Ook bij ons heeft het fel gesneeuwd de afgelopen 48 uur. Daarom trok ik zaterdag met Vincent naar de Baraque Fraiture, waar de pistes het hele weekend geopend waren. Met maar liefst 40 cm verse sneeuw was het sneeuwpret alom, of het nu op het snowboard, de slee of te voet was. Een waar winterwonderland! De condities waren meer dan behoorlijk: lekker krakende sneeuw, koude temperaturen en af en toe een zonnetje. Het is natuurlijk niet te vergelijken met de Alpen of zelfs een dagje Winterberg, maar ideaal voor families met kinderen of beginners die geen grote eisen stellen. We hadden een topdag in eigen land!

Laura.
verkocht aan wintersport. Snowboardster in hart en nieren. Gek op fotograferen en filmen.

Plaats een reactie

Heerlijk wegzakken in de diepe sneeuw!

null

I've got my snowboard under my feet

Was inderdaad heel fijn in de Ardennen. Wij waren in Val de Wanne. Geen 40cm, maar genoeg voor veel ski & sneeuwplezier!

null

Leuke beelden hoor en voor een dagje kun je je best vermaken.
Jullie zuiderburen hebben tenminste nog iets wat lijkt op een heuvel

"respect the mountains"

Precies! Het lijkt me heerlijk om zoiets in de buurt te hebben!! Wat een prachtige omgeving…

In welke mate zijn die pistes geprepareerd? Ik kan me moeilijk voorstellen dat die gebiedjes kunnen investeren in iets wat in de buurt komt van een pistebully.

Het zijn de skiers de pisten hier plat rijden :)

Ik ben vandaag bij de baraque fraiture geweest maar ze mogen toch dringend daar iets doen aan hun verhuur systeem. 2 uur wachten vooraleer je eindelijk ski’s hebt en dan ben je op 3 minuten beneden en mag je weer 20 minuten wachten vooraleer je de lift op kan.

Gisteren eerst naar Baraque gereden, maar omdat de auto’s al op 2,5 km van de pistes in de berm geparkeerd stonden, toch maar doorgereden naar Val de Wanne. Minder sneeuw dan in Baraque, maar toch echt genoten.

De pistes waren maar zus/zo geprepareerd. Sommige stukken waren echt goed, andere lagen er heel bultig bij. Op de linkerpiste was wel een erg leuk boardercross parcours aangelegd waar snowboarders en gevorderde skiërs zich wel even konden amuseren. De verse sneeuw hielp veel, waardoor de crappy preparatie niet zo erg was. Ik verwacht bij uitblijvende sneeuwval wel slechtere pistes.
Er was inderdaad een vreselijke lange wachttijd voor de verhuur. Je kan op baraque fraiture ook wel voor het verhuurpunt aan de autosnelweg gaan. Daar stond een minder lange rij.
Het probleem van de parking ligt vooral aan onervaren chauffeurs zonder winterbanden. Er stonden inderdaad veel auto’s in de berm geparkeerd. Wij zijn helemaal tot aan de parking van de alpine pistes gereden. Daar was plaats genoeg! Je moest alleen een besneeuwde weg naar beneden rijden met je wagen, en achteraf er natuurlijk ook weer op. Daar lag het probleem…

Het lijkt allemaal zo leuk dit. skien dichtbij eigen land. De praktijk is toch vaak dat het direct overcrowded is. Er ontstaan irreele verwachtingen. bv dat je er net zo makkelijk materiaal kunt huren als in de alpen. Je moet dit echt zien als een cadeautje en er helemaal niks van verwachten, dan kan je een dagje lol hebben.

Kom er al vele jaren en tot over een jaar of 2 hoogstens 15 minuten wachten tegen dat je je ski’s had en 5 minuten aan de lift. Enkel de laatste 2 jaar dat ik nu ga is het echt niet meer aangenaam. Onze bedoeling was ook om naar de parking beneden te rijden maar dit was afgesloten door de politie omdat het geblokkeerd was door auto’s die niet meer omhoog geraakte. Dus ons ook in de berm moeten zetten had juist het geluk dat er net iemand wegreed waardoor we maar 5 minuten moesten stappen. In de avond dan de auto gaan halen rustig naar beneden gereden om alles in te laden. En dan reed er weer iemand voor mij dat de eerste 2 meter nog niet omhoog geraakte. En nog een groot probleem daar is dat de mensen lekker in het midden van de baan blijven lopen als je omhoog aan het rijden bent dus voor de meeste eens ze moeten remmen voor de voetgangers geraken ze helemaal niet meer weg.

Conclusie de Ardennen zijn top voor een dagje fun met je eigen materiaal maar dan enkel in de week?

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie