Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nieuws

SnowWorld Landgraaf opent donderdag voor 500 wintersporters
op 12 april 2021

Op donderdag 15 april doet SnowWorld Landgraaf mee aan een pilot van ‘Testen voor toegang’. Een beperkt aantal wintersporters mag de baan op, op vertoon van een negatief testbewijs.

Indrukwekkende beelden: grote lawine op Franse toerski-klassieker
op 10 april 2021

Vorige week is er een enorme lawine naar beneden gekomen op de normaalroute van de Dôme des Ecrins, een van de meest beskiede 4000ers in de Franse Alpen.

Live: poeder in de Ardennen
op 08 april 2021

Het zal jullie niet ontgaan zijn: de winter is weer even helemaal terug in Europa. Op veel plekken is het koud en valt er sneeuw.

Oud snowboardkampioene komt om in lawine
op 24 maart 2021

Julie Pomagalski is gisteren omgekomen in een lawine in Zwitserland. Ze was de kleindochter van de oprichter van Poma, en werd in 1999 wereldkampioene snowboardcross.

Winterberg opent eindelijk skigebied
op 08 maart 2021

Voor de Skiliftkarussell Winterberg gaat het skiseizoen eindelijk van start. Nadat Willingen (deelstaat Hessen) vandaag al open mocht heeft nu ook de deelstaat Nordrhein-Westfalen toestemming gegeven om te openen.

Gave beelden: windsurfen in de sneeuw
op 05 maart 2021

Gisteren kwamen de beelden live van het zogenaamde X-project: een combinatie van verschillende sporten hoog in Zwitserland.

Ischgl gaat niet meer open dit seizoen
op 03 maart 2021

Ischgl heeft vandaag bekend gemaakt dat het skigebied dit winterseizoen niet meer open zal gaan. Zoals het skigebied zelf zegt: “Voor het eerst in de geschiedenis van het skigebied Ischgl zal er geen enkele skidag zijn in het winterseizoen van 20/21.

Horeca versneld open in Vorarlberg
op 02 maart 2021

Tijdens een nieuwe persconferentie van de Oostenrijkse regering is aangekondigd dat vanaf Pasen de eerste grotere versoepelingen in Oostenrijk mogelijk zijn met geopende buitenhoreca.

Sölden weer open vanaf 5 maart
op 25 februari 2021

Op 15 februari besloot Sölden de liften te sluiten want Sölden zag zichzelf niet langer in staat om het skigebied op een bevredigende en verantwoorde manier open te houden.

Mayrhofen meerdere dagen op slot
op 25 februari 2021

Het Oostenrijkse Mayrhofen wordt van zaterdag tot en met woensdag geïsoleerd. Door opkomst van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus mogen alleen mensen met een negatief testresultaat de gemeente verlaten.

Nederlandse topfreeriders komen met eigen video-serie
op 19 februari 2021

Paul de Groot en Loïc Isliker zijn geen onbekende in de Nederlandse freeridewereld. Deze mannen nemen ons vanaf nu mee met hun avonturen in de sneeuw.

Ischgl wil skiseizoen rekken tot eind mei
op 19 februari 2021

Als het aan Ischgl ligt wordt het wintersportseizoen verlengd tot eind mei. Als de hotels en restaurants vanaf Pasen weer open mogen denkt het Oostenrijkse skidorp nog veel wintersporters te kunnen trekken.

Ook Sankt Anton am Arlberg sluit liften (update)
op 01 maart 2021

Update: sinds 27 februari is een deel van de liften in Sankt Anton toch weer open. Na de bekendmaking van de strengere coronaregels in Tirol/Oostenrijk sluit ook Sankt Anton am Arlberg vanaf vandaag de liften.

Oostenrijkse hotels en restaurants tot Pasen gesloten
op 15 februari 2021

Het einde voor de Oostenrijkse skigebieden dit seizoen komt steeds dichterbij. Nadat eerder vandaag Sölden bekend maakte voorlopig niet meer te zullen openen, heeft de regering aangekondigd dat restaurants, accommodaties en een deel van de cultuursector gesloten blijven tot rond Pasen.

Rossignol verwacht 80 % minder omzet komende winter
op 15 februari 2021

Rossignol heeft dit jaar te maken met een omzetdaling van ongeveer 40%. Dit komt door voorzichtige bestellingen van winkels en het uitblijven van na-orders vanwege de gesloten skigebieden in onder andere Frankrijk.

Sölden sluit skigebied per direct
op 15 februari 2021

Het Oostenrijkse Sölden sluit per direct zijn skigebied. Dat maakt het skigebied bekend op hun Facebookpagina. De stap komt nadat de coronamaatregelen in Oostenrijk nogmaals aangescherpt zijn.