Ervaringen halverwege april

Dit onderwerp gaat over de bestemming Sölden

Wij zijn aan het oriënteren om halverwege april nog een short-ski te doen in Oostenrijk. Solden trekt ons wel gezien het wat hoger ligt, wie heeft ervaring in deze periode? Hoe liggen de pistes erbij? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen!

Als wij in april gaan, gaan we altijd naar Ischgl. Bijna alles ligt op hoogte en het is er dan altijd nog fantastisch skiën. Veel km beschikbaar. Sölden heeft de gletsjers dus skiën kun je daar ook prima maar als het tegenzit en niet alles meer open is, wordt het gauw een wat beperkter gebied. Maar als het je enige optie is, zeker gaan

Ik zou lekker last-minute kijken waar de sneeuw en condities dan het beste zijn.

Mr. Slow

Over het algemeen is Sölden-Gürgl heel goed zo einde seizoen. Vaak zijn zelfs de dalafdalingen nog open, al zal dit al vroeg een papfestijn zijn. En ook al regelmatig een flink pak verse sneeuw gehad, waar je dan lekker rustig in kan gaan spelen (beduidend minder druk in die tijd van het jaar).

@bennie volgens mij 18 of 19 nog verse poeder incl dal afdaling begin mei 😂. Gewoon afwachten maar over het algemeen is Sölden dan prima.

Edwin van Riel

Normaal gesproken geen enkel probleem. Dalafdalingen worden inderdaad wat minder vanaf medio april, maar zeker de pistes tussen het bergstation en het middenstation van de Gaislachkogel, en de pistes op de Giggijoch en hoger zijn prima. En dan heb je natuurlijk nog de twee gletschergebieden die sowieso tot boven de 3000 meter komen en dus zeer sneeuwzeker zijn.

Plaats een reactie