Val thorens -- > Les Menuires

Dit onderwerp gaat over de bestemming Les Menuires

Vraagje, vanavond zijn we vanuit Val Thorens rond 7 uur teruggeskied naar Les Menuires. Helaas kwamen we niet precies uit waar we graag wouden, namelijk een hoogtemeter of 100 onder het dorp. Heeft iemand tips, of is dit gewoon niet te doen zonder te klauteren.

*bericht bewerkt door Roger op 16 jan 2022 21:06

De tip is niet over de gesloten piste te glijden, maar een taxi te nemen.
Mocht je nog een keer in die situatie terecht komen, kun met de stabakjes vanaf het verzamelpunt bij de Masse naar het dorp. Die loopt nog tot begin van de avond. Maar nogmaals, neem 's avonds gewoon de taxi. We willen hier niet graag weer een bericht van overreden wintersporters lezen.

En er lopen de nodige gratis pendelbussen.

Die pendelbussen mag je helaas niet in met skimateriaal aan. Da’s wel jammer.

@Roger. Dan ben je waarschijnlijk over de bdCumin geskied. De vervelende piste helemaal onderaan het Val Thorens gebied. Vervelend omdat die piste op sommige plaatsen min of meer vlak is slecht geprepareerd. De beste route is omhoog vanuit Val Thorens met de Plein Sud, vervolgens omhoog met de 3vallees ( kan op 2 manieren. En vervolgens via de Mont de ls Chambre (blauw) of de Alpage (rood) richting Les Menuires. Na de Mont de la Chambre wel opletten of je richting Bruyeres of Croisette moet. Via de Cumin kom je wel bij de liften Doron en Menuires uit waarmee je ook weer in Btuyeres resp. Croisette kunt komen. De Cumin heb ik weleens gebruikt omdst ik te laat was voor ee route via hogerop.

Hen48

En @Bennie heeft natuurlijk meer dan gelijk. In Les Menuires zijn ook barretjes en terassen. Maar goed de Folie Douce lokt. Je zit daar overigens op loopafstand van de beide liften 3 vallees, waarmee je wel correct beneden komt. Maar dan moet je wel op de laatste vertrektijd letten. Het is dan in elk geval nog niet donker om veilig beneden te komen, tenzij je teveel…hebt.

Hen48

@Hulst Klokkijken ook in 1920 blijven hangen? 😘 19.00u is ruimschoots na de laatste lift van 16.30u en sluiting van de pistes om 17u (pad onderlangs half uurtje ofzo later). Later in het seizoen blijft alles een half uurtje langer open.

@Bennie. Ik neem aan dat de boodschap voor de heren (en dames) duidelijk is. Er zijn vandaag nogal onheilstijdingen langs gekomen die een waarschuwing zouden moeten zijn. In principe kun je het pad onderlangs altijd nemen, desnoods lopend, maar dan mis je uiteraard de goede verbindingen. In feite zou iedereen zich moeten houden aan de lifttijden.

Hen48

Plaats een reactie