Op deze laatste dag van het jaar kun je je nauwelijks een beter vooruitzicht wensen dan wat de kaarten ons nu voorschotelen. Het hogedrukweer loopt definitief op zijn einde, en vooral de Franse Alpen kunnen een dump verwachten. De sneeuw bereikt ook de rest van de Alpen zij het in afgezwakte vorm, en we moeten de sneeuwgrens in de gaten houden. Vooral dinsdag wordt wat dat betreft een pikante dag met veel sneeuw, maar ook tijdelijk een wat hogere temperatuur. Meer zie je in het laatste video weerbericht van jaar.

Toevoeging:
Zaterdag is het oppassen. De sneeuw lijkt er eerder in te komen! Frankrijkgangers die van plan waren vroeg te vertrekken moeten daar 's ochtends rekening mee houden. Wel is het eerst vrij zacht waardoor lagere skigebieden gebieden daar weinig last van zullen hebben. 's Middag daalt de sneeuwgrens naar zo’n 1200 meter en wordt het overal oppassen.

In Oostenrijk en Italië valt het waarschijnlijk mee. Morgen in de loop van de ochtend meer hierover. Iedereen een goed uiteinde!

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Laten we het sneeuw arme seizoen van eind 2015 maar snel vergeten, 2016 here we come !!!

Bedankt weer Roel en de rest voor alle berichten, en iedereen een gezond en sneeuwrijk 2016 :-)

Wat een goed bericht, gevuld met prachtig nieuws. We zijn weer een aflevering verder in de sneeuwverwachtingsoap. Met name de mensen die de tweede week van januari naar Frankrijk trekken mogen in hun handen wrijven. Nog even duimen dat de verwachting voor Val Gardena wat gaat toenemen. Roel, jij ook een fijne jaarwisseling.

''Powder to the people''

@Roel niet zoveel lachen op de video he!, krijg anders de indruk dat je het nog leuk vind ook om sneeuwval aan te kondingen! :P
Maargoed het is je gelukt je lach werkte aanstekelijk die van mij is van oor tot oor nu! :D
Heeele fijne jaarwisseling toegewenst en buitengewoon bedankt voor je weerberichten die altijd fantastisch zijn ondanks dat december een grimmige sfeertje had maar daar kun je niets aan doen ;)

Schitterend nieuws!
Voor iedereen ook een fijn Nieuwjaar! En hopelijk gevuld met veel sneeuw!

@Roel: Super mooi bericht. je wenst iedereen al het goede voor 2015… Uiteraard wens(te) ik je dat ook, maar nog meer wens ik je al het goede voor 2016!

@Roel, held!

@BBerry Ik hoorde hem ja! Snel eruit geknipt :-)

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Eindelijk goed nieuws wat de sneeuwval betreft. Wie weet wat er allemaal nog komen gaat voor de krokusvakantie…
Hou ons op de hoogte Roel!?
Alvast een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2016!

Geweldige vooruitzichten. Voor alle wintersporters een knallend 2016 gewenst met veel verse sneeuw!!

Zo, d’r wordt een beste bak neerslag/sneeuw voor de westelijke/noordwestelijke zijde van de Alpen verwacht. Vorarlberg zit zo te zien ook wel goed, maar Chamonix en omgeving krijgen echt een beste bak sneeuw. Beter kunnen ze het nieuwe jaar niet starten.

Iedereen een fijne jaarwisseling! :)

Not all who wander are lost

Druk in val thorens , relax , 5graden en zon probeert terug te komen

Alle wintersporters een fijne jaarwisseling @Roel bedankt voor al je berichten of ze nu goed of slecht zijn, het houd mij in ieder geval op de hoogte.

@roel mooie berichten, ik ga half januari naar Frankrijk dus beter kan bijna niet. Ik mis alleen je verwachtingen voor het Sauerland. Als ik de kaart zie ligt dat net op de grens van de warme en koude lucht volgende week. Wat denk jij ervan?

Snowdump Top 20 – Frankrijk:

La Grave-La Meije – 158 cm
Chamonix – 146 cm
Argentiere – 146 cm
Les Deux Alpes – 145 cm
Auris En Oisans – 138 cm
Flaine – 136 cm
Alpe d’Huez – 129 cm
Saint Gervais 129 cm
Saint-Sorlin d’Arves – 126 cm
La Toussuire – 125 cm
Les Contamines – 124 cm
Le Tour – 122 cm
La Fouly – Val Ferret 121 cm
Les Arcs – 120 cm
La Rosière – 120 cm
Champex-Lac – 118 cm
Megeve – 118 cm
Vaujany – 115 cm
Oz en Oisans – 115 cm
Val Thorens – 114 cm
@Rogier, mogen wij komend weekend foto’s en filmpjes van verse poeder verwachten? :)
Fijne jaarwisseling

Not all who wander are lost

ook op normlae hoogtes begint het te sneeuwen…
Arêches-Beaufort:

null

Damüls:
null

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

@Frank9 Winterberg krijgt mogelijk een centimeter of 5-10 maar hier ligt regen op de loer. Vooral iets later in de week. We houden dit in de gaten

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

@Edwin. Ik ga mijn best doen!

Click. Click. Peace

Wij gaan a.s. woensdag op wintersport naar Wildschönau, dus dat heb je goed geregeld!
Verheug me er nu al op! Fijne jaarwisseling!

@Roel: jij ook fijne jaarwisseling en op naar een sneeuwrijk 2016!

Mooie berichten! Aan alle Wintersporters een hele fijne jaarwisseling en een sneeuwrijk en sportief 2016 :D

@Roel Wat is de meest optimale situatie voor een Genualaag? Is dat een noordwestelijke stroming of een noordoostelijke stroming met russische kou?

@gerard222 zuidwest tot zuidoost dan zit je goed in de dolomieten.
@Roel jij, de rest van het team en alle familie leden het allerbeste voor 2015!

Seriously snow addicted family!

null

Deze morgen in ‘Les trois vallees’; je ziet het niet goed door mijn lamentabele foto maar het sneeuwt! :-)

logisch! boven aan de cime de caron?

Wat een mooi nieuws weer Roel, wat een heerlijk Oudejaars avond kado is dat.

We hebben vandaag een rondje gereden door de regio om te zien waar ik morge het beste kan gaan skien.
En de keuze is gevallen op de Steinplatte. Daar zijn de meeste liften in het gebied open. Alleen het deel van de Winklmoosalm is dicht, en een paar liften die daarop aansluiten aan de Oostenrijkse kant ook.
Ik sprak ook andere Nederlanders die in St. Johann i T. verblijven, en net terugkwamen van het skien. Ze zeiden dat het in St. Johann ook goed te doen was, maar ook ijzig. Maar Kitzbuehel was veel te druk. Ik ga denk ik ook niet in St. Johann skien omdat ik vond dat volgens de pistekaart bij de lift, er toch te weinig open was. Tenzij er natuurlijk een flinke dump valt binnenkort. Vanavond was het hier op 650 M. in het dal toch weer +8 en regende het iets. Dat is wel weer jammer, maar hopelijk dat het vannacht overgaat in sneeuw… ;-)

De lage skipiste hier in het dorp waarover ik eerder berichtte was ook niet veel soeps, slechts de helft van de piste is besneeuwd, terwijl de hogere piste die tot 1200 M. gaat helemaal nog geen sneeuw heeft. De sneeuwlansen zijn echter wel aan het spuiten, maar de juffrouw achter de kassa vertelde dat het nog minstens 5 dagen ging duren totdat er geskied kan worden… Ze gaf ons nog wel een kleine attentie mee.
Ze doen daar vanwege het sneeuwtekort toch aan klantenbinding ;-)

Ski or Die

Roel, heel erg bedankt voor de weerberichten van afgelopen jaar. En wat fantastisch dat je het jaar zo positief mocht afsluiten! Ik wens je het allerbeste voor 2016. Dat je nog maar veel mooie weerberichten mag maken en dat je (net als alle wintersporters) nog veel kunt genieten van de rest van dit seizoen.

Iedereen een sportief en gezond 2016. Bedankt voor deze fijne update Roel

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie