BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Aspen

Aspen

(12 reviews)

Beoordeeld met een 6.8 op basis van 12 stemmen.

Langste afdaling
240m
lopende banden
3
Locatie
Moerelei 123
2610 Wilrijk
België
T: +32 (0)3 828 93 93
http://aspen.be

Sterke punten

Goede pistes

Er is één grote piste van maar liefst 50 meter breedte. Dat is direct het grootste voordeel wat je bij deze skihal zal vinden. Je hebt alle ruimte om te skiën.

Vrijwel geen wachttijden bij de liften

De twee lopende banden hebben een goede snelheid waardoor je zo weer boven staat. Daardoor vallen de wachttijden zelfs op drukke dagen mee.

Goed funpark

Aan de linkerkant van de piste bevindt zich een funpark met de nodige (kleine) kickers en rails. Deze is niet gescheiden van de piste, en dus vrij benaderbaar voor iedereen.

Goed eten & drinken

Er is een groot restaurant aanwezig waar een gevarieerde menukaart je genoeg keuze geeft. De kleine bar die in de skihal staat geeft een mooi uitzicht over de piste.

Erg kindvriendelijk

De gescheiden oefenhellingen zijn ideaal voor kinderen om hun eerste bochten te draaien. Ook de grote afdaling geeft genoeg ruimte voor de kleintjes om te oefenen door zijn niet al te steile hellingshoek.

Goede sneeuwkwaliteit

De sneeuwkwaliteit is een van de beste die we hebben ervaren van de bezochte skihallen. Nergens voelt het ijzig aan en de sneeuw is lekker los.

Overige punten

Drukte op de pistes

Door de breedte van de piste wordt de drukte goed verspreid. Hierdoor zal je niet snel in de lijn van iemand anders terechtkomen. Toch kan het, zeker onderaan de piste, erg druk aanvoelen.

Sfeer

Doordat de skihal nieuw is voelt hij ondanks de aankleding hier en daar nog wel wat kil aan door het vele betonwerk en redelijk kale loods waar je in skiet.

Prijsniveau

De skihal is in vergelijking met andere hallen niet bijzonder duur, maar voor weinig uren piste toegang betaal je relatief veel. Ook de horeca heeft best forse prijzen.

Afdaling Lengte   Breedte
Lange afdaling 240m240m   50m
Oefenpiste 20m20m   50m

Vroeger vond je naast de A12 bij Antwerpen de mattenbaan Aspen. Die tijden zijn voorbij. Eind 2016 werd de complete baan afgebroken en kwam ervoor in de plaats een gloednieuwe indoor-skihal met dezelfde naam: Aspen. Het is te merken dat de baan nieuw is, alles ziet er keurig verzorgd uit en alle faciliteiten die je van een skihal anno nu kan verwachten zijn aanwezig. Met een baanlengte van 240 meter is het niet de langste skihal, maar lang genoeg om flink wat bochten te zetten. Daarbij zorgen twee lopende banden ervoor dat je in snel tempo weer boven staat.

Erg fijn voor beginners

Een groot voordeel van deze skihal is dat hij met zijn 50 meter erg breed is. Zo hoef je je als beginner geen zorgen te maken dat je snel in iemand anders zijn/haar lijn terechtkomt. Mocht dat toch gebeuren, dan is er meer dan genoeg ruimte om uit te wijken. Aan de overzijde van de grote piste ligt een afgesloten oefenpiste waar de startende wintersporter voldoende plek heeft om de eerste bochten te draaien.

Digitaal alles te regelen

Apsen heeft zijn zaken online dik in orde! Via de website valt eigenlijk alles te regelen. Dan hebben we het niet alleen over gebruikelijke zaken als pistetoegang, materiaalhuur en abonnementen, maar je kan ook je lessen en zelfs horeca-krediet regelen. Hoewel het in eerste instantie als een blokkade kan aanvoelen, is het gemak na registratie groot.

Prijzen

  Volwassenen Jeugd  
1 uur €20,00 €18,00
2 uur €30,00 €27,00
4 uur €38,00 €34,00
8 uur €45,00 €41,00
Familiepas 2 uur €90,00 €90,00

Faciliteiten

Aspen heeft een groot restaurant, gelegen naast de hal waar je binnenkomt. Ook is er een bar in de skihal zelf die toegankelijk is voor iedereen. Ideaal voor ouders die niet skiën maar wel hun kinderen op de baan willen bezigzien.


Wat vind jij van Aspen?

Beoordeeld met een 6.8 op basis van 12 reviews

 • Gast470
  Gast470 25 augustus 2018 · 16:42

  prima piste , niet te ver weg, goed om je techniek te onderhouden.

  Skiër
 • Gast015
  Gast015 8 mei 2018 · 19:32

  Elke week worden er nieuwe buckels gelegt wat zorgt voor variatie. Bvsi als ook Sneeuwsport Vlaanderen zijn hier kind aan huis. Het Funpark is in verhouding tot Landgraaf en Peer vrij ruim. De lentepromo van €20 voor 4 uur skiën 's avonds vind ik een topidee. Wij komen zeker terug. Ik ben even snel in Peer als in Wilrijk maar dan kies ik voor de klantvriendelijkheid van Aspen.

  Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast015
  Gast015 8 mei 2018 · 19:24

  Leuk park, best wel mooi om 4 modules in lijn te kunnen nemen. Kwaliteit van de sneeuw is subliem.

  Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast383
  Gast383 4 maart 2018 · 08:46

  Wij hebben een jaarabonnement en dat is heel comfortabel. We zijn snel op de piste, het loopt heel vlot met de lokkers en alles is gemakkelijk te bereiken. De piste zelf is ok. Het is erg goed voor beginners, onze kinderen hebben al veel kunnen leren en oefenen. Ze voelen zich goed op de piste. Het is heel gezellig om iets te gaan drinken in de bar dat zicht heeft op de piste. Het personeel is daar heel vriendelijk. Het grote minpunt is de regeling van de lessen en vooral de onvriendelijkheid van de bazen. Zeer arrogant, hautain en opvliegend. We zouden nooit meer teruggaan zouden we een andere piste in de buurt hebben. We veronderstellen dat ze weten dat ze de enige in de buurt zijn en zich daarom kunnen veroorloven om die arrogantie te hebben.

  Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • KirstenDeLaet
  KirstenDeLaet 30 januari 2018 · 00:13

  Vandaag voor 't eerst naar Aspen indoor geweest, had online tickets en materiaal (ski's) besteld en bij aankomst verliep alles vlot en soepel aan de infobalie. Wie nooit eerder aspen bezocht moet wel een beetje zoeken want veel uitleg werd er niet gegeven, je moet echt alles zelf vragen. Wat mij meteen opviel; er worden uitsluitend carving verhuurd en dat viel mij een beetje tegen aangezien ik liever allround ski's gebruik. De hal op zich is lekker fris en alles oogt nog nieuw en netjes. Sneeuwkwaliteit is helemaal top al waren er hier en daar onderaan de piste toch enkele ijsplekken aanwezig. Maar verder geen negatieve punten. Baan is vrij kort voor een geoefend skiër maar om enkele uren per week de techniek nog wat aan te scherpen of, zoals in mijn geval, op te gaan warmen voor het betere natuursneeuw werk is het prima te doen. Ik was aanwezig van 15 tot 17u en het was erg rustig op de piste, geen wachttijden aan de loopband en dus lekker door kunnen skiën. Loopband zou inderdaad wel sneller mogen gaan want in een oogwenk sta je weer beneden waardoor je erg veel tijd verspilt tijdens de rit naar boven. Na ruim anderhalf uur kreeg ik koude voeten omdat ik meer op de loopband stond dan aan het skiën was. Kortom; voor mensen uit de directe omgeving een leuke indoorpiste om zowel techniek aan te scherpen als op te warmen voor wintersportvakantie. + kortbij (reistijd 18min.) + voldoende parkeergelegenheid + vlot en makkelijk bereikbaar + prima sneeuwkwaliteit + democratische prijzen + prima materiaal - trage loopband

  Skiër meer dan 10 jaar ervaring

Forum

Er zijn nog geen discussies in ons forum over Aspen.


Soortgelijke skihallen

  Aspen (huidige) Ice Mountain Snow Valley Peer
 
Langste afdaling m 210m 235m
Maximaal hoogteverschil 40m 40m 42m
Aantal pistes 2 3
Stoeltjesliften 0 0 0
Sleepliften 0 3 0
Lopende banden 3 1 7
Pistes
Wachttijden bij de liften
Drukte op de piste
Sfeer
Prijsniveau
Funpark
Restaurants
Kindvriendelijk
Sneeuwkwaliteit