Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nieuws

Frans skidorp Châtel hangt Zwitserse vlag uit!
op 29 november 2020

Het gemeentehuis in het Franse dorpje Châtel hangt sinds vrijdag vol met Zwitserse vlaggen. De burgemeester liet in een tweet weten niet bij te zijn met de Franse besluit om de liften te sluiten.

Hoop op kerst in de Alpen ontCroond
op 28 november 2020

Frankrijk sluit de liften, Oostenrijk niet. Duitsland wel, of toch niet? Nederland roept om om thuis te blijven. En dan ons Belgenland … 6 regeringen en 11 miljoen verschillende meningen.

Stel je voor: poedersneeuw uit een sneeuwkanon
op 27 november 2020

Kunstsneeuw redt aardig wat skigebieden tegenwoordig. Gebieden waar de snowmakers hun vak verstaan daar is deze sneeuw, zeker nadat deze goed is uitgereden door de pistenbully’s vaak van prima kwaliteit.

Maatregelen tegen Duitsers die in buitenland willen skiën
op 27 november 2020

De kans is aanwezig dat Duitse skigebieden in de Alpen tot januari niet opengaan, maar nu al zeker is dat Duitsers niet zomaar in Oostenrijk kunnen gaan skiën (als dat land de skigebieden openhoudt).

Is de Brexit het einde voor Britse skileraren?
op 27 november 2020

Vanaf 1 januari trekt de Britse regering de overeenkomst in die toestaat dat Britten na 31 december in de EU mogen werken.

Onenigheid over skiën in Duitsland
op 25 november 2020

Tegenstrijdige meningen in Duitsland over aankomend winterseizoen. De premier van Beieren, Markus Söder, pleit voor een tijdelijke sluiting van skigebieden en skiliften in heel Europa vanwege corona.

EU wil niet beslissen over sluiten van skigebieden
op 25 november 2020

De EU-commissie heeft aangegeven dat het zich niet gaat bemoeien met een algehele sluiting van skigebieden in Europa vanwege de coronacrisis.

'Maatregelen voor Italiaanse skigebieden waren al gemaakt'
op 26 november 2020

Gisteren meldden we in een uitgebreid artikel dat de Italiaanse regering van premier Giuseppe Conte overweegt de skigebieden ook in de kerstvakantie gesloten te houden.

Skischolen in Salzburg over hun verwachtingen deze coronawinter
op 25 november 2020

Hoe ervaren de skischolen deze onzekere periode rondom corona? Gaan de skigebieden volgens hen wel of niet open in december en hoelang zal het nog gaan duren voordat alles weer ‘normaal’ is?

Update: Franse skiliften blijven dicht met kerst
op 26 november 2020

Het hoge woord is er nog niet uit. Maar deze zin van President Macron dreunt door in de Franse bergdalen “Il me semble impossible d’envisager une ouverture des stations de ski pour les fêtes de fin d’année” - “Het lijkt me onmogelijk om de skigebieden te openen voor de eindejaarsvakantie”.

Skimerk Blizzard stelt skiproductie uit
op 24 november 2020

Ook skifabrikanten hebben het moeilijk deze periode. Het skimerk Blizzard in het Oostenrijkse Mittersill zet de productie van ski’s stil.

Zijn de skigebieden open met de kerst?
op 24 november 2020

Het is nog niet duidelijk of de skigebieden in verschillende Alpenlanden met Kerstmis open zullen gaan. Er wordt volop gediscussieerd op landelijk niveau en tegelijk hard gelobbyd door belanghebbenden om skigebieden open te laten gaan rond de kerst.

Besluit over opening Franse skigebieden met kerst binnen 10 dagen
op 23 november 2020

Vanmorgen is overleg geweest tussen de wintersportbranche met de Franse minister-president Jean Castex, en een heel team van andere ministers onder wie: Bruno Le Maire (Economie), Elisabeth Borne (Arbeid), Jean-Baptiste Lemoyne (Toerisme), Joël Giraud (Plattelands Aangelegenheden), Roxana Maracineanu (Sport) en verschillende topambtenaren van het ministerie van volksgezondheid.

Italiaans skigebied plaatst indrukwekkende post bij opstarten sneeuwkanonnen
op 21 november 2020

Het Italiaanse skigebied van Prali (Piemonte) is gisteren begonnen met het opspuiten van kunstsneeuw terwijl er deze winter nog veel onzeker is.

Tirol houdt rekening met 12 tot 46% minder overnachtingen
op 20 november 2020

De aankondiging van de volledige lockdown in Oostenrijk, die deze week van start ging maakt het voor iedereen erg onzeker of we nog naar de sneeuw kunnen dit winterseizoen.

Lancering nachttrein Amsterdam-Innsbruck uitgesteld
op 19 november 2020

De introductie van de dagelijkse nachttrein (Nightjet) van Amsterdam naar Innsbruck en Wenen wordt vanwege de coronacrisis verplaatst naar een ander moment in 2021.