Lech am Arlberg, wie kent het niet? Dit wereldberoemde skidorp is een tweede thuis voor vele beroemdheden en natuurlijk onze eigen koninklijke familie. Wat zorgt voor deze aantrekkingskracht, en wat maakt dat ook veel Nederlanders hier ieder jaar graag terugkomen? Wij gingen op onderzoek uit in dit idyllische, sneeuwzekere maar ook prijzige dorp.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

@Roel, @Ruud

Jullie halen me veel woorden uit de mond met dit verslag. Tot en met de opmerking van Roel over die doorgaande weg! Ben hier in 2011, 12 en 13 geweest. Wel vanuit het prijsgunstige Stuben. Ik heb hier ook een van mijn mooiste afdalingen gemaakt, Skiroute 33/56 (Madloch) fantastisch

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen

Goede review, hoewel ik wel wil opmerken dat de kwaliteit van de liften me toch tegenvalt, zeker als jr bedenkt hoe duur de skipas voor een week is (315 euro voor 8 dagen). Er zijn de laatste jaren inderdaad behoorlijk wat liften vervangen, maar desondanks zijn er toch wel relatief veel oude liften (bijv. oude en langzame 2-persoons stoeltjesliften, 70-persoons staangondels etc). Een dal verder (Ischgl) of twee dalen verder (Serfaus-Fiss-Ladis) is dat over het algemeen toch beter geregeld. Ik verheug me op het seizoen 2016-2017, als het skigebied van st. Anton/st. Christoph/Stuben eindelijk met een liftverbinding wordt aangesloten op het skigebied van Lech/Zürs/Warth/Schrocken en die skibus eindelijk niet meer nodig is!

Waar blijven al die Arlberg fans?

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie