Reviews Arabba

86% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 6.2 op basis van 3684 beoordelingen.

Sterke punten: Goede locatie in het skigebied.
Zwakke punten: Matig bereikbaar.

Wat vind jij van Arabba?

Reviews van gebruikers

Gast744
6 januari 2019 · 15:30

Top skigebied met eindeloze mogelijkheden.
Bar Peter is het enige café in het dorp en dat vonden wij prima

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Wouter16
18 februari 2014 · 08:57

Ben net terug van een week in Arabba (8 t/m 15 februari). Wat een heerlijk gebied! Je hebt ontzettend veel mogelijkheden met je Dolomiti Superski-pas en het was ook niet erg druk. Alleen de Sella Ronda was tamelijk druk, maar zodra je pistes neemt die daar niet deel van uitmaken dan hoef je bijna nooit te wachten voor de lift.

Het dorp zelf is klein, maar met hele vriendelijke mensen. Het is bekend dat je hier niet voor de apres-ski heen moet gaan, want daar is eigenlijk maar één barretje voor. Maar als je in een mooi en rustig drop wilt verblijven met super veel mogelijkheden om te skiën dan is dit een echte aanrader. Ik vond zelf de Porta Vescovo heerlijk. Daar zijn een aantal rode en zwarte pistes waar je zelfs om 10 uur s’ochtends nog in je eentje op de piste kan staan.

Ik had dit jaar wel enorme mazzel, want de week voor dat wij kwamen was de weg erheen nog dicht en zodra wij aankwamen viel er opnieuw een meter sneeuw. Mede daardoor was het dan ook lekker rustig in Arabba. Het was wel super bijzonder om muren van 3 meter sneeuw langs de weg te zien!

Het was mijn eerste keer skiën in Italie (na jaren in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk), maar ga zeker nog een keer!

Ik kan het Sporthotel in Arabba ook zeker aanraden.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
collin
18 juni 2012 · 17:08

Wij zijn hier een januari 2012 geweest (allen goede skieers), na het lezen van de reacties hier werden we toch geprikkeld , en niet tevergeefs.
wij waren op zoek naar goed skieen ,lekker eten en weinig feesten hiervoor is Arabba een echte aanrader het klopt dat er weinig te doen is maar er zijn een aantal goede eet mogelijkheden en qua skieen zijn er veel mogelijken en kan je elke dag wat anders zien het mooie vonden wij dat alle gebieden perfect op elkaar aan sluiten ,
echt een aanrader

Wilnita
25 februari 2009 · 14:42

Er zijn een aantal prima hotels in Arabba. Garni Laura is een keurige accomodatie voor wie alleen logies met ontbijt wil. Er is een mooie sauna met facciliteiten. Achter de garni (ca. 50 meter) kun je op de skies stappen.
Wil je liever in een hotel dan is het prima toeven in hotel Alpenrose. Een heerlijk hotel, vonden wij. Heerlijk italiaans eten, iedere avond vooraf gegaan met een salade buffet. Ook het ontbijt was goed verzorgd. De kamers zijn ook prima en na het skien kan je ook hier even relaxen in de sauna (deze is wel wat klein als er veel hotelgasten gebruik van willen maken)
Skien direct mogelijk vanuit het hotel.

25 februari 2009 · 14:42

Voor een bruisende apres-ski moet je hier niet zijn. Na het skien zijn er wel mogelijkheden om de gezelligheid onder het genot van een drankje op te zoeken. In het dorp is een barretje waar het aan het einde middag redelijk druk is. Verder is het heel leuk om in de berghut Plan Boe nog wat te drinken. Van daaruit kun je ten alle tijden nog terug skien naar het dorp (ook wanneer de liften al gesloten zijn)

25 februari 2009 · 14:42

Er zijn een paar restaurant, het eten is goed en het is niet echt duur. Om wat uitgebreider, lekkerder, exclusiever te eten is Micky’s Grill bij hotel Mesdi een aanrader. Het eten is hier super en de prijzen liggen toch nog op een redelijk niveau (vergelijkbaar met een normaal restaurant in Nederland, maar dan met veel beter eten)

Wilnita
25 februari 2009 · 14:42

Arabba is een klein dorpje voor wie houd van een rustige vakantie in een prachtige omgeving middenin het skigebied. Over het algemeen vriendelijke mensen. Het is iets lastiger dan naar de meeste gebieden om er te komen. Je moet altijd over een van de passen (zie beschrijving).