Stichting gehandicapten op ski's

Krijgt een 10 op basis van 1 beoordeling
Locatie
Postbus 2235520AE EerselNederlandT: 06-54603216http://www.shos.nl

Zou je graag willen skiën of snowboarden, maar lijkt dat onmogelijk door een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking? Shos heeft de oplossing.

In 1998 vond een aantal enthousiaste skileraren dat het tijd werd voor een skischool die skisport voor mensen met een beperking mogelijk zou maken. Samen richtten zij destijds de Stichting gehandicapten op ski’s op en tegenwoordig zijn zij, onder de naam Shos, actief binnen deze bijzondere tak van sport. Shos is een stichting en wordt volledig door vrijwilligers gerund. Voor Show staat voorop dat je het zelf moet doen! Het is hun doel om iedere leerling zo zelfstandig mogelijk te leren skiën of snowboarden.

Het team bestaat uit een hechte en toegewijde club vrijwilligers die zich inzet voor sneeuwplezier voor mensen met uiteenlopende beperkingen. Zowel het bestuur als de leraren zijn professionals die hun grote ski- en/of snowboardpassie willen doorgeven aan mensen voor wie die vrijheid in de sneeuw niet zo vanzelfsprekend is. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan het creëren van een wintersportervaring voor iedereen.

Wat vind jij van Stichting gehandicapten op ski's?