BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Breckenridge

Reviews Breckenridge

Reviews Breckenridge

94% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.0 op basis van 3693 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geschikt voor gevorderden, voldoende off-piste, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, gezellige après-ski, erg sneeuwzeker en goede variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Matig bereikbaar

Wat vind jij van Breckenridge?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast656
    Gast656 4 januari 2015 · 07:46

    Een vreselijk mooi en uitgestrekt skigebied. Vele mogelijkheden om te doen. Je bent in een groot gebied meerdere dagen bezig om alles te bezoeken. Door de gunstige ligging ben je een seizoen lang verzekerd van verse ( poeder ) sneeuw.Dit tot ver in mei ! De accommodaties zijn erg goed ingericht en de gratis shuttlebus brengt je vanaf je appartement, hotel of parkeerplaats tot alle liften en uiteraard tot s`avonds laat in de Mainstreet waar veel restaurants, bars en winkels te vinden zijn. In de kerstvakantie kan het erg druk zijn maar niet vervelend. De capaciteit is ruim voldoende voor drukke periodes. De ijle lucht is de eerste dagen wel eventjes wennen. Vele hotels en appartement gebouwen beschikken vaak ook over een hot-tube of een pool. Op het vliegveld van Denver is er een aparte bagageband aanwezig voor de eigen skiuitrusting. Maar dit kan ook erg goed ter plaatse gehuurd worden. De skipassen zijn iets duurder dan in Europa maar daarvoor krijg je wel een enorm mooi en groot skigebied tot je beschikking !!! Met ongekende mogelijkheden iedere dag weer. Op de faceboekpagina van Breckenridge wordt je dagelijks op de hoogte gehouden van de sneeuwcondities en de weersverwachtingen. Tevens komen er geregeld up to date foto`s voorbij.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast048
    Gast048 5 januari 2014 · 02:22

    Onderweg terug na een fantastische kerstvakantie en jaarwisseling in Breck. De sneeuw is fenomenaal, het blijft altijd heerlijk zachte poeder. Dit komt door de hoogte en koude temperaturen, het vriest er altijd. We hebben afgelopen week 3 nachten verse sneeuw gehad, en dan overdag weer een heerlijk stralend zonnetje. Er is veel varriatie in de moeilijkheid van de pistes, de blauwe pistes zijn heerlijk breed en lopen veelal tussen de bomen door. Voor het echt uitdagende skien moet je wel van de geprepareerde pistes af, de bowls in. Gelukkig zijn hiervoor genoeg mogelijkheden, zeker met de nieuwe peak 6. Enig nadeel van het gebied is dat peak 6 en 7 beide maar door 1 lift bediend worden, met als resultaat zeer lange wachtrijen, maar wel lege pistes. Een extra lift van peak 6 base naar de top van 7 kan wonderen verrichten. Wat een absolute must do is, is een middag dog sledding met huskies, waarbij je zelf de slee mag sturen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast008
    Gast008 15 februari 2013 · 09:47

    Heerlijke week gehad (11 dagen) van 7 t/m 17 januari 2013. Het was deze week redelijk rustig dus hadden de we pistes praktisch voor ons zelf. De locals en het pistepersoneel waren allemaal zeer vriendelijk. Prachtige omgeving. Een aanrader is om een keer te gaan eten bij de Mexicaan en het Steak & Rib restaurant. We hebben ook nog een dagje Vail en een dag Beaver Creek geskied, ook zeker de moeite waard. De laatste dag zijn we met 8 husky's op pad geweest en later zijn nog met een sneeuwmobiel wezen raggen. Al met al een geweldige ervaring. Hans S.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast936
    Gast936 27 augustus 2012 · 20:11

    Breck is een tof gebied met nog leuker dorp. De peaks zijn goed verbonden en eind 2013 komt er weer 1tje bij. Pistes zijn gaaf, lang en uitdagend. Veel tussen de bomen gelegen en er is een groot funpark. Aan de voet van de verschillende peaks zijn grote eetgelegenheden te vinden. De kwaliteit is goed en de prijzen lager dan in de Alpen. Op de pistes zie je ook snowhosts die je gratis het gebied laten zien. Het dorp je is gaaf met leuke restaurantjes en veel winkeltjes. Vanuit Breck ga je ook met de bus naar Keystone en Vail.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Ralf Kole
    Ralf Kole 6 mei 2011 · 16:02

    Skien in Breckenridge was echt een geweldige ervaring. We zijn begin maart 2011 een week in Breckenridge geweest. Het prijsniveau is ongeveer gelijk aan de europese skigebieden, alleen de skipas was toch wel erg duur, maar met die pas kon je wel in Breckenridge, Keystone, Vail en nog andere gebieden skien. In Keystone (20 min. rijden) kan je zelfs op een aantal dagen tot 8 uur 's avonds skien. Dit was toch wel een apparte ervaring. Breckenridge is een gezellig stadje met diverse bars en restaurants. De sneeuw is Amerika is echt super!!!!! Van 's morgens vroeg tot ver in de middag is de sneeuw gewoon perfect, iets wat je in europa echt nooit ziet, lekkere poedersneeuw. Kortom zeker iets om nog eens te doen.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Wouter
    Wouter 4 januari 2011 · 09:49

    Ik ben verbaasd dat dit skigebied maar een 7 krijgt, zeker in vergelijking tot sommige europese gebieden. Het is namelijk als echte ski-fanaat een must om een keer naar Breckenridge of Vail te gaan. De sneeuw is absoluut heerlijk (zeer goede poeder) en ook de bergen zijn anders dan in Europa. Over het algemeen zijn de pistes iets minder moeilijk. Verder is het grappig om te zien dat Amerikanen toch wat... eh... roekelozer zijn. Toen ik er was, waren er in een week 3 doden. Door mensen die net het stappen op hun snowscooter naar huis reden, met alleen een tshirt aan, en 2 mensen die tegen bomen waren geskied. Je wordt dan ook overal gewaarschuwd met bordjes als "Do not jump from chairs". Een Europe zou dit overbodig zijn, daar zie je nooit iemand uit de stoeltjeslift springen. Maar goed, het is een heerlijk gebied met fantastische sneeuw, veel bomen, en een lekker dorp waar ook veel rijke amerikanen komen. Als je de kans hebt moet je hier zeker heen!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 28 april 2010 · 17:30

    Met Pasen (1-11 april) 10 dagen vertoefd: TOP! Geweldig sfeervol en authentiek dorp, prachtige pistes voor ieder niveau, zeer uiteenlopend weer en .... powder. Met name kun je her en der nog echt de pistes verlaten (zoek de locals op!) en een eigen spoor trekken tussen de pinetrees door. Ook andere skioorden (Vail, Keystone) makkelijk bereikbaar. Aanrader. Ik ga volgend jaar weer (vanuit Curacao ook logischer dan vanuit EU).

  • Anoniem
    Anoniem 1 mei 2009 · 17:17

    Uw informatie is juist.
    Toch zou ik aanbevelen dit gebied in het voorjaar te bezoeken, de temperatuur is er dan stukken aangenamer dan b.v. met kerst (heb het er met kerst zeer koud gehad).
    Dit is naar mijn,meer dan 25 jaren wintersport ervaring, het allermooiste dat ik ooit heb bezocht.

  • Anoniem
    Anoniem 8 januari 2008 · 09:36

    Na Vail een van de mooiste skigebieden in de USA. Prachtige, brede en glooiende pistes beneden, huiveringwekkend steil op de hogere pistes. De hoogste stoeltjeslift van de USA (3921 m) brengt je in een aantal prachtige \'bowls\' met experst only terrein. Echt een skigebid voor elk wat wils.

  • Albert
    Albert 15 januari 2007 · 12:18

    Is een lange tijd geleden dat ik er ben geweest, 1998. Voor mij het mooiste gebied tot nu toe. Mijn ervaringen in Europa, Tsjechie, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italie zijn goed maar Breckeridge was veel meer bijzonder. Prachtige ruime pistes en superpowder als sneeuw. Mooie brede afdalingen en voor de crack's afdalingen genaamd: Psychopaat etc etc. Het dorp ademt in de winter een sprookjesachtige sfeer uit met fraaie kerstverlichtig overal waar je kunt kijken. De gastvrijheid van de Amerikanen is erg goed, bij elke lift hoor je "hello how are you". Tuurlijk commercieel maar wel erg vriendelijk, ze hebben het besef dat ze je nodig hebben in het gebied en willen het je naar de zin maken. Vanuit Breckenridge zijn leuke andere skigebieden te bezoeken die ook weer een aparte sfeer hebben en erg fraai zijn. Het heeft mijn hart gestolen en staat op plaats 1 gevolgd door Zermatt en Hinterglemm.

  • v.d.
    v.d. 18 augustus 2006 · 17:31

    het is inmiddels 5 jaar geleden dat wij in Breckenridge zijn geweest. Het is zeker de moeite waard. Het dorpje is knus, met echte rocky-mountains stijl huizen. Het eten is enorm amerikaans, veel voor weinig. Zo is er ook een Bubba Gump Shrimp Compagny, een restaurant met alleen garnalengerechten en uiteraard een winkeltje met Forrest Gump spullen. Weet niet of het restaurant nog bestaat. wat het meest bij gebleven is de enorme pistes. Met één lift omhoog en een ruime keuze van pistes naar beneden, voor elk wat wils!!!! En dan de sneeuw! Het stuift om je heen!! WOW. denk er wel aan om veel bubbles en water te drinken ivm de hoogte. Het is zeker de moeite waard om dit mee te maken, en qua geld is het echt niet veel duurder dan de betere skigebieden in Europe zoals Saalbach H enz. Wil je wat anders en niet te decadent zoals Vail en Aspen is dit toch echt wel de plek in de USA, dicht bij Denver, dus goed te doen om vanaf vliegveld snel op plaats van bestemming te zijn. De reis naar Breckenridge is erg mooi, brede wegen door de Rocky's. Uitstapjes naar Vail zijn goed te doen. Dit moet je wel gezien hebben, een grote modeshow op verwarmde stoeptegels en verlichte pistes.

>