Na verse sneeuw komt zon

Morris op 09 maart 2016· 12 reacties

Het wordt een mooie dag
Het wordt een mooie dag

In de nacht van maandag naar dinsdag begon het te sneeuwen aan de noordkant van de Alpen. Allereerst in de Franse Noordalpen, maar niet veel later ook in Zwitserland waarna de Noordalpen van Oostenrijk volgden. Al met al viel er zo’n 10-25, maar lokaal zelfs 40 cm verse sneeuw. Vaak lekker los, koud en met weinig wind. Maar ook met slecht zicht. Wat dat betreft is vandaag heel anders. Scheen de zon al uitbundig aan de zuidkant van de Alpen, vanaf vandaag is de zon ook weer helemaal terug in de rest van de Alpen. Met de verse sneeuw en de zon wordt het vandaag ultiem genieten. Het is zelfs relatief koel voor een woensdag in maart.

In de loop van de woensdag stroomt er wat hogere bewolking de Franse Alpen binnen. Niet dat het enige impact zal hebben. Het is slechts een schampschot van een storm die de Alpen niet weet te bereiken. Daarna is het de beurt aan hoge druk en regeert de zon. Tot en met zondag is het weerbeeld voor de gehele Alpen hetzelfde: zon, met af en toe een wolkje. Pas na het weekend wordt het weer technisch pas weer interessant.

Roel zei het al, naar verwachting trekt hogedruk zich na het weekend iets terug richting de oceaan en daarmee komt de weg vrij voor een meer noord(oost)elijke stroming. Koude lucht kan dan binnenstromen en afhankelijk waar het hogedrukgebied zich precies positioneert nemen sneeuwkansen voor delen van de Alpen mogelijk flink toe. Dat kan zijn in Oostenrijk, maar het zou ook zomaar eens sneeuw kunnen opleveren in de Italiaanse Alpen. Maar goed, eerst dus genieten van alle zon de komende dagen.

Oostenrijk
Na de verse sneeuw volgt zon. Na maandag vanuit het noorden mogelijk sneeuw.

Zwitserland
Na de verse sneeuw volgt ook hier de zon.

Frankrijk
Een zonnige start van de dag, maar in de loop van de dag wat hoge bewolking. In de nacht naar donderdag mogelijk een vlokje sneeuw. Daarna weer meer zon en nog slechts een enkele sneeuwbui. Begin volgende week waarschijnlijk aanhoudend zonnig.

De zon gaat ook in Frankrijk overheersen
De zon gaat ook in Frankrijk overheersen

Italië
Zonnig en mild overdag, Na maandag mogelijk weer sneeuw.

Sauerland
Zonnig, maar ook milder. Overdag dooit het licht, 's nachts vriest het waardoor de sneeuwkanonnen voorlopig nog kunnen bijspringen. Het blijft het droog.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Morris
is weerman van wePowder en springt bij als onze vaste weerman Roel zelf in de sneeuw zit.

Plaats een reactie

Prachtig! Morgen vertrek ik naar Ischgl voor 4 dagen!

Ik tel vol spanning af. De koude mag gerust nog even aanhouden! Wij vertrekken 25 Maart voor een weekje te genieten in de bergen ^^. Hopelijk slaat het weer niet opnieuw om en wordt het super warm…

Sneeuw is gewoon mijn obsessie.

24 maart paar dagen naar Solden kan nu al niet meer stuk… Morris bedankt voor een prachtig weerbericht.

Heerlijk die zon met deze sneeuwcondities!

null

Gisteren, bakken met sneeuw en een overschot aan verse poeder op de pistes in Erwald. Vandaag kaizer wetter?! Ik zie blauwe luchten hier zo dus heb goede hoop! Bedankt weer voor de update Roel!

Excuses Morris! Jij bedankt voor de update!

yeah! straks naar Kaprun tot zondag :-)

Ik vertrek vrijdag naar Gerlos. Het ziet er nu prachtig uit. In ieder geval beter dan die twee dagen regen in Alpe d’Huez begin januari.

Ik heb de Feratel webcams aan op tv op de achtergrond en ben echt stinkend jaloers op de mensen die er nu zijn! Genoeg sneeuw en dat prachtige blauwe weer, hmm…

null

Heerlijk vertoeven en wat off piste actie in Sölden.

Cheers. Lars

Tijd om de koffers in te pakken, heerlijk !!!

Iemand nog tips voor een mooi gebied komend weekend (za-ma), waar nog wat sporen te trekken zijn? Of waar misschien zelfs nog een paar cm kan vallen…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie