Skigebieden Frankrijk

Wintersport in Frankrijk staat bekend om de grote aaneengesloten skigebieden. Bovendien liggen de skigebieden gemiddeld een stuk hoger dan in bijvoorbeeld Oostenrijk. Voor 1950 was wintersport in Frankrijk slechts mogelijk in enkele grote wintersportplaatsen zoals Chamonix en Megève. Die worden nu skidorpen van de ‘eerste generatie’ genoemd.

Van planmatige skistations naar skigebieden met sfeer

Veel Franse skistations staan nog vol met lelijke betonnen flats uit de jaren 70, maar nieuwe bebouwing is gelukkig vaak een stuk sfeervoller. Een voordeel van de locatie is dat er zelden met de skibus hoeft te worden gereisd. Mooie voorbeelden daarvan zijn Les Menuires en Flaine. Er kwam ondertussen steeds meer vraag naar wat sfeervolle wintersportoorden met langlauf- en wandelvoorzieningen en een authentiek dorpscentrum. De Fransen begonnen sfeer toe te voegen aan de betonnen complexen!

Gigantisch grote skigebieden

Op zoek naar grote, uitgestrekte skigebieden komt iedereen uiteindelijk wel een keer in Frankrijk terecht. Hoewel de skipassen aan de prijzige kant zijn, krijgt de wintersporter wel waar voor z’n geld. Daar staat tegenover dat de prijzen van consumpties op de piste soms exorbitant hoog kunnen zijn in vergelijking met andere wintersportlanden. Een veelbesproken onderwerp van wintersporters is de sfeer en gezelligheid die ontbreekt in veel Franse skigebieden. Franse skigebieden kennen geen traditionele après-ski en vaak zijn de uitgaansmogelijkheden beperkt. In grote ski-stations zoals Val Thorens, Les Deux Alpes en Tignes zijn après-skibarren geopend door Nederlanders. Het publiek is hier echter een stuk jonger dan we in Oostenrijk gewend zijn. Wintersport in Frankrijk is een klasse apart.

Geen gegevens beschikbaar