Skigebieden Duitsland

Wintersport in Duitsland is populairder dan ooit. Er gaan nog altijd meer Nederlanders in Duitsland op wintersport dan in Italië en Zwitserland samen. Het Duitse middelgebergte Sauerland is zeer populair bij Nederlanders, maar maakt goede en soms zeer matige seizoenen door. Grote investeringen in kunstsneeuw- installaties moeten de bezoekers overtuigen dat je met een gerust hart al vroeg je wintersport in Duitsland kunt boeken.

Populair Sauerland

Eén ding is zeker: juist voor last-minute skitripjes zijn de Duitse gebieden ideaal. Volg de sneeuwberichten goed en stap na die laatste ‘dump’ gewoon spontaan in de auto! Het Sauerland is een werkelijk schitterende gevarieerde skiregio met zelfs één grote ‘Skiliftkarussell’, het skigebied van Winterberg en talloze kleinere maar soms even hoog gelegen skigebiedjes zoals Willingen. Vanuit het oosten van Nederland is het amper twee uur rijden. Geen wonder dat je hier een frikandel speciaal kunt bestellen.

Van de Alpen tot het Zwarte Woud

Een aparte categorie vormen natuurlijk de echte Alpen-skigebieden die Duitsland ook rijk is. Denk onder meer aan Berchtesgaden, Garmisch-Partenkirchen en Oberstdorf. Voor je gevoel zit je op die bestemmingen eigenlijk in Oostenrijk, alleen het dialect klinkt nog een tikkie anders. Het Zwarte Woud, waar Feldberg een populaire bestemming is, het Beierse Woud en de Harz zijn iets minder ver rijden dan de Alpen, maar bieden zich aan als relatief goedkope bestemmingen met veel mogelijkheden voor langlaufers en wandelaars.

Geen gegevens beschikbaar