Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nieuws

Italiaanse skigebieden houden vertrouwen voor opening 15 februari
op 23 januari 2021

Het Italiaanse Wetenschappelijk Technisch Comité (CTS) heeft opnieuw groen licht gegeven voor de maatregelen waarmee de skiliften in Noord-Italië open mogen.

Belgisch verbod op niet-essentiële reizen
op 22 januari 2021

In Europa wordt reizen buiten je eigen land steeds steviger afgeraden, en dat geldt ook voor reizen tussen de lidstaten. Voor alle landen geldt ongeveer hetzelfde devies: blijf in eigen land.

Duitse skigebieden tot 14 februari dicht
op 21 januari 2021

De Duitse skigebieden blijven tot in ieder geval 14 februari gesloten. Dit heeft bondskanselier Angela Merkel met de deelstaten afgesproken.

Motormuseum Hochgurgl afgebrand
op 18 januari 2021

Maandagochtend rond 04.00 brak er brand uit in het historische motormuseum in het begin van de Timmelsjoch Hochalpenstraße in Hochgurl.

Twee Belgische scholen dicht vanwege vakantie wintersporter?
op 18 januari 2021

Twee scholen in Edegem en in Kontich, België, moeten twee weken dicht omdat er verschillende personen positief zijn getest op de Britse variant van het coronavirus.

Smartphone als skipas op de Kitzbüheler Horn
op 18 januari 2021

Een smartphone in plaats van een skipas, sinds 7 januari is het mogelijk om zonder KeyCard gebruik te maken van de liften op de Kitzbüheler Horn in het skigebied Kitzbühel - Kirchberg.

Oostenrijk: harde lockdown blijft van kracht, toerisme onmogelijk
op 17 januari 2021

De Oostenrijkse Bondskanselier Kurz heeft vandaag in een persconferentie gemeld dat de harde lockdown in Oostenrijk verlengd (en verscherpt) wordt tot minimaal 7 februari.

Populariteit toerskiën zorgt voor problemen
op 16 januari 2021

In het artikel over Kristof in Oostenrijk ging het over toerskiën. Een discipline die al heel lang bestaat maar dankzij de lockdown enorm aan populariteit wint.

Italiaanse skigebieden toch niet open, uitstel tot waarschijnlijk 15 februari
op 15 januari 2021

Een zware tegenvaller voor skiliefhebbers en skigebieden in Italië. In Zuid-Tirol is al besloten om de geplande opening van 18 januari opnieuw uit te stellen en dat dreigt voor meer regio’s te gebeuren.

Zwitserland verscherpt coronamaatregelen, skigebieden nog open
op 14 januari 2021

Vanwege de nauwelijks dalende besmettingscijfers en de dreigende Britse virusvariant heeft Zwitserland besloten de maatregelen omtrent corona te verscherpen.

Vroegtijdige sluiting dreigt voor skigebieden in Salzburg
op 13 januari 2021

Geen covidvuiltje aan de lucht toen ik bovenstaande foto nam in Saalbach. Ondertussen weten we allemaal wat er over ons heen gekomen is.

Duitse skigebieden verhuren skiliften
op 12 januari 2021

Ja, je leest het goed. In verschillende skigebieden in Duitsland kun je als huishouden een skilift huren. Wegens de coronamaatregelen mogen skigebieden officieel gezien niet open, maar op deze manier is het toch mogelijk.

Vanaf 15 januari registratieplicht voor reizen naar Oostenrijk
op 12 januari 2021

Vanaf aanstaande vrijdag, 15 januari, wordt het lastiger om naar Oostenrijk te reizen, er komt een registratieplicht voor reizen naar Oostenrijk.

16 Vlaamse ski-organisaties annuleren alle skireizen t/m krokusvakantie
op 11 januari 2021

Door de coronasituatie in België en de gastlanden Oostenrijk, Frankrijk en Italië hebben 16 Vlaamse organisatoren van skireizen besloten al hun reizen te annuleren.

Live: toerskiën in België
op 09 januari 2021

Het heeft gesneeuwd in de Ardennen en dus trok toerskiër Phillipe Poppe er meteen op uit met zijn toerski’s. En, eerlijk gezegd die afdaling die hij maakt ziet er best wel heel erg oké uit!

Update: beslissing opening Franse skigebieden pas op 20 januari
op 07 januari 2021

Update 7-1-2021: Het is zo goed als zeker dat de Franse skigebieden dichtblijven tot eind januari. Jean Castex heeft in zijn persconferentie gezegd dat er op 20 januari gekeken gaat worden of, en zo ja wanneer, de Franse skigebieden open kunnen.