BEWintersporte is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Wintersport Verenigde staten

Wintersport in Amerika... welke wintersporter droomt er niet van? Vraag een willekeurige skiër of snowboarder waar hij of zij wel eens op wintersport in Amerika zou willen en de kans is groot dat een gebied als Aspen Snowmass genoemd wordt. De Verenigde Staten blijven een gigantische aantrekkingskracht op wintersporters uit de hele wereld uitoefenen. En terecht, want wintersport in Amerika is niet te vergelijken met een wintersport in de Alpen.

Mooie en gevarieerde skigebieden

Hoewel je in de Verenigde Staten zeer veel skigebieden vindt (bijvoorbeeld aan de oostkust) zijn de skigebieden in Colorado, Utah en rondom Lake Tahoe in Californië het meest interessant. Hier vind je bekende skigebieden als Vail, Breckenridge, Snowbird en Heavenly. Het skigebied van Jackson Hole in Wyoming heeft geweldig steil terrein en hier kunnen de meest gevorderde skiërs en snowboarders hun tanden stuk bijten op zeer uitdagende pistes.

Verschillen met de Alpen

Er zijn behoorlijk wat verschillen tussen skiën in de Verenigde Staten en de Alpen. Veel accommodatie is ski-in, ski-out, men kent geen 'off-piste' (zolang je binnen de boundary blijft kun je er vanuit gaan dat alles gecontroleerd is door de pistedienst), er zijn nauwelijks wachttijden bij de liften (sleepliften in de Verenigde Staten zijn een zeldzaamheid) en de sfeer in de dorpen is speciaal. En met een beetje geluk ski je ook nog eens in die beroemde 'champaign powder' (die je overigens vooral in de staten Colorado en Utah treft).

Verenigde staten

-1 reisaanbieders

Al 256 bezoekers deden vandaag een prijsvergelijking.

Je hebt 0% van de reisaanbieders bekeken.

Drukke weken

december
januari
februari
maart
april
Wintersport begint op wintersport.be
BEWintersporte is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Oeps, er is een probleem opgetreden

Oeps, er is een probleem opgetreden

We zouden je graag deze pagina laten zien, maar zijn tegen een probleem aangelopen tijdens het ophalen. Denk je dat dit een serieus probleem is en wil je meteen onze 'winter-nerds' laten weten van dit probleem? Klik op 'verstuur probleem' en we trekken ze meteen van de berg af om hier naar te laten kijken.

verstuur probleem
Helaas hebben we geen skigebieden kunnen vinden met de geselecteerde criteria.

409 skigebieden en 729 dorpen aan het vergelijken