Actief Fit Arnhem

Krijgt een 10 op basis van 2 beoordelingen
Locatie
Vosmaerstraat 116824NM ArnhemNederlandT: 06-28898705http://www.actieffitarnhem.nl/

Actief Fit Arnhem is een bij de Nederlandse Ski Vereniging aangesloten vereniging. Ze organiseren trainingen op het gebied van SneeuwFit, binnentraining, looptraining, nordic walking en sportief wandelen. Het sportief wandelen vindt voornamelijk in de zomer plaats, terwijl in de wintermaanden de binnentraining onder andere wordt benut om mensen voor te bereiden op de wintersport. Deze trainingen zijn gericht op conditie en vaardigheid. De activiteiten zijn toegankelijk voor inwoners van Arnhem en wijde omtrek, zoals bijvoorbeeld Westervoort, Duiven, Zevenaar, Velp, Rheden, Oosterbeek en Doorwerth.

Er worden het hele jaar door buitentrainingen gegeven in de de parken en bossen in en rondom Arnhem. ’s Zomers wordt er op dinsdagavond op wisselende locaties getrained, zoals op Terlet, Posbank en Duno. Één keer per maand wordt er een lange nordic walking-tocht gelopen. Trainingen worden in het zomerseizoen met name als “zomersafari” gehouden: op dinsdagavond komen de verschillende groepen bij elkaar op een van de wisselende mooie locaties in de buurt van Arnhem en zetten de hakken of de stokken onder deskundige begeleiding in het zand. Op zaterdag- en zondagochtend spreken enkele groepen zelf af om met elkaar te lopen, dat geeft wel aan hoe goed de sfeer binnen de vereniging is! In de winter zijn de trainingen op een vaste plek, het Cranevelt, en dan zijn er ook trainingen in de zaal. Deze trainingen zijn geschikt voor iedereen die aan een betere conditie wil werken.

Zowel beginners als gevorderden kunnen meedoen aan de activiteiten van Actief Fit Arnhem. Ook voor mensen die geen wintersport beoefenen zijn de trainingen toegankelijk en geschikt. De trainingen worden gegeven door professionele, goed opgeleide trainers. De gezelligheid en het onderlinge contact zijn de kurk waarop de vereniging drijft.

Activiteiten en reizen Actief Fit Arnhem

De vereniging heeft tevens al 25 keer de ‘kabouterloop’ georganiseerd. Met behulp van een kompas en tekeningen op een kaart dienen deelnemers in groepjes van 3 of 4 personen dan hun weg van naar het eindpunt van de loop te vinden. Ook vindt er vlak voor Kerst vaak een kerstwandeling in de omgeving van Arnhem plaats, waarbij sportief bezig zijn, glühwein en gezelligheid uitermate goed blijken samen te gaan. Ondanks dat de vereniging geen eigen accomodatie heeft, is er dus voldoende tijd voor sociaal contact naast het sporten.

Actieve leden van de verenigingen organiseren van tijd tot tijd mooie wintersportreizen naar Italië en andere leden kunnen zich hier vervolgens op inschrijven. Zo is het mogelijk een met een groep bekenden te genieten van het wintersporten in de Alpen.

Wat vind jij van Actief Fit Arnhem?