Reviews Großglockner Heiligenblut

94% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 7.9 op basis van 3695 beoordelingen.

Sterke punten: Rustig, geen vlakke stukken, kindvriendelijk, goed eten op de piste en sneeuwzeker.
Zwakke punten: Matig bereikbaar en niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Großglockner Heiligenblut?

Reviews van gebruikers

winnetou
22 februari 2020 · 16:37

Ik ben er de laatste week van januari geweest. Had helaas net het mooie kaiserwetter van de week ervoor gemist, ik werd o.a. getrakteerd op mist/bewolking en harde wind. Zelfs in die mate dat de Schareck-gondel werd gesloten, tot 2 keer toe. En dan is het ineens een heel beperkt gebiedje. De pistes werden m.i. goed geprepareerd, maar haalden wat mij betreft niet het niveau van de Italiaanse pistes. En voor een hele week is het gebied echt te beperkt, dus neem een grotere skipas en doe ook eens een dagje Mölltaler Gletscher en Ankogel, als je over eigen vervoer beschikt.
Ik heb zelf gelogeerd in hotel Schlosswirt in Grosskirchheim, wat mij betreft een zeer aan te raden adres als je van een authentieke sfeer houdt. Het dorp is 's avonds overigens echt doodstil, wat ik heerlijk vond. Maar apres-ski liefhebbers hebben in dit dorp echt niets te zoeken.

Skiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast748
22 februari 2020 · 09:09

Bij drukte kunnen de verouderde gondels het aanbod moeilijk aan. Ik had het idee dat de pistes niet geprepareerd werden. De afdalingen zijn lang en je kan lekker doorskieën, maar ze worden bij hogere temperaturen wel zwaar in de middag. De gondel door de berg heen moet ook weer terug worden genomen. Bij drukte moet hier vaak lang wachten. Wij gaan hier in ieder geval niet meer heen. Dure skipas voor een verouderd skigebied. Het zou al heel wat schelen als de gondels van dal- en middelstation vervangen zouden worden door grotere cabines. Geen aanrader in het hoogseizoen.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Orange69
23 december 2019 · 13:41

Heiligenblut is in meerdere opzichten een speciaal dorp met een speciaal skigebied. Allereerst is Heiligenblut wat lastiger bereikbaar en ook vrij ver weggestopt in Oostenrijk. Je kunt er in de winter alleen komen via de Felbertauern en Lienz (en bij zware sneeuwval via A10/Spittal). Dit zorgt ervoor dat het prachtige dorpje met de bekende ranke torenspits niet overlopen wordt door de massa. Anderzijds zorgt dit er ook voor dat er niet veel geïnvesteerd wordt in nieuwe accommodaties of het opknappen van bestaande hotels en appartementen. Dit zie je ook terug in het skigebied, ook hier voornamelijk oudere liften (met her en der een wat nieuwere lift). Het skigebied zelf biedt wel voldoende uitdaging voor de wat meer gevorderde skiër met in totaal 55 kilometer pisten. Erg mooi zijn de pistes in het Fleisstal (te bereiken met een unieke tunnelgondelbaan) en ook het deelgebied bij Fallbichl is erg fraai. Het gebied leent zich erg goed voor off piste skiën met een paar mooie skiroutes. Voor gezinnen met kinderen is er in het skigebied zelf niet zoveel te doen. De kinderklasjes krijgen vaak les in het dorp zelf. Heiligenblut is erg fraai gelegen en biedt een parchtig decor voor mooie wandeltochten. Après ski is in beperkte mate te vinden in de buurt van het dalstation van de lift, bij Hotel Post.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
mariekejanjansen
29 november 2015 · 22:00

Met blik op de hoogste berg van Oostenrijk!

Het middelpunt van Heiligenblut wordt gevormd door de kerk uit de 15e eeuw met op de achtergrond de imposante Großglockner. Het plaatje wat iedereen wel kent! Heiligenblut is een gezellig vakantiedorp met prachtig uitzicht op de top van de Großglockner, die met z’n enorme hoogte overal boven uitsteekt. In de zomer is het dorp vooral bekend door de betoverende panoramastraat de Großglockner-Hochalpenstrasse. In de winter betovert dit dorp u met zijn authenticiteit, kleine maar gezellige Après-Ski en goede pisten kwaliteit.

Heiligenblut ligt aan einde van het dal, is nog niet ontdekt door het massa skitoerisme en heeft als groot voordeel korte wachttijden bij de liften. Het sneeuwzekere skigebied beschikt over 55 kilometer aan pisten verdeeld over Hochfleiss (2902 m) en Schareck (2604 m). Daar treft u een mooie verzameling aan van blauwe, rode en een enkele zwarte pisten.

Voor jong en oud, beginnend en gevorderd iedereen kan zijn hart ophalen in het skigebied van Heiligenblut. Voor families is een familiekaart beschikbaar. Bij aankoop van een kaart voor volwassenen betalen kinderen tot 10 jaar slechts € 2,00 per dag, vanaf het derde kind is de skikaart zelfs gratis.

Heiligenblut staat internationaal bekend om zijn freeride gebied.
Bijna het gehele freeride gebied (15 km²) strekt zich uit boven de boomgrens met een hoogte tot 2989 meter en een hoogteverschil van wel 1500 meter. In het gebied treft u diverse gemarkeerde freeride pisten aan met checkpoints die u op de hoogte houden van lawinegevaar en zo zorgdragen voor uw zekerheid.

Skiën in Heiligenblut is genieten van het mooiste uitzicht over de hoogste bergtoppen van Oostenrijk.

Tip bereikbaarheid:
Heiligenblut is het beste bereikbaar via de Felberntauerntunnel, de Grossglockner Hochalpenstrasse is in de winter gesloten.


Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast803
24 juni 2013 · 19:06

Wij komen al jaren met ons gezin in Heiligenblut om te skiën. Beneden in het dorp bevindt zich snowland for kids, waar de kinderen vroeger skiles hebben gehad. Het skigebied heeft 55 pistenkilometers, met mooie en uitdagende skipisten. De sneeuwcondities zijn altijd perfect en de wachttijden bij de liften zijn minimaal. Onder aan de piste bij het dalstation is een nieuwe apres-ski hut gebouwd, een echte aanrader. In juni hebben wij Heiligenblut weer bezocht.
Wij verbleven in Hotel Kaiservilla, een nieuw geopend hotel gerund door Nederlanders.
We hebben meteen daar de winter vastgelegd voor de kerst.
Kan niet wachten tot dat de sneeuw weer valt!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast232
26 september 2012 · 14:06

Zeer tevreden over de kwaliteit van de sneeuw. Een bijzondere plek zonder lange wachtrijen voor de skiliften. Het apres-skien is niet voldoende maar de prijs van het eten is verassend laag.

Snowboardermeer dan 10 jaar ervaring
PaulE
16 maart 2012 · 01:47

Op 24 februari hebben wij in Heiligenblut geskied. Dit gebied is Zermatt in het klein. Super leuk geskied bij temperaturen ver boven nul. De dalafdaling tot Heiligblut is vergelijkbaar met die van Zermatt, waar je ook in het dorp zelf uitkomt. Ook leuk is de rit met de kabeltrein door de tunnel van het ene deelgebied naar het andere. De Matterhorn is hier de Grossglockner.

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Ski Fan
9 maart 2012 · 19:00

Hallo,
Altijd laatste jaren naar Frankrijk geweest.
Heiligenblut prima oord voor als je met kinderen op vakantie gaat. Super leuke skischool t.o de skipassenverkoop, goede verzorging en opvang van je kind tussen de middag voor 10,- euro p.kind. Onze meiden waren beginners 10 jaar en 8 jaar en ze hebben het erg naar hun zin gehad en veel geleerd in de skilessen. Hotel Heiligenblut, prima Hotel,heerlijk ontbijt en redelijk avondeten, d.w.z.wel veel lekkere streekgerechten maar weinig verse groenten, waarschijnlijk weinig aanvoer.
Pistes prima, eten en drinken op de pistes zeer betaalbaar, in tegenstelling tot Frankrijk. TIP: Skipas voor kinderen tot 10 jaar gratis. Voor grote skigebieden en lange tochten, waar je de hele week mee vooruit kan moet je echter toch naar Frankrijk.
Veel plezier voor wie er nog heen gaat!

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Wijnand6 januari 2012 · 12:06

Wij zijn vorig jaar februari geweest en gaan nu 1e week van maart. Gewoon super nergens lang te wachten. De mensen zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Wij zitten in Holzhauskett in grosskircheim. Super voor elkaar. Tot maart Heiligenblut!!!

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Benthe17 december 2010 · 15:00

Ik ga er dit jaar voor de 3e keer heen om 5 dagen te snowbaorden. wij zaten in een gasthous met naast het huisje een piste om de eerste dagen te oefenen:Ideaal! Veder ben je snel boven, leuke restaurantjes, en een leuk klein dorpje!

Met vriendenSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
26 januari 2010 · 19:40

Heel erg mooi gebied waar wij al 4 jaar wonen. Veel off-piste mogelijkheden maar je moet ze wel weten te vinden. De tunnelbaan heb je alleen de terugweg nodig want je kunt er gewoon op de ski’s heen. Wachttijden kennen we niet en als je eens 6 minuten moet wachten is het in het hoofdseizoen en heb je net pech. Zeer lange afdalingen en prachtige tourroutes.
Meestal ben ik met de snowboard onderweg door de poedersneeuw weg van de piste. Ook lanflaufroute in Heiligenblut altijd goed geprepareerd. Veel zon aan de zuidkant van de Alpen.
Aanrader!

23 februari 2009 · 00:15

we zijn net terug uit Heiligenblut. Er lag een massa sneeuw maar toch een paar dagen niet alle pistes geopend vanwege de wind. Is dit een vaker voorkomend euvel?? Tevens vind ik de liftaccomodaties niet echt tof. Steile en erg lange sleepliften. Ook de tunnelbaan naar het andere skigebied is belast met lange wachttijden. Onze ervaring: behoorlijke rijen voor de liften, prachtig gelegen gebied, heel veel eet/drink tentjes op de piste, vriendelijke mensen, sfeervol dorp> Komen graag weer terug vooral als de laatste museumliftjes zijn verruild voor moderner spul en het gebied hierdoor beter benut kan worden. Enne, Heiligenblut ligt plm 100 km verder dan de meeste skioorden van Oostenrijk. Wel iets om rekening mee te houden!!

23 november 2008 · 21:19

Dit wordt onze 3e wintersport in Heiligenblut. Het heeft zeer lange afdalingen en bij de liften geen wachttijden. Omdat het aan de zuidkant van de Alpen ligt hebben wij ook altijd veel zon gehad. Mocht je van wild uitgaan en dansen op de tafels houden dan moet je hier niet naar toe gaan. Erg gezellig op de pistes en erg vriendelijk personeel bij de liften en in de restaurantjes. Hier mag je ook bijna overal off-piste skien en alle afdalingen heb je dan niet in ? week gehad.
Voor beginnende skiers vind ik het een gebied met toch wel erg zware stukken, die ze iets zouden moeten aanpassen. Maar er zijn hier afdalingen waar ik als gevorderde skier nog bang van wordt.
Kortom, echt de moeite waard om eens uit te proberen!!

andr?
28 november 2007 · 14:04

Sinds 12 jaar kom ik van Kerst tot Nieuwjaar in Heiligenblut. Een autoluw dorp omdat de pas in de winter is afgesloten. Hoewel het skigebied niet groot is, is het uitdagend genoeg. Relatief rustig, weinig Nederlanders. Wachttijden bij de liften ken ik eigenlijk niet. Het is een gebied waar ik nog steeds kom vanwege de fijne sfeer. Als de financi?het toelaten ga ik later in het jaar nog naar een van de hele grote skigebieden, wat ook wel eens leuk is. Heiligenblut blijft echter mijn nummer ?.

Dick Larkens
9 november 2006 · 10:59

Kom sinds 1970 in Heiligenblut.Ben tussendoor ook veel in Gerlos geweest maar kom steeds terug in Heiliigenblut. Veel sneeuw en altijd zon. Genoeg uitgaansmogelijkheden en enkele zeer goede restaurants.
Ga dus deze winter met kerst en krokus weer naar Heiligenblut.

Appel
21 augustus 2006 · 10:19

De naam kwam bekend voor, maar van het skigebied wist ik niets af. Het ligt in het noord-westelijke puntje van karnten aan de zuidkant van het hohe tauern massief. Er waren erg weinig Nederlanders is het skigebied en er hing een rustige en plezante sfeer in het skigebied. Geen geduw en getrek bij de liften, heerlijk.

Het skigebied is groter dan het lijkt op het skikaartje. Er is 1 trage stoeltjeslift (uit het jaar nul) dit volgend jaar wordt vervangen door een snelle gondel.