Silvretta Montafon is de nieuwe benaming van het vroegere Silvretta Nova en Hochjoch. Sinds deze gebieden via de Grasjochbahn zijn verbonden is het een veelzijdig skigebied met 140 kilometer aan pistes. De twee deelgebieden lijken niet op elkaar, Silvretta Nova is glooiend en Hochjoch oogt als hooggebergte waardoor de verbinding enigszins kunstmatig is. In de praktijk vullen de gebieden elkaar daardoor ook aan en is er veel afwisseling.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Superfijne, volledige review! En wat ziet dat gebied er prachtig uit. Die gaat op de wishlist voor de komende jaren :D

Wat een goede review. Ook het gevoel dat je je hier nog enigszins in het hooggebergte bevindt. En volgens mij waren de condities hier echt subliem. Zeer leuk, krijg meteen zin om er heen te gaan.

''Powder to the people''

Super leuke review!!! Ik word meteen nieuwsgierig naar het gebied! Wellicht iets om naar te kijken voor in de toekomst.

Wat hebben jullie toch ook een zware job hè :D

Paar jaar terug met een paar collega’s heen geweest, geweldige tijd gehad, de Monty beneden in Schruns is geweldig voor de apres ski. Dit jaar ga ik er weer heen met de familie. Ben benieuwd hoe de kids het gaan ervaren. (Meiden zijn nu 8 en 10 en zijn echte sneeuw-fanaten, skiën al sinds ze 2,5 waren)

Echt complimenten voor de review. Hij straalt positiviteit uit, geeft een volledig beeld en is inhoudelijk goed. Je krijgt er echt zin in om het zelf te verkennen.

Nog 1 vraag: Wanneer hebben jullie deze opgenomen? Het sneeuwdek is echt prachtig, zowel in het dal als op de berg.

Heel aardig gebied. Meer dan 7 weken geweest in een aantal jaren. Prijsniveau is redelijk tot normaal. De pistes zijn relatief kort. In Gallenkirch zelf is nauwelijks wat te doen ('s-avonds). Bij wat hogere temperaturen is het Hochjoch op de noordkant het beste van het hele gebied (wat logisch is). De preparatie van de pistes is over het algemeen goed te noemen. Sinds de tunnel bij Bregenz twee buizen (Pfandertunnel) is het gebied goed bereikbaar met de auto. Het eten op de pistes is prima, geen uitgesproken uitschieters naar boven of naar beneden. De apres ski is matig tot niet aanwezig in St. Gallenkirch. Schruns kan ik niet over meepraten. Wij verbleven het meeste in St. Gallenkirch waar we altijd de auto gebruikte om bij het skigebied te komen. Als je zonder wachttijden het gebied in wil aan de kant van St.Gallenkirch, gebruik dan de oude skilift Gafrescha I. De gondel is 's-ochtends in het hoogseizoen superddruk (meer dan 15 minuten wachttijd). De gondel naar Hochjoch tegenover deze lift kent geen wachttijden, echter de pistes aan de zuidkant alleen 's-ochtends doen. 'S-middags papperig, druk, en vol met buckles door het remmen.

@ThomJ we waren er afgelopen januari en de condities waren inderdaad “fabelhaft”

Blogger, skiër, verslaafd :-)

@Ruud, bedankt! Die link heb ik niet gezien, want ik stond toen zelf op de piste :)

Super gebied! Ga hier al een paar jaar naartoe en is elke keer weer genieten!

Aiaiaiaiai… Ruud en Roel, wat maken jullie ons hier thuis jaloers… Dit is ‘ons’ zomergebied. Hier hebben we eenmaal geskied maar al meerdere malen gewandeld. Vanwege de kleine kinderen kiezen we 's winters liever voor kleine gebiedjes en dus niet voor deze ‘thuishaven’. Maar als we deze review zien… dan moeten we toch echt ook in de winter weer eens gaan…
Wat een topcondities hadden jullie die dag! Geweldige review!

Inderdaad een heel mooi en leuk gebied! Wel jammer dat de tunnel wat vals plat is. Voor snowboarders dan ook geen aanrader.

Hallo @Roel ken je me nog van je mooie artikel " Disentis, de bouw van een ZAI Ski.

Mooi gebied Montafon.
Een prachtig alternatief voor het tegenwoordig altijd VEEL te drukke Sankt Anton am Arlberg,Lech, Zurs.

oh wat heerlijk om eindelijk weer dat deuntje te horen!!! eerste keer en voorlopig niet de laatste keer! word weer tijd om eens een leuk gebiedje uit te zoeken!!!

Montafon, voor een ieder die niets met wachttijden en zwermen Hollanders heeft.

Oh Santa! Fresh snow, my favourite! How did you know?

Ben ook in Schruns geweest. (voorjaarsvakantie). Ontzettend druk. Heel veel skiklasjes met 15 kinderen en 1 leraar. Wij (en vele anderen) hebben die week te vaak achtergebleven kinderen opgeraapt. Skileraren hebben niets in de gaten omdat die al kilometers verderop zijn. Ongelofelijk slecht en onverantwoordelijk.
Dik 15 minuten wachttijd bij liften vanaf en naar Kapell. Die dalafdaling in het filmpje was in de ochtend leuk. na de lunch een maanlandschap. De rest van de pistes zijn kort en als je dan ook nog veel moet wachten dan valt het best tegen. Wel een leuke vakantie gehad ondanks Schruns :-)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie