Reviews Bansko

67% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 7 op basis van 8 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor beginners, geen vlakke stukken en laag prijsniveau.
Zwakke punten: Matig bereikbaar.

Wat vind jij van Bansko?

Reviews van gebruikers

Gast263
2 februari 2020 · 17:47

Is toch een aanrader. Verblijf is goedkoop. Prijzen voor drank en voeding op de pistes zijn acceptabel en toch heel wat après-ski. Ik zou zeker nog eens terugkeren.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast673
18 april 2018 · 03:36

Komen hier al 3 jaar en altijd zeer naar ons zin! Aanrader voor 4x zo goedkoop als oostenrijk!!

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Anon5710
14 maart 2017 · 18:48

Ik heb me er goed geamuseerd maar teruggaan zal ik niet doen.

Kortom, te veel mensen op een een te klein gebied, zelf in die mate dat het gevaarlijk is.
Ik heb talloze ongevallen gezien, vaak met beginners die iemand aanrijden ofwel aangereden worden net doordat er te veel mensen zijn.
Ook wel belangrijk, een helikopter hebben ze daar niet !

Toen ik er was waren er ±5000 mensen , de week ervoor 15000. Ik kan het mij moeilijk voorstellen.
Met zoveel mensen moet je donders vroeg opstaan. Als je aan de gondel staat om 8.15 dan kan je zo een uurtje, of meer aanschuiven.
Wees er dus aanwezig iets voor 8u, en je kan zo de gondel op.

  1. ski materiaal
    Goed tot uitstekend, zolang je niets boven 170 cm verwacht. De Bulgaren (of Engelsen) zijn een stuk kleiner dan Nederlanders.
    Grote shoen maten hebben ze wel ?

  2. ski service.
    De meenste all-in formules huren van ski-depot 1 tot en met 4.
    Deze gaan pas open rond 8 uur (en later als ze er geen zin in hebben). Zeer lastig als de gondel queue om 8:15 gigantisch is.
    Er zij ski-lockers aan de prijs van 12euro per dag?, een taxi heen en terug van je hotel is goedkoper.

  3. Hotel
    Wees voorzichtig met je hotel. Ik had een goed binnenzwembad, sauna en steamroom dat was echt top. Maar het ontbijt en avond eten was verschrikkelijk, het was koud en nat en bijna geen keuze. Ik heb geen enkele keer daar gegeten, desondanks de all inclusieve formule. Let ook op de openings-uren van het restaurant, als dit s’ morgens te laat is, heb je 2 uur wachttijd (gondel) aan je been. Als je zou gaan, neem geen eten op hotel. (neem een appartement!) Je bent goedkoper en veel beter af met elke dag naar een restaurant te gaan.
    Voor de prijs van 50lev (± 25Euro) per persoon heb je een uitstekend gegeten en gedronken in een van de vele restaurantjes.

  4. De eettentjes op de piste:
    Het zijn verdorie dure prijzen voor Bulgarije! 3Euro voor een halve liter, 5Euro voor geïmporteerd bier. En 8 Euro voor een slechte chicken-skew met frietjes. De beter pizza en een liter bier was 25Euro. Het enigste eettentje dat ik kan aanraden is het “The secret hotel”, het bruine huisje op de samenloop van piste 16 & 1 op de kaart. Beginners, doe je ski’s uit en ski er NIET naar toe. ?

  5. Het gebied :
    Zoals al gezegd, veel te druk. Gelukkig is dit op de stevig rode en zwarte stukken, veel minder aanwezig.
    Verder wel mooi geprepareerd en weinig stilstand van de liften.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast159
28 maart 2016 · 23:34

Het skigebied is kleiner dan op de kaart: de rechterlift/-berg is al jaren niet in gebruik (lawinegevaar). Eigenlijk ski je dus op één berg. Voor een week heeft ons dit niet verveeld. Prachtig uitzicht, gebied met bomen. In tegenstelling tot de beschrijving op Wintersporters vond ik de pistes uitstekend geprepareerd. De sneeuwkanonnen werken goed. De capaciteit van de gondel is zeer beperkt ('s morgens op tijd zijn), maar ben je eenmaal boven, dan is de capaciteit van de liften voor de rest van het gebied prima. De sfeer is prima, gezellig Oost-Europees, niet zo aangeharkt als in West-Europese gebieden. Heerlijk eten in de vele restaurants. De Bulgaren zijn zeer opgewekt en aardig. Voor de niet te veeleisende wintersporter is dit gebied aan te bevelen. Wil je als expert tours buiten de piste maken, dan zou ik een ander gebied kiezen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast5302 december 2015 · 17:40

De laatste jaren vliegen we we weer naar Bansko om te wintersporten. Dit omdat we altijd wel wat beginners bij ons hebben en we de voorjaarsvakantie elders te duur vinden. We boeken vlucht, transfer en appartement zelf. Hierdoor zijn wel heel voordelig uit. We hebben een appartement met drie slaapkamers en drie badkamers voor nog geen 400 euro. Het gebied is niet overdreven groot maar we vermaken ons goed. De Bulgaren zijn bij zonder vriendelijk en behulpzaam. Maar we gaan vooral ook voor het heerlijke eten voor een zeer schappelijke prijs.
Wij gaan nu voor de 6e keer en verheugen ons er nu al op. Een echte aanrader.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Henk18 juni 2012 · 19:26

Met groep naar bansko geweest. In maart 2012. Was geweldig! Goede sneeuw, goed hotel! Het is qua prijs kwaliteit uitstekend! Uitgaansgelegenheden prima! Veel live bands! Aardige mensen! Je moet alleen niet tijdens de half term vakantie van de engelsen gaan want dan is het veel te druk!
Kortom: aanrader, maar niet tijdens schoolvakantie van de Engelsen

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
rocher
22 maart 2012 · 14:04

totaal af te raden, ze hebben het dorpje volgebouwd met hotels terwijl de capiciteit vande liften en pistes in vergelijking veel te klein is… daar komt nog bij dat de bulgaren daar ontzettend nors zijn en een korte lont hebben! de bevolking en het dorp is nog lang niet klaar vor (massa)toerisme misschien over een jaar of 10?
volgendjaar gewoon weer de oostenrijkse vriendelijkheid en mooi geprepareerde pistes

Met vriendenSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Emile
17 maart 2011 · 00:35

Begin Maart 2010 naar Bansko geweest met groep vrienden (6 totaal), naar aanleiding van een motorrit die ons langs Bansko voerde vorig najaar. Fantastisch luxe hotel voor zeer weinig geld ontdekt, zeer nieuw en modern met verwarmd zwembad, sauna etc en een top restaurant waar een geweldig 3 gangen menu incl top wijn en zeer goede service je nog geen 25 euro kost. Hotel incl ontbijt, zwembad (met jet, bubbels en zo), gratis vervoer naar de skilift elk half uur, etc was rond de 35 euro pppn; www.luckybansko.com . Gevlogen kon er via meerdere opties. Naar Sofia direct kon via Whizzair (Eindhoven, beperkte tijden en data) voor ca. 100 euro pp retour, of via Amsterdam met Bulgaria Air (ruim 200 euro retour) rond begin Maart. Wij zijn bewust met Swiss gegaan, goede overstap (niet gehaaste 2 uur) in Zürich voor ca. 180 euro retour pp. Voor de 2 uur rijden naar Bansko een airport shuttle dienst gevonden via internet voor ca. 30 euro pp retour (luxe Merc bus met club seating) waarbij de ski’s en boots (alle meegenomen, niet gehuurd) makkelijk mee konden: http://bgholidayrentals.com/sofia-airport-transfers.aspx… . Via hotel Lucky Bansko kon ook, dat was ca. 40 euro pp retour (grote bus, minder luxe).

Het dorp zelf is klein, loop je zo doorheen, rond de gondola begin lift is het meeste te doen. Helaas, zoals in heel Bugarije, ligt dit dorp in een dal dat snel vol met smog hangt vanwege de houtkachels die iedereen in het land volop gebruikt. De slopes liggen daar gelukkig ver boven met het hoogste station rond de 2700 meter. Genoeg sneeuw overal, heerlijk weer gehad. Slopes zijn er niet heel veel maar net genoeg voor een paar dagen lol met vrienden, zeker als je daarna in het verwarmde zwembad plonst, sauna scoort en een heerlijk dinner voor je hebt in de avond. Wellicht snel saai voor de gevorderde skiër.

De eettentjes op de piste zijn vrij standaard, al zitten er enkele tussen (zoals Blahblah) die gelukkig meer op de kaart hebben dan enkel patat met worst. Aan het einde van de gondola waar de main pistes eindigen zit een top restaurant van bijna ster niveau, VIP Room. Een restaurant van dezelfde eigenaar (Soprano’s) zit pal boven de hipste apres ski tent verstopt (Happy End, ook van die eigenaar), tegenover het begin van de gondola (rand dorp dus). Wel wat duurder, maar zeer goede kwaliteit.

Wachtrijen hebben we enkel bij de begin gondola gehad rond 10 uur, later is het zeer rustig daar. Op de pistes zelf was het nooit wachten voor ons bij de liften, zelfs niet op een drukke Bulgaarse feestdag die veel mensen trok. Alle piste info is te vinden op www.banskoski.com . Skipas ca. 120 euro voor 4 dagen. Al met al leuk voor een paar dagen weg, zeer relaxed om paar uurtjes te vliegen en dan in alle luxe voor weinig geld een top verblijf met top service te genieten (afhankelijk van je hotel natuurlijk), waarbij het prima skieën is voor beginners tot licht gevorderd in een zeer mooi gebied.

Met vriendenSkiër
sjaak
20 maart 2007 · 15:18

mooi skigebied
bijna geen wachttijden voor liften
eten is redelijk (is meestal louw)
hebben ons prima vermaakt
prijzen zijn goedkoop (hoelang noch)

Jos Lommers
27 januari 2007 · 17:05

Prima skigebied, wat in de toekomst steeds groter zal worden. Huur materiaal en skiliften zijn up to date. De prijzen voor eten en drinken zijn (nog) lekker goedkoop.