Skigebieden Canada

Wintersport in Canada staat bij vele wintersporters op de wishlist. En terecht. Want wintersport in Canada is iets wat iedere skiër of snowboarder wel een keer gedaan moet hebben. De mooie skigebieden, de uitgestrektheid van het land en de goede sneeuw zijn belangrijke redenen, maar ook de vriendelijke mensen zijn een reden om naar Canada op wintersport te gaan.

Go West!

Hoewel er ook in het oosten van Canada skigebieden ligt moet je als wintersporter naar het westen, richting de Rocky Mountains. Vlieg op Calgary of Vancouver en bezoek in een week tijd meerdere skigebieden. Skigebieden als Whistler en Lake Louise zijn bij het grote publiek wel bekend, maar ook pareltjes als Fernie en Whitewater zijn de moeite van het bezoeken waard.

Perfecte locatie om te heliskiën

Heb je wat meer te besteden dan kun je in Canada misschien wel de ultieme ski- of snowboardervaring beleven: heliskiën of -boarden. De helikopter brengt je diep de Canadese backcountry in naar onverspoorde poederhellingen. Ook catskiën (waarbij je met een pistenbully de berg op wordt gebracht) is zeer populair.

Geen gegevens beschikbaar