Er is iets mis met mijn ski.

Afgelopen winter werd ik er op gewezen dat aan de voorkant bij één van mijn skies een beetje ruimte is gekomen, merk Volkl Attiva Fuego. gekocht in februari 2009.
Ik kan mijn nagel tussen het ijzer en de bovenkant zetten. Zou er nu vocht in kunnen komen, hoe kan ik dit verhelpen.

s.boersma

Is het schade of is alleen de ijzeren punt wat losgeraakt (foto’s zouden veel helpen denk ik om je probleem beter te kunnen begrijpen) ? Heeft deze ski een houtkern ( = vochtgevoelig)?

Wellicht anders een bezoekje aan skispecialist (die o.a. waxt en reparaties uitvoert ) ?

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Ik had er een foto van gemaakt, maar die komt zo idioot groot over dat je er niets van ziet en heb hem weer verwijderd. Het is geen schade, het lijkt of de lijm los laat . Denk wel dat de ski een houtkern heeft, maar weet het niet zeker.
Waarschijnlijk toch verstandig maar even terug te gaan naar de zaak waar ik ze heb gekocht. Maar ook verstandig er eerst zelf iets meer van te weten hoe en wat.

s.boersma

Ik kan me vergissen maar volgens mij hoort het zo te zijn dat bij ski’s er een kleine ruimte (1mm ofzo) over is tussen de staalkanten.

Mijn vader heeft dit ook aan de hand gehad. Ik denk dat ze het kunnen dichtplakken als het maar een kleine ruimte is. Langs gaan bij de skispecialist want als je ermee gaat skiën gaat het groter en groter worden door het bevroren vocht.

De ruimte is een nagel dik. Ga volgende week maar naar de specialist. Bedankt voor zover.

s.boersma

Ik had er een foto van gemaakt, maar die komt zo idioot groot over dat je er niets van ziet en heb hem weer verwijderd. (…).

s.boersma op 17 nov 2014 14:34

Zorg dat foto’s een relatief vierkante verhouding hebben, deze site rekt nl. de breedte van je foto op tot forumpost breedte, ofwel als je een smalle foto post wordt die in de lengte flink opgeblazen bij het schalen in de breedte, of je kunt zelf even terugschalen naar ca. 600x600 pixels, dan komt die prima over.

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

zit er ruimte tussen de staalkanten zelf? Dat hoort, gezien het de krimp van metaal op moet kunnen vangen. Maar zit er ruimte tussen de staalkant en de ski, moet je dat echt even opvullen. Gewoon naar een speciaalzaak dus ;)

Als er inderdaad een klein beetje ruimte tussen staalkant en belag zit, gewoon even opvullen met epoxy of ptex. Kun je zelf, hoef je niet voor naar een speciaalzaak. Werken met kleine beetjes, geen dikke klodders. Wel meteen strak afwerken.

Hoi S. Is je probleem al verholpen ? Laat me dat anders weten …ik woon zelf ok in Apeldoorn.
Ik denk dat idie ruimte makkelijk met de constructie lijm te verhelpen is.
Groet Evgen

Plaats een reactie