Skigebieden Finland

Wintersport in Finland doe je niet alleen voor het skiën of snowboarden. In het land van de duizend meren vind je geen skigebieden met honderden kilometers piste of grote hoogteverschillen. Toch zit wintersport in Finland behoorlijk in de lift. In het noorden van Finland (in Fins Lapland) ligt een aantal skigebieden dat qua faciliteiten niet onderdoet voor de bekende gebieden in de Alpen. In skigebieden als Ruka en Levi vind je geweldige pistes. Toch zou het zonde zijn als je op wintersport naar Finland gaat voor alleen het skiën en snowboarden.

Wintervakantie in plaats van wintersport

Fins Lapland biedt namelijk veel meer dan alleen skiën en snowboarden. Maak een tocht met een hondenslee over de uitgestrekte vlaktes, stap in een arrenslee en laat de rendieren je over door het schitterende landschap trekken. Wil je meer actie dan is een tocht op een sneeuwscooter een hele beleving en uiteraard kun je genieten van de echte Finse sauna’s.

Laat licht en vroeg donker

Doordat Finland zo noordelijk ligt is het er in de winter pas laat licht en alweer vroeg donker. De skigebieden zijn dan ook allemaal kunstmatig verlicht, zodat je genoeg uren kunt maken. Vergeet niet dat het in de winter behoorlijk koud kan zijn! Dat heeft dan weer als voordeel dat je je bij je wintersport in Finland geen zorgen hoeft te maken over de sneeuwzekerheid.

Geen gegevens beschikbaar