Skigebieden Tsjechië

Wintersport in Tsjechië is zeer populair bij wintersporters die niet teveel willen uitgeven aan hun wintersportvakantie. Feit is dat in de Tsjechische gebieden de skipassen, de accommodaties en je droogje en natje nog zeer betaalbaar zijn. De prijzen verschillen echt significant met de prijzen in de Alpen. De prijs is de belangrijkste reden waarom je op wintersport in Tsjechië gaat, maar de laatste jaren zijn de faciliteiten in de Tsjechische skigebieden sterk verbeterd, dus waar voor je geld krijg je zeker!

Middelgrootte skigebieden

De bekendste (en meest populaire) skigebieden in Tsjechië zijn Spindleruv Mlyn, Rokytnice en Janske Lanze. Alle skigebieden hebben minder dan 30 kilometer pistes en dus zullen met name beginnende wintersporters het goed naar hun zin hebben in Tsjechië. Ben je wat meer gevorderd dan zul je in deze skigebieden snel uitgekeken zijn.

Sneeuwzeker

De meeste Tsjechische skigebieden liggen in het Reuzengebergte en hoewel de skigebieden een stuk minder hoog gaan dan dan in de Alpen, zijn de skigebieden in Tsjechië behoorlijk sneeuwzeker te noemen.

Geen gegevens beschikbaar