Tips voor off-pistegids Les Crosets of omgeving?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Portes du Soleil

Hi,

Van 11 tot 16 januari 2022 zijn we in Les Crosets. De verwachtingen zien er goed uit en we zouden graag één of twee keer een gids huren voor een dag off-piste. Heeft iemand tips/ervaringen/aanraders?
Of kunnen we bijvoorbeeld beter eerst naar een ander dorp (Avoriaz?) skiën en vanuit daar starten/huren?

Dank alvast
Sibren

Voor iedereen die het zich ooit nog afvraagt :)

Via Snowpros zijn we met Max gegaan met een groep van 6, mix board en ski’s. Goede ervaring en wist de tocht goed op het niveau van de groep af stemmen (niet allemaal even ervaren).

Later in de week ben ik met mijn broer (allebei zeer ervaren skiërs) via Red Carpet ski school nog met Fred Soustre op pad geweest. Hij kent elke centimeter van de berg op zijn duimpje en het plezier om ons mooie afdelingen te laten zien straalde van hem af. Hij weet precies waar je op welk moment van de dag moet zijn bij elke weersomstandigheid en daagt je op een veilige manier uit om het maximale uit jezelf te halen. Als je al veel off-piste of tourervaring hebt, zou ik hem aanraden. Beetje oude website, maar het nummer zal nog wel kloppen en anders via Red Carpet: https://fredsoustre-free-fr.translate.goog/?x_tr_sch=http&

Denk eraan om zeker voor de weekenden ruim van tevoren te boeken (ook in laagseizoen), omdat er veel expats en locals van rondom het Meer van Genève in de weekenden komen voor lessen.

Plaats een reactie