BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Accommodaties Hinterglemm

Accommodaties Hinterglemm

Hinterglemm is een van de meest populaire wintersportdorpen van de Alpen. Vroeger (we hebben het dan over een jaar of tien terug) was Hinterglemm het wat kleinere broertje van buurdorp Saalbach, maar tegenwoordig is ook Hinterglemm een dorp dat absoluut uit de schaduw van Saalbach is getreden. Gezamenlijk vormen ze een front dat op heel veel (Nederlandse) wintersporters een geweldige aantrekkingskracht uitoefent. Het skigebied is groot en uitgestrekt, de liften zijn modern en de après-ski is volgens velen ongeëvenaard. Het zal je niet verbazen dat je op het gebied van accommodatie heel veel keuze hebt in Hinterglemm.

Prijsniveau

Hinterglemm is de afgelopen jaren hard gegroeid. Veel nieuwe hotels en appartementen (vaak in het hogere segment) zijn als paddenstoelen uit de grond geschoten, maar dat betekent niet dat je alleen met een dikke portemonnee in Hinterglemm terecht kan. Er zijn in Hinterglemm ook appartementen en hotels te vinden zijn die prima te betalen zijn. Wanneer je nou echt wat te besteden hebt dan is The Alpine Palace misschien jouw hotel wel. Of nou ja, hotel…Het is zo groot en luxe dat het woord ’hotel’ misschien niet heel erg van toepassing is op dit onderkomen. Vandaar dat ze het zelf maar ’paleis’ hebben genoemd…

Tips

Hinterglemm was vroeger een compact dorpje, maar door de groei is het inmiddels behoorlijk uitgedijd. Er gaan aan beide kanten van het dal liften omhoog, dus de wachttijden worden geminimaliseerd. Het betekent natuurlijk niet dat iedere accommodatie in Hinterglemm dichtbij de liften te vinden is. Wanneer je dus per se op loopafstand van een van de vele liften wilt verblijven dan moet je altijd de locatie van je hotel even checken.

Accommodatie thema's