Keuze skigebied

Dit onderwerp gaat over de bestemming Portes du Soleil

Beste wintersporters,
Wij overwegen in 2023 naar Chatel te gaan in Porte du Soleil, alwaar we een optie hebben op een appartement vlak bij de Super Chatel lift. Weet iemand of hier lange wachttijden zijn in de laatste week februari om 08:45?
De laatste jaren zijn wij vaak naar de Sella Ronda, Cortina d Ampezzo, St, Ulrich en zojuist Canazei geweest en ook skiën/ boarden we regelmatig in Solden en Ischgl.
Wij hoorde en zagen dat er bij Chatel erg veel oude en voornamelijk sleepliften zijn.
Wie kan ons adviseren wat te doen of heeft een andere leuke tip ?
Onze wensen leuk appartement niet te ver van de skilift sneeuwzeker en minimaal 175km skigebied liefst nog met een leuk centrum.

Je zit buiten vakanties, dus dan valt de drukte wel mee. Vanaf die lift richting Morgin heb je inderdaad wat slepers. Ik zou zelf liever in de buurt van de Linga lift zitten (of daar opstappen), dan kom je het gebied in zonder dat je een sleper hoeft te nemen.

@Tiny-M Laatste week februari valt volgend jaar ook in de vakantie hoor, maar qua Fransen beperkt het zich tot Parijs naar ik meen.

Kijk ook eens naar La Clusaz / Le Grand Bornand. Erg authentiek en net ff wat rustiger dan PdS. Reken wel op wachttijden om de Balme op te komen op mooi weer dagen, maar een kwartiertje zal de max zijn.

Wij zaten dit jaar in de voorjaarsvakantie op 500 meter van de lift van Superchatel. Was leuk, en inderdaad veel sleepliften en blauwe pistes. Voor ons prima. Zo rond 8:45 weinig wachtrijen maar na 11:00 uur werd het drukker en tijd om te verkassen. Maar kijk voordat je het appartement boekt ook eerst even op de hoogtekaart. Hadden wij niet gedaan. We moesten elke ochtend met ski’'s op de nek 500 meter steil omhoog lopen om bij de lift te komen. Je was al moe voordat de dag begonnen was

*bericht bewerkt door yoguido op 06 mrt 2022 00:14

Plaats een reactie