Reviews Pitztaler Gletscher

100% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 8.8 op basis van 12 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor beginners, rustig, geen vlakke stukken, laag prijsniveau en erg sneeuwzeker.
Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Pitztaler Gletscher?

Reviews van gebruikers

Gast495
22 februari 2020 · 23:15

Prachtige brede en mooie pistes! Zelfs einde middag weinig ‘boekels’ op rode pistes. Rustig gebied, zelfs in voorjaarsvakantie. Prachtige uitzichten vanaf de gletscher. Goede busverbindingen naar diverse hotels/appartementen.
Geen Oostenrijkse restaurantjes op de pistes, maar groot restaurant met voldoende zitgelegenheid binnen en buiten. Goed eten, veel keus.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast747
12 september 2019 · 14:05

Vrij klein skigebied met alleen maar lange brede pistes die niet zo moeilijk zijn (hoogstens rood, maar ook deze zijn zeer breed en vlak). Feitelijk maar twee liften die je als gevorderde skiër echt gebruikt, wel met de nodige variatie in afdalingen. Heerlijk rustig, zelfs in de drukke vakantieweken. In februari 2019 met twee kinderen (8 en 10) in krokusvakantie geweest. Geen rij gezien en toen heerlijk weer. Kan natuurlijk wel koud zijn hartje winter. Leuk funpark voor beginners en gevorderden. Je moet wel elke keer ver afdalen voor eventueel nog een keer.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
bartvwg
12 november 2018 · 10:58

3 dagen gaan herfst-skiën op de gletscher. (7-10 november)
Ondanks dat enkele pistes (26, 27, 28, 29 - via de Wildspitzbahn) afgesloten waren door een dispuut met de plaatselijke regering waren de meeste overige pistes voldoende voor 3 dagen skiplezier.
Weinig tot geen verschil tussen de rode en blauwe pistes; de rode hebben makkelijke stukken en de blauwe ‘moeilijke’ stukken.
Aangezien ik buiten de herfstvakantie was waren er nergens wachttijden, behalve tijdens het weekend.
Ook opvallend: het hoge aantal bezoekers uit ‘oostbloklanden’, van Tsjechië tot Rusland en China, gaande van trainingsgroepen tot individuele reizigers.
Pistes waren goed geprepareerd, de winter voordien voldoende depotsneeuw gespaard welke kwalitatief dik in orde is.
Voorafgaand was ik een dagje skiën op de Kaunergletscher waar de omstandigheden (pistes en prepareren) veel slechter waren.
Pitz-kauner: 1-0.
Erg veel boarders ook maar die hielden zich op in het daartoe aangelegde park.
Aan te raden in het herfst -en lenteseizoen voor enkele dagen, in de winter voor ene weekje wanneer de lager gelegen liften en pistes ook open zijn.
Veel après-ski voor de liefhebbers.
Nadelig is het ondergrondse treintje dat je moet nemen om op de gletscher te geraken al gaat het redelijk vlot.
Niets voor claustrofobie patiënten.

Skiër
berrie2
24 juni 2017 · 17:45

Een Geheimtipp!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast185
30 april 2017 · 11:47

Ik ga hier al twee jaar in het eerste weekend van de meivakantie naartoe. Je moet het even treffen met het weer maar wat kun je in gunstige omstandigheden lekker skiën hier. Het dal is prachtig en de pistes op de gletsjer zijn veel afdalingen gewoon leeg. Ik ski hier dan drie dagen en dan heb je het ook wel gezien.
Er liggen een hoop pistes die breed genoeg zijn om heerlijk vanaf te carven zonder dat je met iemand rekening hoeft te houden. Zeker de blauwe naar de sleeplift is heerlijk.
Voor een complete week in de winter zou ik een ander gebied kiezen maar voor een short-ski in het voorjaar is het een top gebied.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast653
26 februari 2017 · 21:48

Niet te groot gebied met korte wachttijden voor de liften. Gletcher expres is een nadeel wanneer je naar de gletcher wil

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Jef-b
24 februari 2015 · 15:27

In dit gebied kom ik reeds vele jaren met Pasen en soms ook met de herfstvakantie.
Altijd sneeuwzeker, mooie uitzichten en als je eenmaal boven bent dan valt het wachten aan de lift heel goed mee.
Alleen jammer dat de dalafdaling bijna nooit geopend is, enkel als het treintje kapot is.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Boris2
20 september 2012 · 21:56

Nadat ik afgelopen winter 4 maanden heb doorgebracht als snowboard leraar bij Club Alpin op de Pitztaler Gletsjer & Rifflsee wil ik mijn ervaringen met jullie delen.

Pitztal is een onbekend gebied onder de Nederlanders je zult daar dan ook bijna geen Nederlanders tegen komen.
In de 4 maanden dat ik daar heb gewerkt ben ik helemaal geen Nederlanders tegen gekomen, behalve een paar gezinnen met kinderen in de herfstvakantie.
In Pitztal komen vooral erg veel families en gezinnen met name omdat het er erg rustig is en er nooit wachtrijen bij de liften zijn.
De nationaliteiten die je in Pitztal vind zijn vooral rijke Russen, Hongaren, Bulgaren, Polen, Fransen Duitsers en de lokale bevolking.

Pitztal bestaat uit 2 bergen met prachtige uitzichten de Pitztaler Gletsjer (Wildspitze 3774m) en de Rifflsee (Grubbenkopf 2830m), op de Gletsjer vind je de hoogste Piste van Oostenrijk.
Doordat het zo hoog ligt is het er altijd sneeuw zeker en ligt er in de winter ontzettend veel sneeuw wat Pitztal een ware offpiste poeder paradijs maakt.
De gletsjer is meer geschikt voor de beginnende wintersporter aangezien het er erg breed en overzichtelijk is, wel is het er erg koud en is het verstandig om je goed te kleden.
Wel vind je op de Gletsjer een dik funpark maar helaas vind je hier weinig mensen en voel je je er gauw alleen en ben je snel verveeld.
Een groot Nadeel van de gletsjer is dat je vanaf het dal met een tunneltrein naar boven moet, de trein rijd om de 20minuten wat erg vervelend kan zijn als je lessen hebt geboekt.

De Rifflsee ligt wat lager en is minder koud alleen zijn de pistes er erg smal en vaak erg stijl en hobbelig wat het minder geschikt maakt voor de beginner, wel is de Rifflsee veel leuker en beter voor offpiste.
éen van de mooiste dingen in Pitztal is dat je van zowel het hoogste punt op de gletsjer als de Rifflsee helemaal tot aan het dal kan boarden/skieen waardoor je al gauw een paar kilometer aan 1 stuk door kan glijden zonder weer een lift te hoeven pakken.
Een groot nadeel van de Rifflsee is doordat de geprepareerde pistes zo smal zijn heb je al gauw een buckelpiste.

De bekende dorpen in Pitztal zijn vooral Plangeross en eindbestemming Mandarfen in Mandarfen stap je in de lift omhoog naar de Rifflsee.
In deze dorpen vind je vooral moderne en luxe hotels met restaurants en animatie, er is een schirm een kleine ronde te drukke apres/ski hut met veel ouderen en is geopend van 15:00 tot 20:00, Siglu een hotel/cafe met een leuke lounge hoek en is geopend tot 04:00 helaas weinig mensen.
Dan heb je nog Hexenkessl in Tieflehn dit is een Discotheek met een aparte Restaurant en een gezellige stripclub (bodega) in de kelder, helaas is de discotheek altijd erg rustig enkel in de vakantie’s is het er alleen op de vrijdag en zaterdag druk en is elke dag open van 17:00 tot 04:00 en Bodega van 20:00 tot 06:00
Tevens is er zowel in Plangeross als in Mandarfen 1 kleine dure supermarkt. Wil je een dagje de stad in om te shoppen of echt boodschappen te doen dan kan je in 40 minuten berg af naar Imst rijden.
Verder kan je er op de Di, Wo en Donderdag avond roddelen of skieen/boarden van 20:00 tot 22:00 op de verlichte beginnerspiste van de skischool.

Wat de skischolen betreft is er 1 skischool (Club Alpin) met een eigen oefenbaan voor de beginner en een kinderland voor de kleinste kids van 3 tot 7 jaar. Groot nadeel van deze skischool is dat iedereen bij elkaar in een klasje gepropt word waardoor 1 leraar vaak te grote klassen heeft en in meerdere talen moet uitleggen wat veel tijd kost. Ik raad het dan ook zeker aan om prive lessen te nemen.

Eindconclusie: Pitztal is een sneeuwzeker en leuk gebied als je niet het gevoel wilt hebben dat je in Nederland bent, of in de rij wilt staan bij de lift of als je een doorgewinterde wintersporter bent en mooie offpiste mogelijkheden zoekt.
Helaas valt er verder weinig te beleven in Pitztal en voel je je er gauw alleen dus zeker voor feesten is het niet bepaald the place to be tenzij je een stripclub wilt bezoeken.

Snowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Rudy
28 februari 2007 · 19:34

Ben half januari 5 dagen in dit gebied weesten skiën. Na een week ben je absoluut op het gebied uitgekeken. De pistes zijn breed en goed onderhouden en het mooie is dat je letterlijk op het topje van de Brunnenkogel (3340m hoogte!) kan komen omvervolgens een schitterende lange afdaling te maken. Ook is het gebied zeer sneeuwzeker door de gletscher. De apreski en uitgaansmogelijkheden zijn er beperkt maar toch zeer gezellig (hexenkettle. Al bij al een goede vakantie gehad

Andy
5 januari 2007 · 00:40

We komen hier al jaren, mooi gebied met de zekerheid van sneeuw (van wege de Gletscher). Ideaal om te leren skien en voor kinderen. Voor de gevorderde skier is er ook een mooie (off piste) tocht vanaf de gletscher het dal in.

Erik
15 november 2006 · 23:37

ik kom al jaren in dit ski-gebied, en dan wel in Mandarfen het laatste echte dorpje in het dal, dus van uit je hotel direct de piste op. Als beginner een ideaal gebied maar als gevorderde ben je er na een weekje wel op uitgekeken. De hotels in Mandarfen zijn voor zover ik weet perfect (niet echt goedkoop, maar kwalitatief wel erg goed). Echte aanrader voor gezinnen met kinderen.

PBO
18 augustus 2006 · 15:37

Mooie brede pistes, zeer rustig, prima onderhouden. Bij zonnig weer is het er prachtig. Fantastische uitzichten over de toppen van de Alpen. Je skiet boven de wolken. (Zeer hoog, 3440 meter)