Overjas voor bij veel sneeuwval

Vaak zie je bij hevige (natte) sneeuwval of regen de lokale skileraren met zo’n lange overjas die ze over hun skipak dragen. Weet iemand hoe dat heet? Ik vind het nergens terug.

Zoiets: http://lequipementfonctionnel.com/manteau-de-pluie-iso-farme…?

Een ‘regenjas’ wordt het op deze site genoemd. Maar ik denk dat je op Franse sites moet gaan zoeken. In andere landen heb ik ze niet gezien, eigenlijk alleen bij de ESF.

Ik heb altijd het idee dat dat meer zegt over de kwaliteit van hun skipakken dan dat het echt handig is ;-) Ik heb de leraren dan ook nog nooit ‘vrij’ zie skiën met zo’n pak. Als je echter de hele dag in sneeuwploeg voor een groep kinderen uitskiet kan ik me voorstellen dat het prettig is.

Click. Click. Peace

Het lijkt me inderdaad meer iets voor trainers bijvoorbeeld, die veel stilstaan. Je ziet ze ook bij wedstrijdskiërs als die in de sneeuwval moeten wachten op hun start. Maar actief erin skiën lijkt me ook niet heel handig.

Voor die prijs zou ik liever een extra skijas kopen…

Het kan ook veel goedkoper: http://www.quechua.fr/cape-pluie-impermeable-forclaz-75l-adu… (en loop ook eens een Nederlandse buitensportzaak in, daar hebben ze genoeg ponchos met mouwen (dan zijn het waarschijnlijk geen ponchos meer ;-) )

Click. Click. Peace

Plaats een reactie