Vereniging van Gehandicapte Wintersporters

Krijgt een 10 op basis van 3 beoordelingen
Locatie
Lasserstraat 1922321PV LeidenNederlandT: 071-5125987http://www.vgw-online.nl/

De vereniging heeft ten doel de bevordering van de beoefening van wintersport door mensen met een lichamelijke handicap. Sport moet toegankelijk zijn voor iedereen. Juist voor mensen met een lichamelijke beperking en zeker voor kinderen en jongeren is het bedrijven van sport van groot belang. Je kunt kennis maken met het aangepast skiën tijdens de Open Dag, lessen, clinics en wintersportreizen. Mensen met een lichamelijke beperking kunnen hierdoor een gelijkwaardige positie ervaren in relatie tot mensen zonder beperking. Het gevoel te kunnen skiën is voor een lichamelijke gehandicapte een sensatie. Even niet de aanwezigheid van belemmerende factoren te hebben.

WAT KUNNEN ZE AANBIEDEN?

Reizen:

Gezinnen met een lichamelijk gehandicapt kind van 7 t/m 15 jaar.
Lichamelijk gehandicapte zittende volwassenen.
Lichamelijk gehandicapte staande volwassenen.
Lichamelijk gehandicapte zittende en staande jongeren van 16 t/m 27 jaar naar Italië.

LESSEN OF CLINICS

Daarnaast worden door de VGW skilessen op de borstelbaan van Skiclub Wolfskamer in Huizen gegeven. In SnowWorld Zoetermeer worden er clinics voor aangepast skiën en aangepast snowboarden georganiseerd.

Zowel de lessen in Nederland, als op de reizen worden zoveel mogelijk gegeven door gediplomeerde skileraren, waarvan er een aantal in een soortgelijke situatie als de deelnemer verkeren. Er wordt in ieder geval gebruik gemaakt van hetzelfde materiaal. Al onze skileraren spreken Nederlands. Naast de skileraar zijn er per groep voldoende begeleiders.

GEVORDERDE LESSEN

Binnen een reeks van vijf lessen wordt er gewerkt aan je techniek met behulp van een videoanalyse en zullen er slalomvormen aan te pas komen. De hoofdtrainer is Rob Reijmers (o.a. ook begeleider bij de wedstrijdtrainingen van de NSkiV) en wordt ondersteund door andere leraren/begeleiders vanuit Ski-Uniek en de VGW. Ook zullen er begeleiders zijn voor gebruik van de lift en andere ondersteuning.

Om daarvoor in aanmerking te komen zul je al op een zeker niveau moeten kunnen skiën. Voor meer informatie kun je de website bezoeken

Wat vind jij van Vereniging van Gehandicapte Wintersporters?