Skigebieden Salzburgerland

Het Salzburgerland is voor vele wintersporters dé bestemming om te gaan skiën of snowboarden. Komen de meeste toeristen naar de stad Salzburg voor Mozart en de Sound of Music, skiërs en snowboarders weten de weg naar de grote skigebieden van het Salzburgerland, zoals Obertauern, Saalbach-Hinterglemm en de Salzburger Sportwelt moeiteloos te vinden. De bergen zijn hier over het algemeen minder heftig dan meer in het westen van de Alpen, maar eigenlijk is dat ideaal voor skigebieden die zowel voor beginners als gevorderden genoeg te bieden hebben.

Van après-ski tot familieskigebied

Ga je voor de après-ski naar het Salzburgerland dan kun je uitstekend terecht in dorpen als Flachau, Saalbach of Hinterglemm. Hier gaat na het skiën het dak eraf en kun je tot in de late uurtjes doorfeesten. Families vinden juist in Almenwelt Lofer een klein skigebied voor de hele familie met uitstekende voorzieningen voor kinderen. De eeuwige sneeuw op de gletsjer van de Kitzsteinhorn in Kaprun trekt veel raceteams die komen trainen.

Makkelijk bereikbaar

Het Salzburgerland is qua kilometers een behoorlijk stukje rijden, maar met je rijdt vrijwel alleen maar over snelwegen. Veel dorpen in het Salzburgerland liggen laag in het dal, dus tochten over bochtige bergwegen blijven je grotendeels bespaard.

Geen gegevens beschikbaar