Langs de weg naar het veel grotere Silvretta Montafon ligt het familieskigebied Golm in Vorarlberg. Dit gebied, dat opvalt door de lange groene buis die dwars door het skigebied loopt, heeft niet zoveel pistekilometers maar beschikt wel over veel brede pistes die voor beginners en lichtgevorderden perfect te doen zijn. De Diabolo Abfahrt is een echte kuitenbijter voor gevorderden, maar daarmee ook de enige echt moeilijke afdaling die het gebied heeft. Een dagje Golm is leuk als afwisseling voor het drukkere Silvretta Montafon.

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Ai, prachtig… en wat een super weer hadden jullie. Zon én sneeuw: zauberhaft!

@Ruud. Precies dezelfde ervaring als ik heb gehad.
Afgelopen voorjaarsvakantie hebben we vanuit Tschagguns in Silvretta Montafon geskied en zijn de laatste vrijdag op verkenning in Golm geweest. Met verse sneeuw heerlijk door het gebiedje gecrosst. Echt een overzichtelijk familiegebiedje waar je jezelf 1 a 2 dagen lekker kunt vermaken. En het dichtbij gelegen Gargellen leent zich daar trouwens ook goed voor.
Doordeweeks schijnt het vaak lekker rustig te zijn, maar bij goede omstandigheden kan het best druk worden met locals en zuid-duitsers die een (lang) weekendje komen genieten.

...ski-addict...

@Rotehersentote. Brings back memories?!

Ssssstt! Niet vertellen dat Golm het leukste gebiedje is, anders gaan ze er allemaal naar toe…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie