Voordelig, niet al te groot, kindvriendelijk skigebied. Iemand tips?

We willen in de Carnavalsvakantie (1-3 t/m 8-3) gaan skien met onze dochter van 4.

We zijn op zoek naar een niet al te groot skigebied, kindvriendelijk, en niet al t e duur. En dit alles op max 1000km vanaf Arnhem.

Heeft er nog iemand tips voor ons?

Loferer Alm, het skigebied heeft 45 km aan pistes en beschikt over 2 skischolen. Zelf heb bij skishule sturm nog les gehad als kind en ik ben er erg positief over.

#ProudToBePartOfLesWintersportérs

Skiegebied in rauris is ook prima, en niet al te duur.

Kleinwalsertal (Vorarlberg, Oostenrijk), bijzonder sneeuwzeker en dichtstbijzijnde skigebied (circa 750 km vanaf Arnhem).
Het dal bestaat uit de plaatsen Riezlern, Hirschegg, Mittelberg en Baad. Aanrader is Skischule Bödmen-Baad in Mittelberg, met Nederlandse skileraren.

Zugspitz Arena, Bichlbach, Berwang of Lermoos.

Wellicht is Obertauern een goed alternatief.

Hinterstoder

Super bedankt voor jullie reacties.
Hebben jullie toevallig ook nog tips voor een accommodatie in deze gebieden?

Fiss! Goedkope appartementen (sonnblick). Gewoon rechtstreeks boeken.

Er zijn maar weinig skigebieden die tegenwoordig niet kindvriendelijk zijn. Uiteraard, er zijn uitzonderingen. Lermoos is in dat opzicht wel uniek, waar er zelfs afgelopen jaar een speciale gondellift is gebouwd, alleen voor kinderen.
Een andere voordelige optie is Hochoetz, waar skipassen minimaal 25% onder het gemiddelde van andere Oostenrijkse gebieden ligt.

Tevens zijn voordelige geheimtips te vinden in zuid Duitsland. Een gebied als Brauneck voldoet ook aan alle opties. Kindvriendelijk een zeer voordelig! Daarnaast: prachtige natuur! 6 dagen skipas voor een volwassene kost ‘slechts’ 156 euro in het hoogseizoen. Naast Brauneck kun je met deze kaart in nog 4 gebieden terecht. (http://www.alpenplus.com/) Daarnaast ben je qua reisafstand ook weinig tijd en geld kwijt.

Even a bad day skiing is better then a good day at work

http://www.brandnertal.at speciale skipas prijzen voor kinderen ( bambini) Het skigebied bestaat uit twee delen Brand en Burserberg. Voor kleine kinderen een ideaal gebied. Ook voor volwassenen een normale prijs voor de skipas. Het gebied is niet al te druk, ook niet in de schoolvakantie, omdat de dorpjes niet zo groot zijn, en dus ook geen massa accomodaties, vol is vol.In Burserberg op de piste zit landal, direct voor de app de skiliften en skischool. Maar die zit vooral met de schoolvakantie altijd vol. Maar als je informeerd bij de vvv is er misschien nog plek te vinden.Het dorpje Brand is groter en meer acc mogelijkheden.

De feuerkogel in Ebensee heeft voor de kids een heus Drakenpark. Logies bieden wij aan, direkt bij de gondellift, stuur me maar even een mailtje hausmulder@ dan ontvang je verdere info over dit rustige familie skigebied en ons huis.

Plaats een reactie