Garmisch leuk gebied / oud en nieuw

Dit onderwerp gaat over de bestemming Garmisch-Partenkirchen

Hallo allemaal, wij zijn ons aan het oriënteren op ca 4 dagen skiën na de Kerst. We zijn een gezin en kunnen allemaal goed skiën. Omdat we maar een paar dagen gaan kijken we wat dichter bij huis. Nu leek het me leuk om eens naar Garmisch te gaan vanwege het schansspringen op nieuwjaarsdag. Ben benieuwd naar ervaringen van het skigebied van Garmisch op de Zugspitze en de sfeer aldaar rondom oud en nieuw. We skiën eigenlijk altijd in Oostenrijk dus het zou voor ons ook eens anders zijn om in Duitsland te zijn. Dank alvast!

Wij zijn ook vanwege het skispringen (Indrukwekkend) in Garmisch geweest, superleuke tijd gehad. Vier dagen is genoeg om de pistes te leren kennen. Vanuit Garmisch kan je uitwijken naar Erwald maar dat is dan wel weer Oostenrijk. Garmisch zelf vonden wij een heel leuk dorp met een gezillige winkelstraat. Er zijn ook een verschillende goede restaurants (b.v. Zur Lamm of Hofbraustuberl) in het dorp. Reserveren is wel een must omdat het dorp in de aangeven periode vol zit.
Wij hebben de lekkerste Kaiserschmarrn ooit bij het Bayernhaus (dalafdaling) gegeten.
Hoop dat julliie net zo genieten als wij.

Garmisch zelf heeft 2 skigebieden, op de Zugspitze en direct bij het stadje, “Classic”

Het gebied Classic is bijzonder, met vanuit het stadje gezien Links eenvoudige, brede pistes en naar rechts lastige pistes, zoals de beruchte Kandahar. Maar ohhhh zo mooi. Helemaal bovenin heb je nog stoeltjesliften en sleepliften, die werkelijk uniek landschap doorsnijden.

De Zugspitze is nog wel een eindje rijden naar Grainau, of je pakt de trein. Leuk gebiedje boven met relatief makkelijke pistes, heerlijk om te carven.

Alle Bäume sind nu Gummibäume :-)

Plaats een reactie