Breuil-Cervinia Valtournenche, 21 en 24 december 2010

Dit onderwerp gaat over de bestemming Breuil-Cervinia

We zijn op 21 en 24 december 2010 in Breuil-Cervinia Valtournenche wezen skiën.

Met een zesdaagse skipas van Pila in the Sky bij Aosta is het mogelijk om twee dagen een ander skigebied in de Aosta Vallei te bezoeken. Onze dochter (toen 7 jaar oud) had een gratis skipas. En onze skipassen waren ook bijzonder voordelig (nu in 2012 zou de pas 190 euro p.p. zijn).

Precies één jaar daarvoor hadden we geskied in Zermatt en was het, door stormachtig weer vanuit Zermatt, maar op één dag mogelijk om op de gezamenlijke grens van het Italiaanse en Zwitserse skigebied te komen. Ook dit jaar was het Zwitserse deel richting Zermatt afgesloten. Van het stormachtige weer was alleen rond de top wat te merken, maar lagerop in het skigebied van Cervinia hadden we er weinig last van.

Breuil-Cervinia Valtournenche is een leuk gebied om rond te trekken. De pistes zijn niet al te steil en breed. Zelfs de zwarte pistes zijn met gemak te doen. Voor ons als familie was het een ideaal gebied.

Vanuit het skigebied van Zermatt is een 22 km lange afdaling te maken naar Valtournenche.

De start is op de Kleine Matterhörn en eerst ski je langs het zomerskigebied op de gletsjer va Zermatt. Al snel passeer je de grens en kom je in Italië.

Na een lange afdaling in het hooggebergte wordt de afdaling even onderbroken door een korte zit in een stoeltjeslift om van het skigebied Breuil-Cervinia naar Valtournenche te komen.

In het laatste skigebied ski je na een tijd tussen de bomen en door het dorpje Valtournenche.

Wij hebben niet de gehele afdaling gemaakt. Omdat we pas vanaf de grens konden skiën.

Onderstaande video is niet van mij maar van de Rotterdamse youtuber Boomrooier:

Plaats een reactie