Isolatiewaarde in de praktijk

De warmte van handschoenen, kleding en laarzen hangt af van het gebruikte isolatiemateriaal en de dikte. De keuze voor meer of minder warme kleding is persoonlijk en afhankelijk van welk moment je op wintersport gaat. Daarnaast is het van belang om over je gehele kleding na te denken. Een zeer warm ondershirt met daarboven weinig tot geen isolatie zal koeler zijn dan een dun ondershirt waarboven een donsjas gedragen wordt. Het is verstandig om tijdens de wintersport keuze te hebben tussen verschillende kledingstukken om zo elk weertype en temperatuur aan te kunnen.

Koel

Weinig isolatie, dit kledingstuk houdt weinig warmte vast. Ideaal voor voorjaarsskiën en wintersport tijdens warme omstandigheden of voor zeer warmbloedige wintersporters.

Warm

Gemiddelde isolatiewaarde/warmte. Alles wat wij als warm waarderen zorgt voor een prima isolatie maar is zeker niet extreem warm. Deze kleding of laarzen zijn vaak prima tijdens normale omstandigheden als je lekker bezig blijft en geen koukleum bent.

Zeer warm

Alles wat wij als zeer warm waarderen zorgt ervoor dat jij het niet koud krijgt. Dit materiaal is vaak dikker en voorzien van hoogwaardige isolatiematerialen. Gemaakt voor de allerkoudste condities en voor echte koukleumen.