodig om het uit te mogen voeren. Voor mij is zo’n verbinding ook niet altijd een meerwaarde, zeker als ze zoals deze vrij kunstmatig (lees: lateraal) zou zijn over 5km met slechts 6 liftpalen… :)

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

We zullen zien. Gekoppeld heb je dan wel een zeer mooi en divers gebied. Het zal alleen wel ten koste gaan van de rust in met name Carezza. En die beviel mij altijd wel.

Neinneinnein! @Kristof … wat doe je nu? Wat was afgesproken? Je moet het net niét populairder maken! Mensen moeten helemaal niét te weten komen dat het heerlijk familie- en kindvriendelijke gebieden zijn die ook nog tamelijk vriendelijk voor de portefeuille zijn. Ze moeten ook niet weten dat de gebiedjes, ondanks hun gevoeligheid voor warmere zuidstromen, meestal perfect besneeuwd zijn… en al helemaal niet dat ze van hun ‘oudere’ imago af aan het geraken zijn.

Sevens ga je Cortina (charmes rondom!), de Sextner dolomieten (Drei Zinnen iemand?) of Civetta (toch wel het meest Italiaanse) ook nog aanraden … tsss …

@Lars3, Sextner hadden we vorig jaar al aangeraden, maar no worries, daar blijft het nog lekker rustig hoor ;) Het zijn eerder nuttige tips voor de echt aandachtige lezers op wintersporters ;)

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

@Kristof: Dat was nog voor de nieuwe verbindingslift neem’k aan (aangezien je Monte Elmo als uitvalsbasis vermeldt).

@Kristof => Wat @Lars3 zegt ssssst en oost europeanen idd meer in Obereggen, gelukkig liggen er in val die fiemme nog meer parels maar dat vertellen we verder aan niemand!

Seriously snow addicted family!

Eerste week van pasen ga ik naar Pampeago. Ik ben eens benieuwd. :)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie