Reviews Serfaus - Fiss - Ladis

88% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 8.6 op basis van 240 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, gezellige après-ski, geschikt voor beginners, geen vlakke stukken, super kindvriendelijk, goede variatie in pistes, goed eten op de piste en sneeuwzeker.
Zwakke punten: Druk en duur.

Wat vind jij van Serfaus - Fiss - Ladis?

Reviews van gebruikers

Gast166
28 maart 2020 · 10:38

Kom hier reeds 25 jaar en blijft een heerlijk en prachtig skigebied! Voelt elke keer weer als 'thuiskomen'. Kinderen, hier, skiën geleerd en nu de kleinkinderen!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast122
23 februari 2020 · 14:10

Gevarieerd gebied, liften in de ochtend in het dorp zijn erg druk, maar de drukte verspreidt zich boven gelukkig wel weer. Frommes abfahrt is echt een aanrader met het gezin.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Jep
19 februari 2020 · 11:24

Gebied gaat ten onder aan eigen succes.
Vanaf de eerste lift voornamelijk in Fiss gemiddeld 30 min wachten voordat je in de lift zit. Dit duurt tot 11.30.
Tussen 12.00 en 14.00 lastig om te lunchen als het niet zonnig is. Dit alles geldt alleen in de vakantieperiode. Uiteten is zonder reservering niet mogelijk (te druk).
Wij komen hier nu 18 jaar en is nu echt vol.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast520
9 februari 2020 · 23:01

Veel te druk

Met familie1 tot 4 jaar ervaring
Gast639
26 januari 2020 · 13:12

Afgelopen week voor de zoveelste keer in Fiss geweest. Het blijft een geweldig gebied dat nooit verveelt. Veel uitdagende pistes. Maar ook voor de beginners is er veel keuze. Al met al geweldig.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast258
21 januari 2020 · 17:17

Slechte preparatie van de pistes, of niet
Skidepot onhandig
Mooi gebied
Wel druk

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast235
5 januari 2020 · 23:46

Wij gaan met onze kinderen graag naar dit gebied. Veel Nederlandse skileraren en mooie faciliteiten.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast970
2 januari 2020 · 20:25

Geen goedkoop gebied: pas, skischool is duurder dan gemiddeld. Voor zowel mijn oudste dochter (15, ski, 8jr ski ervaring) als mijn jongste dochter (12, board, 4jr ski, 4jr board) was het een erg fijn om uitdagende les te krijgen (off-piste, funpark). Dat was wel eens anders in andere gebieden.
Druk gebied tijdens kerst 2019, maar nog net binnen het acceptabele. Alleen 's morgens wel eens 1 kwartier wachten in Fiss, als de lessen beginnen. Frommes is alleen leuk om 09:00 uur 's morgens. Almbahn en de randen van het gebied prima. Vanaf de Masner ben je in 2 liften in Fiss, in ongeveer een half uur tot drie kwartier. Veel Nederlanders bij kerst, maar waar niet, anders dan de (kleinere) Italiaanse gebieden.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast203
29 december 2019 · 11:45

Normaal gezien een goed skigebied met goed geprepareerde pistes, maar let op: rond de feestdagen (kerst) heeft ook de postdienst vrij. We hebben rond kerst dan ook geen pistebully in bedrijf gezien en ten gevolge daarvan 3 dagen op vreselijke pistes geskied. Dat past niet bij een skipasprijs van bijna 300 euro voor 6 dagen. Prima gebied dus, maar kerstperiode/nieuwjaarsperiode zeker mijden.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
aartstyle
29 oktober 2019 · 16:09
  • Voor Oostenrijk een groot uitgestrekt gebied en vrij hoog
  • Gezellige apres ski
  • Pistes veelal in de zon, lekker in December en Januari
  • Goede liften
  • Kindvriendelijk
  • Gezellige sfeer
  • Druk, wachtrijen in het dorp (fiss)
  • vanaf eind februari worden de pistes snel slechter omdat ze de hele dag vol in de zon liggen
  • Doordat het veel in de zon ligt moet je nordseite hebben of Massner vanaf eind Februari. Daartussen zo hoog mogelijk blijven, waardoor afdalingen erg kort worden
  • Duur! Je krijgt er wel veel wat luxe voor terug. Maar prijs/kwaliteit verhouding is voor mij niet optimaal. Al die luxe hoeft niet van mij en zeker niet voor dat geld.

Conclusie: Voor mensen die wat meer te besteden hebben en niet echt op de kosten letten is dit prima. Maar voor de helft van het geld kan je naar skigebieden die misschien iets minder zijn qua luxe.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
verwijderd-
6 oktober 2019 · 19:52

Voordelen: Sfeervol, pistes en liften zijn top, mooi en groot skigebied, zeer geschikt voor families, veel Nederlanders

Nadelen: Duur, druk en veel Nederlanders

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Matthias123
23 september 2019 · 10:05

Voor Oostenrijkse begrippen een uitgebreid skigebied met redelijk wat variatie aan pistes. Helaas heeft dit gebied te veel minpunten om hier ooit nog terug te komen. Zelfs buiten het hoogseizoen regelmatig meer dan een half uur moeten wachten voor liften. Ook waren de pistes en de restaurants vaak overvol en door de drukte en ligging op de zonkant zijn de pistes snel slecht. Eigenlijk ben je de hele dag op je horloge aan het kijken en aan het plannen om de ergste drukte overal te kunnen ontwijken. Het vakantiegevoel is hierdoor snel verdwenen. Tel daarbij de hoge accommodatiekosten op en de keuze voor een ander gebied is snel gemaakt.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast747
10 augustus 2019 · 21:48

Alles goed geregeld. Prachtige pistes

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Pistepaus
1 april 2019 · 10:29

Ik kwam als kleine koter al in Serfaus en dit gebied was als het ware een soort van tweede thuis. Ik ken elke steen op de berg en elke uithoek op de pistes en in het dorp dus logisch dat ik het een mooi gebied vindt. Laatste jaren zijn er echter wel veel Nederlanders bijgekomen wat ik persoonlijk minder vindt, vroeger kon je namelijk nog zeggen wat je wilde 😉. Ook hebben er meer Russische invloeden plaatsgevonden laatste jaren, maar goed deze mensen hebben ook recht op vakantie en ze houden zich best rustig. Serfaus is geen apres ski walhalla maar je kan het er best gezellig hebben.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast216
21 maart 2019 · 10:56

Wat een fantastisch gebied is dit! Wij waren er van 16-20 maart en zijn net terug. Het enige wat ontbreekt aan dit gebied is een gletscher met een top boven 3000 meter en dito lange afdaling, verder heeft Serfaus-Fiss-Ladis alles wat je wilt. Elke ochtend super geprepareerd, gevarieerde pistes, snelle liften, goede restaurants met mooi zonterassen en snelle bediening. Nauwelijks wachttijden bij de lift en zelden druk op de pistes.
De mooiste pistes zijn wat ons betreft te vinden bij de Masner, Scheidbahn en de Schöngampbahn. De eerste helft van de Frommesabfahrt was ook erg leuk, daarna werd het erg slecht (papsneeuw, buckels).
Wij zaten in Serfaus, leuk dorpje! De accommodaties zijn allemaal prijzig, maar als je in het dal zit en elke ochtend omhoog moet rijden over de haarspelden lijkt me niet ideaal.
Wat hebben we genoten van dit gebied! Voordat we naar Serfaus gingen hebben we 2 dagen in Sankt Anton am Arlberg geskied. Dat was een zware tegenvaller, daardoor was het extra leuk dat Serfaus onze hoge verwachtingen nog wist te overtreffen!

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
havana
13 maart 2019 · 08:41

Kan me goed vinden in de review van Wintersport.nl. Prima week gehad, kids vonden het fantastisch. Skiën/pistes dik in orde. Minpunten zijn er ook. Drukte… wij waren er in de normaal gezien rustige week 11 en we hebben enorm veel moeten wachten. Verder vind je hier heel veel gondels waar ik zeker bij mooi weer niet zo’n fan van ben. Accomodatie is schreeuwend duur. Op de piste zie je veel beginners, wat op zich geen probleem is maar daardoor moeten stoeltjesliften en sleepliften om de haverklap stilgezet worden.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast194
9 maart 2019 · 22:25

Prachtig skigebied met mooie brede en lange pistes. In de vakantieperiode druk bij de gondels in Fiss, maar eenmaal in het gebied verspreidt iedereen zich. Er zijn veel leuke restaurants op de pistes. Onze kinderen vonden de skilessen erg leuk (& goed). De lessen waren goed georganiseerd.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast479
8 maart 2019 · 08:09

Mooi gebied ja dat was het
De kids hebben zich er vermaakt
Alleen de accomodaties zijn wat duur met ze 5 en

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
RobB
23 februari 2019 · 19:41

Qua pistes is het best een mooi gebied. Met name links boven Serfaus zijn de pistes prachtig en zo ook boven Ladis (rode gondel vanaf Fiss) is het heerlijk skiën. Maar Ladis is een dorp van niks. Vertoef hier alleen als je echt niks wilt doen na het skiën. Er is geen gezellige après ski en er zijn in totaal maar 3 restaurants in het hele dorp. Daarnaast is het enorm druk in het hele gebied. De aansluitingen van gebied naar gebied zijn geforceerd gemaakt met een aantal verouderde gondels. Wachttijden in het hoogseizoen van een half uur zijn hier heel normaal. Persoonlijk zou ik niet weer naar dit gebied gaan in het hoogseizoen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
KartorNL
12 februari 2019 · 00:15

Geweldig gebied, zaten zelf in Serfaus. Veel pistes compact bij elkaar , maar toch behoorlijk uitgestrekt.

Après ski is zeer gezellig maar minder dampend dan de bekende oorden in het Zillertal of Westendorf. Publiek is over de gehele linie ook gemoedelijker te noemen.

Waren aanwezig gedurende het tussenseizoen in januari, qua drukte zeer goed te doen.

Heel klein puntje van kritiek: Kan me voorstellen dat met name de dal gondels en de sattlebahn in het hoogseizoen wat drukker kunnen worden.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast122
4 februari 2019 · 19:37

Fantastisch skiën en prachtig geprepareerde pistes! Vriendelijk lift personeel en leuke winkels in Fiss en Serfaus. In 1 woord super!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast122
4 februari 2019 · 19:35

Super skigebied ! Dit jaar weer 1 week genieten.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast369
26 januari 2019 · 14:51

Zeer mooi gebied, met veel variatie. Goed eten op pistes. Probeer eens paragliden, heel mooi

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast009
14 november 2018 · 15:41

Top skigebied, kinderen zijn hier ook heel welkom. Super skischool voor kinderen! Leuke hotels en leuke andere verblijven, eten in dorp ook super

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Fokroese
30 oktober 2018 · 10:24

Geweldig gebied. Afgelopen vier jaar midden januari met een stel vrienden naar Fiss geweest, dan is het goed te doen. De verwarmde lockers bij de lift is echt perfect. Geen gesjouw met ski’s en skischoenen. In Serfaus komen tegenwoordig steeds meer Russen, waardoor de sfeer er minder is dan in Fiss of Ladis. Restaurants op de piste zijn top. In het dorp Fiss zelf zijn er maar weinig, dus vooraf reserveren (vóór je op vakantie gaat) is wel nodig.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast354
17 september 2018 · 14:05

Het allerleukste en gezelligste skigebied van Oostenrijk en omstreken!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast641
3 september 2018 · 23:12

Ik kom al 36 jaar achtereen in Serfaus en ik vind het geweldig. Het is autovrij (met de kleinste metro ter wereld) en ligt aan het einde van een weg, dus je bent echt weg van je auto.

Daarnaast ligt het hoog en de apres ski is prima (niet onder de gordel). Voor kinderen is het ook geweldig en de meeste hotels hebben ook zelf “opvang”. Op de pistes heb je niet alleen vreedschuren, maar ook wat rustigere voorzieningen waar je zelfs sloffen aan krijgt.

Materieel kan je in het depot bij de gondel afgeven, waar je je schoenen weer overhandigd krijgt. Je kan dan gelijk de kroeg in.

Het is wel aan de prijs.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast465
7 juni 2018 · 19:16

Supermooi skigebied. Ik keer elk jaar terug met mijn familie. De sneeuw heeft een (zeer) goede kwaliteit, de pistes worden elke dag goed verzorgd, voldoende keuze aan pistes, het eten is goed in de restaurants, de mensen zijn vriendelijk: kortom: je wilt hier wel naartoe. Zeker een aanrader voor de wintersport liefhebbers!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
ThomJ
10 april 2018 · 12:40

Serfaus Fiss Ladis is een mooi uitgestrekt gebied waar je een mooie diversiteit aan pistes hebt. Fiss is echt een prachtig alpendorp met hele mooie oude gebouwen. Daarnaast is het skidepot bij de gondel ook super geregeld. Wel moet je er rekening mee houden dat je vanuit Fiss nogal afhankelijk bent van 1 stoeltjeslift naar Serfaus waar het altijd wel druk is. Door de ligging op het zuiden wordt de sneeuw hier sneller papperig dan in de rest van Oostenrijk, maar het is er wel erg lekker skiën met een zonnetje.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast113
20 februari 2018 · 10:16

Top gebied!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast641
4 februari 2018 · 14:22

Het blijft op zich een mooi en ruim gebied met qua pistes voor ieder wat wils. Redelijk sneeuwzeker, met name in de hoger gelegen delen. Maar toch zijn we dit jaar voor het laatst geweest. Er wordt nog steeds flink gebouwd in Serfaus-Fiss-Ladis en het aantal hotels en appartementen blijft toenemen. Het skigebied wordt echter niet groter, waardoor het nu zelfs in de rustige weken half januari al erg druk wordt. Zeker 's ochtends maar ook overdag rijen bij de liften (buiten het hoogseizoen!), restaurants zijn volgeboekt en zeker bij wat warmer weer zijn vanaf 11 uur veel pistes al veranderd in een collectie sneeuwhopen.

Kortom, helaas zijn er veel mensen die dit gebied ontdekt hebben, wij vinden het er veel te druk geworden en gaan volgend jaar toch maar eens wat anders opzoeken.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast190
12 januari 2018 · 17:54

Kom al jaren in dit geweldige gebied. Ben af en toe naar een ander ski-gebied geweest maar dit blijft toch mijn favoriet.
Soms lange rijen voor de lift 's ochtends maar dat hoort er bij in het hoogseizoen. Sneeuw is elk jaar goed, zeker in de hooggelegen delen van het skigebied.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast779
30 december 2017 · 15:38

Vanaf de winter van 1982 skien wij en sinds 2008 gaan we naar SFL en logeren meestal in Fiss en af en toe in Ladis. Wij vinden dat het skigebied een gevarieerd aanbod aan pistes heeft, meeste rood, en daarnaast vinden wij de horeca prima en voor elk wat wils. Wij hebben onze favoriete restaurants maar eigenlijk maakt het ons niet uit waar we tussen de middag eten, alhoewel we wel proberen de allergrootste restaurants te vermijden.Wat ons opvalt is dat wij vrij vaak een zonnige skivkantie hebben, wat dan wel betekent dat de lager gelegen pistes slecht worden en er
buiten de pistes sneeuwloze plekken ontstaan wat het geheel een beetje ontsiert. De liften zijn van hoge kwaliteit, sommige zelfs met stoelverwarming. Wij zijn gebonden aan de schoolperiode en iedere jaar weer valt het ons op dat het steeds drukker wordt niet in het minst veroorzaakt door steed meer dagjestoeristen (busladingen vol worden vanuit het dal naar boven gebracht) waardoor de wachttijden bij de liften soms onaanvaardbaar lang worden. SFL gaat een beetje ten onder aan haar eigen succes. Fiss is een gemoedelijk dorp met goede hotels/pensions/restaurants en zit qua prijs aan de bovenkant van de markt.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast294
20 december 2017 · 07:19

Hoog liggend skigebied met mooie, karakteristiek Tiroler dorpen.
Veel variatie, geschikt voor beginner tot ver gevorderden.
Zeer goed geprepareerde pistes.
Veel liftcapaciteit.
Alles wat een zeer goed skigebied nodig heeft.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast311
18 december 2017 · 16:04

Blijft een van de meest fantastische gebieden in Oostenrijk, voor elk wat wils, wel aan de prijs, maar veel waard voor je geld

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast692
8 maart 2017 · 20:13

Heerlijk kunnen skien vanuit Serfaus. Geweldig gebied. In elke prijsklasse is er wel een verblijf te vinden. We gaan zeker terug.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast099
27 februari 2017 · 09:59

Al 14 jaar komen wij ( gezin met twee kids nu 21 en 17 ) in Fiss ( fisserhof ) en dat zegt genoeg dat we er al zolang in dat skigebied komen.
Advies: doe je kinderen in Nederland op skiles, ( hebben wij altijd gedaan)dat scheelt je veel tijd in de bergen en je kan met je hele gezin gezellig skiën en hoef je je niet aan weg en haaltijden te houden.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast008
1 december 2016 · 11:38

Onderhoud van pistes is perfect altijd top voor elkaar ook met slecht weer.
Kunnen kunnen gebieden zoals Ischgl en Solden nog van leren (wat ook top is).

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast752
25 november 2016 · 14:37

Prachtig gebied - tot in de puntjes geregeld.
Vroeger zaten we in Zwitserland … is niet meer te betalen.

Ook vanuit Ladis prima beriekbaar

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast256
10 oktober 2016 · 13:04

Ideaal ski’s bij de lift, geen gesjouw, Serfaus is een gezellig dorp. Goede pistes en 3 liften vanaf het dorp.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast738
3 oktober 2016 · 14:26

Alles top

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast390
25 juni 2016 · 19:27

Een prachtig ski gebied. Ik ben ook in onder andere Sölden, Königsleiten en de Dolomiti superski. Maar Fiss-Serfaus-Ladis is toch echt wel de topper. Zowel voor gevorderden als voor beginners uitstekende mogelijkheden. Pistes worden elke avond/nacht zeer goed geprepareerd. Bijprikken op verbindingspistes is alleen bij de Frommesabfahrt aan de orde. Dus altijd goed doorskiën. Liften zijn snel en meer dan voldoende. Een dagje richting de Masner is een must!! Dat is echt geweldig. Zeker naartoe gaan.

Skiër6 tot 10 jaar ervaring
Tiny-M
3 april 2016 · 21:08

Liftcapaciteiten, kinderfaciliteiten: allemaal prima geregeld daar! Maar voor de rest viel het gebied me behoorlijk tegen. Prijsniveau is gewoon hoog, ook vergeleken bijvoorbeeld Tignes in Frankrijk, liften vond ik niet altijd handig op elkaar aangesloten en bepaalde routes is het behoorlijk druk bij de liften. Beduidend drukker dan andere gebieden waar ik geweest ben buiten de vakantieperiodes die minder capaciteit hadden. Ik hoef er niet nogmaals heen (scheelt alsvast weer 1 persoon ? )

Met partnerSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast435
4 februari 2016 · 12:15

Wij komen al 5 jaar naar hier en het verveelt nooit. Je hebt heel veel verschillende soorten pistes en genoeg mogelijkheden om buiten de piste te gaan.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast644
10 januari 2016 · 14:08

Heerlijke plaats, zelfs in de krokus nog goed te skiën, liften perfect, restaurants en bars super! Goede skileraren die hun taak serieus nemen!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast503
7 januari 2016 · 17:31

Ik heb op jonge leeftijd skien geleerd in Serfaus Fiss Ladis. Het is helaas wel aardig duur en het is druk. Je moet vaak wachten voor de liften alleen de pistes zijn wel fantastisch. Je moet eigenlijk buiten de vakanties er zijn.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast392
7 december 2015 · 10:08

Leuk dorp (Serfaus), goeie hotels, goede variëteit in pistes en meestal goede sneeuwkwaliteit. Soms eens wat papperige sneeuw bij het afdalen naar de dorpen veelal bij zonnig weer.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast608
8 november 2015 · 12:30

Dit jaar keren we weer terug naar dit gebied. In het verleden ben ik er een keer of tien geweest. Op het laatst had ik het wel gezien en ben ik een paar jaar naar andere plekken geweest, maar in welk gebied ik daarna ook kwam. Fiss blijft nog altijd het mooiste skigebied waar ik geweest ben.
Het is weliswaar druk en duur, zeker in de voorjaarsvakantie. Maar als je daar rekening mee houdt, dus vroeg beginnen en de drukte zolang mogelijk voor probeert te blijven, dan is het wel genieten en kun je veel meters maken.
Pas als je naar andere gebieden gaat merk je hoe goed de infrastructuur in Fiss is.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast381
13 september 2015 · 23:08

SFL is desondanks zijn grote nog altijd overzichtelijk en schappelijk in prijs (zeker in vergelijking met Frankrijk en Zwitserland) Het gebied biedt zowel de beginners als gevorderden de nodige afwisseling. Het eten is in ieder bergrestaurant van zeer goede kwaliteit en ze doen er alles aan dat je je als gast goed voelt.

In dit gebied hebben ze begrepen dat service en kwaliteit belangrijk zijn en dat merk je. Niet enkel in de winter maar ook als je er in de zomer gaat wandelen… (niet direct een topic voor wintersport ?

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast945
4 maart 2015 · 08:31

We komen hier al 9 jaar (5 jaar in Fiss, nu 4e jaar in Serfaus). Het is een fantastisch skigebied met uitgebreide mogelijkheden voor iedereen. Natuurlijk is het druk in de voorjaarsvakantie, maar waar niet? Je moet gewoon vroeg omhoog gaan (rond 9.00 uur) en dan valt het reuzemee.

Het is ook best duur, maar je kunt wel altijd tot in het dorp skiën, hoeft niet met je skispullen te zeulen en hebt nog amper sleepliften. Kortom: je betaalt ervoor, maar je krijgt het ook dubbel en dwars terug. We gaan zeker volgend jaar weer. Onze kinderen zijn nu 4 en 5 en skiën hier al sinds hun 3e. Natuurlijk is het druk bij de skischool, maar als je ziet hoe leuk ze met kinderen omgaan en welke afwisseling ze de kinderen bieden, kan ik alleen maar zeggen dat dit echt een topgebied is. Het beste wat ik ken in Oostenrijk!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast190
2 maart 2015 · 22:21

Tijdens de voorjaarsvakantie 2015 was het enorm druk in Fiss. De skischool had 1880 leerlingen te verwerken. Voor het wegbrengen (lees vinden van de juf) en het ophalen (lees zoeken van je kids) had je flink wat tijd nodig. Daarnaast was de wachttijd bij de gondels 's ochtends tussen 9:30 en 10:30u gemiddeld 30-45 minuten. Rond ophaaltijd van de kinderen was er uiteraard een mensenmassa op de pistes. Lunchen tussen 12 en 13u was soms niet mogelijk in de restaurants nabij de skischool ivm de grootte drukte. Je plekje reserveren door er te gaan zitten was een must al vanaf 11:20u. DIt allemaal heeft ons flink wat ski-tijd gekost. Erg jammer.

Het skidepot naast de liften heeft moderne kluisjes voor je ski’s en toebehoren. Dit is top geregeld.

Het dorp mist een gezellige dorpskern met restaurantjes. Er zijn er een stuk of 10 maar daar moet je met je wel even naar zoeken en ook hier gold reserveren is een must!

Met familie6 tot 10 jaar ervaring
Gast836
27 februari 2015 · 01:44

Ik kom hier al 15 jaar, top skigebied, gezellig. Alleen zijn de afdalingen naar de dorpen redelijk moeilijk voor beginners. En het is een heel duur skigebied.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
thijsski
2 februari 2015 · 23:15

Super leuk gebied! Voor mij een van de beste in Oostenrijk. Veel afwisseling in afdalingen. Goeie mix van pittige zwarte pistes, rode cruise pistes en blauwe carve pistes. Echte aanrader!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast482
28 januari 2015 · 09:58

Top gebied. Nieuwe liften, brede pistes, zwarte pistes, voldoende rood en blauw. Zeer kindvriendelijk. Geen 100% Holland-dorp, lekker met verschillende nationaliteiten skiën en feesten zonder agressie. Apres ski Serfaus beperkt zich tot voornamelijk Patschi en Georges Pub. Patschi is niet te groot en lekker ongedwongen. Georges Pub heeft een meer Nederlands publiek.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
GiGi
13 januari 2015 · 14:47

Dit gebied is vrij groot voor Oostenrijkse begrippen en ligt ook redelijk hoog (voor Oostenrijkse begrippen). Sneeuwzeker? Best wel voor een gebied zonder gletsjer.
Dit gebied heeft naast de veel geroemde faciliteiten voor kinderen twee belangrijke pluspunten: 1. het is goed verbonden met pistes en liften (je bent snel van de ene kant van het gebied aan de andere kant van het gebied); 2. er is door de verschillende hellingen, valleien en oriëntaties voldoende afwisseling om bij alle omstandigheden leuke pistes en skiroutes te vinden.
Ik heb me twee weken lang, in mijn eentje skiënd, prima kunnen vermaken in een gebied dat maar voor 30% open was (eerst sneeuwgebrek, later veel sneeuw, ook buiten de piste). Dat is me bijvoorbeeld in Ischgl niet gelukt, wat vlak bij ligt, meer hoge pistes heeft, maar vooral veel van hetzelfde - weinig variatie dus. Daar was ik na twee dagen al uitgekeken.
Goede faciliteiten, snelle liften. Alleen wel prijzig (verblijf in de dorpen, skipas). Voor Oostenrijk een heel fijn gebied.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast238
13 januari 2015 · 12:41

ski gebied is perfect komen er al 11 jaar.
restaurant zijn aan de normale prijs met eten en drinken.
waarom krijgen alleen de mensen die in seraus,fiss en ladis korting op de skipas en de mensen uit ried en omstreken niet wij doen ook eten en drinken in het ski gebied.
dat de skipas duur is vind ik normaal want wat er allemaal gedaan wordt
kost ook een hoop geld maar een korting ook voor de daldorpen zou den wij zeer op prijs stellen.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast674
12 januari 2015 · 16:44

Voor dezesde keer naar fiss serfaus ladis geweest.
perfect onderhouden pistes. Serfaus is gezellig druk.
leuke apres ski in patschi. Ga in maart weer. Eten op de piste is van zeer goede kwaliteit, aanrader frommesalm. Geen grote drukte bij de liften. Jammer dat de liften naar de masner en de nordseite bij wind snel dicht gaan. Verder top gebied.

6 tot 10 jaar ervaring
Gast014
21 december 2014 · 17:10

Wij ( ouders met 3 kinderen 20/17/14 ) komen hier al jaren met plezier voor alle leeftijden en alle ski- en boardniveaus.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
CCCC
19 november 2014 · 21:26

Sinds ik 2 jaar ben, gaan we al met vrienden en familie naar Fiss. Heb daar alle groepen doorlopen en geef er al een lange tijd skiles.
Het après skiën is top! Ook savons kun je nog lekker los als je er geen genoeg van krijgt.
Het skiën is altijd fijn, ook veel zon omdat serfaus-fiss-ladis op een zonneplateau liggen.

Volgend jaar ga ik een half jaar in Fiss wonen, krijg er geen genoeg van!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast038
21 april 2014 · 20:17

Leuk dorp, zeer goed skigebied! Komen hier al vele jaren. Dit jaar voor het eerst grote ergernis bij Patschi door de vele reserveringen kan tafeltjes, kan echt niet in een apres-skibar ! Heel erg jammer was altijd heel gezellig daar.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring