Skigebieden Italië

Wintersport in Italië is dichterbij dan je denkt. Het meest gehoorde bezwaar over wintersport in Italië is de afstand. Dat is de reden waarom veel Nederlandse wintersporters Italië links laten liggen. De Belgen denken daar heel anders over; bij hen is wintersport in Itaiië wél populair. En terecht. Want Italië is net zo ver rijden als veel Franse skigebieden. Je rijdt alleen wel langs veel Oostenrijkse skigebieden wanneer je op weg bent naar de skigebieden in de Italiaanse Dolomieten. Maar daar krijg je dan wel perfect geprepareerde pistes, geweldig eten en schitterende uitzichten voor terug!

Geweldige skigebieden

Italië kent een aantal fantastische skigebieden. In de Dolomieten ligt misschien wel het meest bekende skigebied van Italië: Val Gardena. Dit is een van de skigebieden die je als uitvalsbasis kunt gebruiken om de beroemde Sella Ronda te skiën, misschien wel een van de mooiste tochten van de Alpen. Meer naar het westen vind je het belastingvrije en zeer sneeuwzekere Livigno. Ook skigebieden als Breuil-Cervinia (verbonden met het Zwitserse Zermatt), Via Lattea en de Monte Rosa zijn het bezoeken meer dan waard.

Culinair niet te overtreffen

Er zijn veel redenen te noemen om eens op wintersport in Italië te gaan, maar de belangrijkste is misschien wel het ontzettend goede eten dat op de piste en in de dorpen wordt geserveerd. Dit is culinair genieten tegen zeer schappelijke prijzen. De Italianen blinken ook uit in het prepareren van pistes en het maken van kunstsneeuw. Zelfs in winters met bijzonder weinig sneeuwval liggen de Italiaanse gebieden er top bij!

Geen gegevens beschikbaar